mr.no je napisao:
Jedno pitanje. Zašto u ponedjeljak, 1.12., nije bilo Federalne tv od nekih 19h do 21h? Slučajno se poklopilo baš tako da nismo mogli gledati emisiju "60 minuta", pa tako idete u prilog tvrdnjama (njihovim, tj. Bakirovim) da od viših instanci stižu naredbe da isključite FTV za vrijeme te emisije. Ako to nije bilo slučajno, onda je to stvarno žalosno. Osim toga, jednom sam već, prije nekih mjesec dana, zvao i pitao zašto nema FTV-a (isto tako slučajno se desilo da je nije bilo u jedan ponedjeljak, oko 20h), a vaš službenik, odnosno serviser, mi je odgovorio da 60 minuta mogu gledati na NTV 101, jer ste sklopili ugovor sa njma da reemituju najzanimljivije emisije sa FTV dok ga vi ne "ustabilite". E pa sinoć nije bilo ni NTV 101!
Ja sam emisiju pogledao na sajtu FTV-a, ali nekako mi je tu previše slučajnosti.
Inače, ono što ste obećavali, da neće biti toliko čestog iskakanja kanala, za sada niste ostvarili. Još uvijek se nadam da su obećanja da će se stanje popraviti, bila iskrena i da se trudite po tom pitanju.
Sto se nas tice to je cist slucaj. Nemozemo garantovati, da neko drugi na oddajnim tackama FTV nepravi sabotazu ali u to nevjerujem. Ntv 101 prenosi emisiju 60 minuta i ako nema FTV tamo bi je moralo biti. Ukoliko nije bilo ni na tom programu, valda je jasno, da je problem daleko širi i izvan podrucja Elta Kabel. Sigurno je jedno, da se Elta svim sredstvima trudi da FTV bude viđena u kablovskom sistemu Banja Luka. I iskreno receno tu su velike tehnicke teskoce kao sto vidite. Sve drugo su nagađanja. Ako bi netko precizno vodio evidencu o svakom ispadu ftv moglo bi se tacno zakljuciti dali je ispad na satelitu ili je ispad na odasiljacu na Vlasicu. Sve se to da utvrditi pa naci krivca za prekid emitovanja i objaviti javno da se zna u cemu je problem, tad ne bi bilo razloga niko da sumnja.