BL Boy je napisao:
Kazes da ne pristaje, da te podsjetim Dodik je bio i prije ovoga jednom premijer i sada kao da se niko ne sjeca sta je tada bilo i koju pricu je tada pricao, a sad je kao odjednom veliki Srbin prica o otcjepljenju, daj molim te. Cijela ova prica i oko Elekroprenosa i oko suda i RTRS su namjerno isforsirane krize da se skrene situacija sa problema i ekonomskih pitanja. To stalno rade i ne znam samo kako ljudi vise ne skontaju taj fazon. Ja nisam rekao da zelim smjenjivanje i smjenu, daleko od toga imaju izbori smjenice ga narod, ali ne smije se zaboraviti sta je bilo u proslosti koliko smjena i za manje sitnice od ovog divljanja Dodika i prkosenja medjun.zajednici. Ne znam sta je problem da postoje zajednicke institucije u kojima ce sva tri naroda imati jednak uticaj bez preglasavanja, sta je tu nenormalno. Dodik kaze da su odluke Incka nametnute i da bi bilo preglasavanje u Elektroprenosu, a danas se susreo sa Covicem koji podrzava njegov stav oko toga pa se onda namece logicno pitanje kako moze biti preglasavanja ako vec ima podrsku Hrvata u upravnom odboru te kompanije.
BiH nije normalna drzava bas zato sto nema nadleznosti normalne drzave, a to znamo ko osporava onaj ko ne vidi da su institucije BiH za dobrobit cijele drzave i oba entiteta. Kazes Dejtonom nije predvidjeno da osnivanje zaj.institucija i da je prije bilo samo 3 ministra u VM. Varas se upravo Dejtonom je to predvidjeno, a naravno da se nije moglo ici na stvaranje svih institucija odjednom nego postepeno, kao je i predvidjeno tim mirovnim ugovorom kojim se nalaze da obe strane-oba entiteta saradjuju i sudjeluju u formiranju tih tijela. Sto se tice ovog da ovo nema veze sa kriminalom ima ponavljam cijela ova kriza je upravo to imala za cilj da se stvori pogodna klima u narodu i da Dodik dobije poene kod naroda kao veliki borac za RS, covjek koji je promijenio pricu za 180% i iz politicke ljevice skrenuo u desnicara.
Daj, molim te! Zar mislis da je onda i sada bila ista situacija? Mi onako svjeze bombardovani i istovremeno se bombardovala i Srbija, samo su cekali da ponovo opale po nama. Cjela prica jeste isforsirana ali od strane OHR-a. Da nema nametanja odluka ne bi ni bilo krize. Ne znas sta je problem da imaju institucije u kojima ce narodi zajedno odlucivati i u kojima nece biti preglasavanja. Problem je bas u tome sto se namecu odluke kojim se omogucuje preglasavanje. Problem je u tome sto se te institucije sire (i to neograniceno) na stetu autonomije RS.
Mi zelimo da zadrzimo sto vise autonimije. Sta je tu problem? Kakvo se tebi namece pitanje? Kakve veze ima ko koga podrazva. Problem je sama mogucnost preglasavanja, a ako ima ta mogucnost onda ce se sigurno i zloupotrjebiti. Kazes: "BiH nije normalna drzava bas zato sto nema nadleznosti normalne drzave". BiH nije normalna drzava zato sto nije nastala na normalan nacin, to sto nema ovlastenja je posljedica toga.
Pricas o zajednickom gradjenju novih institucija. To se gradi postepeno ali pokazalo se da bi ta postepenost trajala, ako bi se dopustilo, sve dok ne nestane RS. Ocigledno je, ako zelimo da sacuvamo RS, da moramo negdje da stanemo. U toj izgradnji novih institucija nije bilo nicega zajednickog. Pristanak na te institucije je bio rezultat, ucjena, prjetnji prema politicarima kao i zatrasivanje naroda (sjecam se prjetnji izolacijom, intervencijom, ratom i cim sve ne).
Tu prica da Dodik izaziva krizu prosipaj nekom drugom. Kriza uvjek nastaje Rafijevim prjetnjama i raznim nametanjima od strane Visokog. Mislim ta prica Dodik zavarava narod, a vi umedjuvremenu dajte svoju imovinu nekim "zajednickim" institucijama, oni ce se boriti za nasu dobrobit.
Zasto ne dignu optuznicu, nego se hvataju nase imovine?