drug je napisao:
Pih. Cak i pocetnik u tom poslu zna da se u savremenu tehniku ne mozes uvijek pouzdati pa trebas imati sve na papiru, sto je ona i imala ali ne i najvazniju vijest pa se momacki provalila a onda da debakl bude potpun nastavila je lupati ko maksim po diviziji…Ali sportsko novinarstvo je to i zasluzilo kada su novinari dopustili da taj posao obavljaju prezenteri i prezenterice koji nemaju pojma o sportu…
Ja opet ne vidim "problem" u svemu tome. Cijela ta scena je nastala zbog tehničkih poteškoća i cura je eto ispala glupa pred cijelom nacijom jer se u tom momentu zbunila (nova je, pa nema iskustva), počela mahnitavo tražit po papirima gdje joj je taj tekst i iako ga je vjerojatno i imala kod sebe nije ga mogla naci i u toj panici rekla je to sto je rekla. Dakle to je sve na psihičkoj bazi, kad čovijeka uhvati panika radi (govori) nepromišljene stvari i teško se može sabrati, mozak tih par sekundi je u fazi hibernacije. A tek kasnije kad panika prođe, dođe ti u glavu pa mogao(la) sam ovo, trebao(la) sam ovo. Ovakvih klipova poput ove imaš na youtube-u koliko želiš. Naravno, da je cura iskusnija do te panike ne bi niti došlo, ali jbga nova je i događa se. Tako da sve u svemu ovaj klip ne vidim kao neki "bauk" već jednostavno kao "jebiga, događa se".
drug je napisao:
Vec od starta je RTL ovaj prvenstveno sportski dogadjaj pretvorio u showbizz sto sam u jednu ruku i ocekivao…
Što je po meni i pozitivno. Riječ je prije svega o isključivo komercijalnoj televiziji koja na tome zasniva cijeli svoj program, a na taj showbizz nacin moze privuci i gledatelje koje sport objektivno ne zanima. Ja gledam recimo jucer na mojoj staroj koju sport generalno ne zanima, ali kad je to bilo upakirano na onakav nacin (sa puno onih priloga o navijacima, rumunjskoj, mađarskoj kulturi, njihovih izjava) nju je to privuklo. Ja, sa druge strane, koji bi pogledao tu tekmu i bez te "šminke" meni je također to bilo ok za pogledat jer cemu se ograniciti samo na sport, kada je to događaj (posebno za Hrvate) daleko veci od cistog rukometa.
drug je napisao:
Ana je imala i vidan problem sa ton realizatorom pa se jadnica nadglasavala sa bukom iz dvorane…ili je kreten zaboravio spustiti regler ili je studio ocajno izoliran…
Slazem se, jedini problem je bio oko buke u studiju. Ali takve stvari ce nadam se vrlo brzo rjesit.
drug je napisao:
a tek HD prenosi, ne upratih sta se desilo sa tim…
Sto bi se desilo? RTL je po ugovoru sa SportFive potpisao da ce snimati sve utakmice u HD formatu, sto i radi, i određene europske tv kuće prenose tekmu u HD formatu.
Materijali za sve utakmice prvenstva bit će dostupni u HD-u i svi zainteresirani nakladnici moći će primiti takav HD program.
RTL.hrNo, RTL se nigdje nije obavezao da će takav signal prenosit u Hrvatskoj, a i fučka se ovima u SportFive kako se oni to prenosit u HR, bitno je da njima snime u HD-u. Isto tako je i HRT morao snimati Snježnu kraljicu prije par dana u HD formatu, što je i napravio, a opet nije puštao taj signal u Hrvatskoj, iako je (za razliku od RTL-a) IMAO gdje da ga pusti. Slično se desilo i sa prenosom Eurosonga prošle godine u Beogradu... tako da ne vidim razlog zašto spominješ HD
drug je napisao:
Sama ceremonija je bila haos od ismijavanja jadnog Mustafe do zvizdanja Sanaderu i traljavoj prevoditeljki koja je ko zna kakvim stelama potpuno nezasluzeno dobila taj posao…
Ceremonija otvorenja je kao prvo rađena praktički samo za Hrvatsku i par još televizija tipa (BHT), skoro nitko ne prenosi ta otvorenja ... a kao drugo, ona nije u domeni RTL-a, RTL samo radi prijenos SP-a, ali NIJE ORGANIZATOR. A osobito ne može kontorlirati kome ce navijaci skandirati i kako.
A taj "jadni Mustafa" nije ismijan već je dapače sa dobrodošlicom primljen i ljudi su mu pljeskali, no Sanaderu i prevoditeljici su fučkali. No to se naziva glas naroda, nikako drugačije.