golden_brown je napisao:
Na temu sovinizma u medijima trenutak kad sam prestao gledati RTRS je bio onaj kad su dobili kaznu te kako su pricali da su tu kaznu dobili zato sto ih ne vole strasne cike iz Sarajeva. To je opasna laz koja za ciljnu grupu ima fasiste koji ne mogu priznati sebi cinjenicu da je drzava pravni akt u kom postoje zakoni, a na jedan od tih zakona nije pazio RTRS, pa je pustio digitalni signal - iako nije smio. Nije ih kaznilo Sarajevo vec RAK. A od tih istih zakona je kaznjeno stotinu firmi iz Sarajeva (kad vec spominjem SA). I danas mi nije jasno cemu ta anti politika prema drugoj polovini. Ne nisam prespavao proteklih 20 godina, ali sam se opredjelio da buducnost gledam u narednih, a ne u proteklih 20 godina. Izabrao sam da me vodi u narednih 20 godina pamet, a ne da mi neko maze oci jer ne znam misliti. Gadi mi se koncept u kom je medij postavljen kao strasilo koje komsije prikazuje kao neprijatelje, a drzava u kojoj zivimo kao izgovor za probleme, u kojoj jednoobrazni akt pravda sve bedastoce pa cak i kad su te bedastoce agresorske, ...
Bio sam u RTRS-u jednom poslovnom prilikom i slusao pricu kako nije uredu da mi dajemo nas nova u njihovu televiziju. Rekao sam: "ali i oni daju nama". Odgovor je bio da mi vise dajemo njima nego oni nama. Rekao sam: "Jeste gledajuci po stanovniku. Ali procentualno njih ima vise pa je to manje novca sto daju mozda vise novca. Imas li dovoljno podataka da napravimo racunicu". Nastala je tisina, poslije koje je receno to nije istina i svi ljudi su nastavili kritikovati. Niko se nije zapitao sta sam rekao, niko se nije zamislio. Ljudima se namecu ideje mrznje, a sa tom mrznjom se ne hrane duhovi vec zla djela, pogresni koncepti i netolerancija. Niko nema dovoljno hrabrosti da osmisli kako bi izgledao ispravni koncept te da ga komentarise.
Fasisti ne postoje, bar na srpskoj strani. Ruzno je tako vrijedjati narod koji je pretrpio velike strahote od fasista... Strahote koje muslimani na srecu nikad nece preziviti i za koje je srebrenica samo jedna mala mrljica. Zato bi bilo lijepo da razmislis prije nego sto napises tako nest.