banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Jun 2026, 02:24 Danas je 29 Jun 2026, 02:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
ferdinand je napisao:
Djeca nam pricaju hrvatski a mi se cudimo...

Kada smo već kod toga, zašto je sada 80% programa na Discovery i NG , hrvatski titl ?

Na Discoveryju je srbijanski titl.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2014, 14:55
ferdinand je napisao:

Kada smo već kod toga, zašto je sada 80% programa na Discovery i NG , hrvatski titl ?

I kod mene je titl bio na hrvatskom, ali sam onda vidio da je TV fabrički podešen da titl bude na hr... Imaš u opcijama (barem kod mene) da promijeniš titl.. Imaš srpski, hrvatski, engleski, njemački, ruski i španski titl (na većini kanala) a srpski imaš na svim 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2014, 14:55
CopyLeft je napisao:
ferdinand je napisao:

Na Discoveryju je srbijanski titl.

Srpski*

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Da nije ovde neko od forumasa sa satelitskog foruma , sa avatarom sa silnim kockicama, kad se toliko brani hrvatski ?

Послато са M-MP920GO уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Feb 2014, 19:43
B92 nije samo izbace iz eltine ponude,nego kod svih kabl operatera na podrucju Bih.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
vladx99 je napisao:
da je TV fabrički podešen da titl bude na hr...

Sa toliko visoke kruške nisam pao :lol: :lol: :lol: Šala. Nije nije, baš uprati pojedine emisije pojavi se tisuća, obitelj, ...

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti kao ne znaš šta je tisuću (Тысяча). Bože sakloni me malograđanštine. Bolje nikakav titl nego hrvatski jel tako?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Dec 2012, 01:27
Ako je izbor između ništa i hrvatskki u redu. Ali najbolji je prevod na srpskom.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Izmjene na Eltu u mjesecu februar :

Dodani kanali :

-RTL 2
-RTL Kockica
-Fight Sport
-Pink Western
-Pink Classic
-Pink Style
-Bravo Music
-Pink Erotika 1,2,3,4

Izgubljeni kanali :

-B92

I nije tako lose. :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 20:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Elta kabel ladno može mijenjati ime firme u Pink Floyd....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
RTL Kockica Slika

I onda se cude sto djeca pricaju hrvatskim jezikom po skolama, kad i kablovski operater - doprinosi tome. Ovakva ponuda kanala vise odgovara nekom tamo Varazdinu nego Banjaluci, ali to je tako kada se kanali ubacuju bez ikakvog koncepta, reda, i uticaja korisnika u odabir kanala koji ulaze u ponudu.

A jos jedan kanal, koji nam je bio potreban - je nestao. B92 necemo vise gledati osim ako se ne nabavimo Total ili Polaris. Steta, velika steta. Bio je to jedini nacin da se dodje do Eurokupa u kosarci, tenisa, vaterpola. Po svemu sudeci na njegovo mjesto ce doci B92 Info, koji ne moze ni posoliti - glavnom kanalu. Ipak je to tematski tv kanal.

Sva sreca, pa pored usluga Elta kabel-a, koristim i usluge Total TV-a, ali skupo kosta takva igracka. Stisne li me kriza jos malo, zahvaljujuci briljantim potezima dragog mi operatera, kabal sijecem, antena ostaje. Jos samo dosta stabilan net drzi Eltu u stanu mom.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo dio Eltine ponude onako nabrzaka sa TV Profila
Prikačeni fajl:
HRT 1 - 17.02.2014._TV program_20140217_220915.png

Prikačeni fajl:
HRT 1 - 17.02.2014._TV program_20140217_220931.png

Prikačeni fajl:
HRT 1 - 17.02.2014._TV program_20140217_220856.png

Drug pogledaj koliko ima SRB a koliko HR kanala pa reci da su samo HR kanali.

Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Dobojski "smecari" nastavljaju teror!

PS Gore navedeno "smecari" nije uvreda za ljude iz Elte, nego je opis njihove politike, izbace Foxove,SK,Novu,B92..., ubace Slon,Prijedor,Gorzde,Pinkove, i neke nizrazredne hrvatske kanale, sve vise neki kockica i slonova, sledeci su RTS 1 i 2, ajmoooo!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@Copyleft

Slucajno ili namjerno se pravis nevjest?

Govorimo o djecjim kanalima. Rijec je o najosjetljivijoj vrsti gledalaca. Prije nepar postova sam napisao da nemam nista protiv raznoraznih kockica ali da prvo treba ojacati ponudu djecijih kanala - na srpskom ili lokaizovanih kanala na srpski jezik. U prevodu, dajte ubacite Disney-eve, pa i Ultrine kanale, citam da je i Nickelodeon lokalizovan, pa tek onda ubacite i kanale na albanskom ako se neko vec osjeca ugrozenim u Banjaluci. A ne bi trebalo da se neko osjeca ugrozenim u Banjaluci.
Ali, ponavljam ali, ponuda treba da odrazava duh i ritam Banjaluke, a ne Varazdina ( nemam nista protiv tog grada :D )

A u ritmu ovog poredjenja kojeg si iznio, sve si izbrkao, i kablovske i nacionalne kanale, sportske si zaboravio. Odakle je Arenasport? :D Mislim, bas je bilo na brzaka.

Ocekujem da ce nas kablovski operater uozbiljiti i umjesto B92, kad vec ocito nema nacina da ostane, programsku shemu popuniti nekim od kvalitetnih kanala iz Srbije, koji nema prefiks ruzicasti, i koji bi bio koliko-toliko adekvatna zamjena, mada je tesko zamijeniti devedesetdvojku.

Da je ziva TV Enter, znao bih sta bi kucako, ali na zalost nije :(

Mozda srpska Nova?

A o hitnosti uvodjenja u programsku shemu RTS-ovog Digitala, da i ne govorim, vec sam smorio i samog sebe s tim.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Okt 2013, 18:53
Ako ovako nastave sa izbacivanjem kanala na kraju necemo imat nista

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Nickelodeon je lokalizovan na srpski i ima ga m:tel u ponudi. Kanal sasvim okej bolji od ultre koja prema mom mišljenju ima najgore crtaće. Pored Nickelodeona, m:tel ima i Nick Junior koji nije lokalizovan.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemoj mi pričati o duhu i ritmu Banjaluke jer tu je živilo, živi ili će živjeti raznih profila ljudi. Neću dalje otiće to daleko u Politika 2.0. Imamo mi i Minimax i Nidžu Cvrčka, Happy TV na kome ide dječiji program na čistoj ekavici. Pričaš mi o ugroženosti a prvi napominješ kako smo to mi ugroženi od Hrvatskih kanala, daj molim te. Ako hoćemo duh Banjaluke nek ide sve kako ti tražiš ali strogo ijekavica (mada meni lično ne smeta ekavica ali eto kad potenciraš nekakve razlike). Ja nisam sretan što nemamo izbor titlova kao npr na Totalu. To je bilo a ukinuto je jer se neki likovi nisu mogli snaći u izboru titlova. Kako smo multikulturalno društvo u redu je i po zakonu da imamo izbor u titlovima. Dokle god to ne bude sređeno da imamo izbor dotle će biti ovako. Ja npr ne volim prevođenje stranih imena tako da kao filmofil radije volim HR titlove - ubij me tako je a ne vidiš u mom pisanju da na mene puno utiče hrvatski. Nema tjeranja politike u kapitalizmu nego čisti interes i eto jedva čekam privatizacije ovih naših operatera bilo da se Slovenci prije privatizuju od Telekoma Srbije, svejedno mi, birat ću boljeg kad dođe stranac. Priželjkujem T-Com koliko god bio mastan i skup barem će imati neke uređene standarde.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Veci dio tvog posta je za podforum politika. Ja govorim o necemu drugome, ali ok ne razumijemo se.

Govorim o jednom problemu, o kojem se cesto govori u skolama, kako mediji lose uticu na djecu, da je srpski jezik sve ugrozeniji, a ovamo, s druge strane, kablovski operater uvodi kanal za djecu - na hrvatskom jeziku. O tome se ovdje govori. Nemam nista protiv hrvatskog jezika, ali kao sto sam napisao, tek kada bude kompletirana ponuda kanala namijenjenih najmladjima, na jeziku naroda koji je dominantno vecinski u gradu na Vrbasu. Bez ljutnje.

Necu vise spominajti Varazdin, moze stvarno neko pomisliti da imam nesto protiv tog grada, a kroz isti nikad nisam ni prosao. :D

Znaci, po meni, kablovski operater ima obavezu, uostalom koristi javno gradsko zemljiste, zemljiste Grada Banjaluka, za kopanje kanala i postavljanje kablovske infrastrukture, da i ponudu kanala prilagodi uslovima, duhu i ritmu grada u kojem posluje.

I da. Imam itekako pravo da govorim o duhu i ritmu Banjaluke. Ovdje sam rodjen, i uz manje prekide zbog skolovanja, ovdje cijelo vrijeme i zivim.

Toliko na ovu temu, jednim dijelom odlazimo u off, a to mi nije cilj. Vratimo se Elta kabelu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro izrazili smo stajališta. Odoh sad gledati na Eltinom kanalu Pink Comedy konačno nešto dobro, mada je bilo više puta nikad nosta Leslie Nilsena i Naked Guna. Nismo baš skroz bili u offu jer smo se dotakli kanala i titlova.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Najbolje bi bilo kad bismo imali srpske titlove na ijekavici za tržište RS, ali to je naučna fantastika. :D

Vrh

[ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]