banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2009, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ovo se posebno odnosi na emisiju '60 minuta'.
Onaj Bakir je tolika primitivcina da ja nemam rijeci. Nema priloga a da on ne nazove RS genocidnom, zlocinackom....a pogotovo Srbe kriminalcima, zlocincima, koljacima...
Pa u ratno vrijeme novinari su koristili normalnije izraze.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... rvisu.html

Zaustaviti jezik mržnje na javnom servisu
Datum: 08.03.2009 23:00
Autor: Miroslav Filipović

BANjA LUKA - Nevladina organizacija Društvo za modernu politiku zatražilo je od Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) da zaustave "bauk primitivizma i neprimjeran jezik mržnje" političkog magazina "60 minuta" Federalne televizije.

Ova nevladina organizacija uputila je dopis predstavniku OEBS-a za slobodu medija Miklošu Harastiju u kojem je navedeno da emisija "60 minuta" vulgarnom diskreditacijom zagađuje javni prostor u BiH.

U dopisu OEBS-u oni traže da neprimjerna retorika na javnom servisu bude sankcionisana u skladu sa evropskim novinarskim konvencijama.

- Ako se to ne desi ovakvo porazno i neprofesionalno novinarstvo bi moglo postati standard za još neke medije i novinare, posebno mlade - navode u pismu Društva za modernu politiku.

Dodaju i to da bi novinarstvo kakvo pokušava da uspostavi "60 minuta" moglo da zatruje i primitivizuje cijeli medijski prostor u kojem bi građani bili suočeni sa svakodnevnim prijetnjama.

- Ova emisija ne bavi se istraživačkim novinarstvom niti borbom protiv korupcije i kriminala kakvom se želi predstaviti. Radi se o najvulgarnijem pokušaju kriminalizacije ljudi, organizacija i institucija uvredljivom retorikom bez argumenata. Novinari i urednik "60 minuta" kleveću, kaljaju ugled i zlonamjerno izvrću činjenice. Pri tome se, po pravilu, koristi mrva istine i mnoštvo neistina bez prava druge strane da bilo šta kaže, smatra ova NVO.

U DMP-u ističu da je očigledno da su određeni centri moći instrumentalizovali "60 minuta" i FTV.

- Zato je ovakvo novinarstvo podređeno cilju, a ne tačnosti - dodaju.

U pismu OEBS-u oni ističu da zabrinjava činjenica da se sve to dešava na javnom servisu koji bi trebalo da poštuje vlastite kodekse, profesionalne standarde, etičke kodekse i njeguje pristojnu retoriku.

- Umjesto toga na sceni je prosipanje primitivizma i uvreda koje ne dolikuju ni uličnom govoru, a kamoli javnoj televiziji. Da stvar bude još gora na sve to se oglušuje Regulatorna agencija za komunikacije - naglašavaju u DMP I dodaju da to znači da RAK prećutno odobrava "primitivizam sa FTV-a koji truje javnost".
Centri moći

U DMP-u navode da, po svemu sudeći, iza uređivačke politike "60 minuta" stoje "neki propali političari i pojedinci iz međunarodne zajednice" koji, kriminalizacijom svega i svačega, svjesno stvaraju političku krizu u BiH.

- To je zloupotreba slobode medijskog izražavanja i zato nadležni moraju zabraniti emitovanje "60 minuta" - kažu u ovoj NVO.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 09:49 
Malogradjanshtina je uvjek bila na domacim TV stanicama, a bice i dalje nazalost.
Ne mislim samo na stanice iz FBiH, vec i iz RS.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 12:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Mar 2009, 02:12
dajte ljudi zar nije ocigledno, Dodik pokusava da ga ukloni na taj nacin. Bakir realno iznosi kriminilizirane radnje. A ko je zlocinac on ga i prozove imenom i prezimenom. A to da je nas manji entitet vise kriminaliziran pod Dodikovom diktaturom, mislim da je to i slijepcu jasno. Pokusaj Bakirove diskvalifikacije na taj nacin je jasna.

Pogledajte mozda i tu emisiju "60 minuta" http://www.rtvfbih.ba/loc/ gost Dragan Lukac.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 13:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2008, 10:01
Meni je bas zanimljiva ova Dodikova i Kopanjina hajka na Bakira.. Jest ih i podbo, svaka mu cast. :lol:

Zasto bi meni smetalo sto neka budala poput Bakira, ili bilo kakva slicna budala, zove RS genocidnom i fasistickom? Pa bolje nego da nas takav hvali. Ja se ne osjecam kao fasista, a ako se Dodik osjeca kao kriminalac, njegov problem.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Овдје се већ дуже води полемика са сличном тематиком:
viewtopic.php?f=29&t=41240
па нема потребе да постоје двије сличне теме...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ja se izvinjavam promasih temu :D :D :D :D Slucajno:D

Poslednji put menjao Helena dana 20 Mar 2009, 21:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Jel ljudi uopšte slušaju ono što taj čovjek govori ili jednostavno čim čuju da neko blati Dodika i RS odmah pomisle da je to napad lično na njih? Pa čovjek proziva kriminalce, lopove, ubice i svu ostalu gamad zbog koje mi živimo ovako i to ne radi samo u RS neko i u sopstevnom entitetu, a ljudi se neprestano trude da ih brane i omalovažavaju rad ovog čovjeka i emisije... A onda isti ti ljudi idu dalje u svojoj gluposti i koriste svaku priliku da kažu kako žive sjebanim, siromašnim životom, kako nemaju, kako političari sve oteše.... Pa zar je neko stvarno toliko lud da brani sadašnju vlast i društveno uređenje??? Jel živite vi u istoj zemlji u kojoj i ja???

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 19:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da ne živim i sam ovde i da me se sve to lično ne tiče, ja bih fino postavio Dodika i ostalu kompaniju za doživotne premijere i predsjednike RS pa da vidim gdje će odvesti ovu zemlju... A poprilično sam siguran da oni koji ga toliko podržavaju i koji su spremni da seru o njegovoj časti i poštenju i borbi za očuvanje RS drhte od straha pri samoj pomisli na ovo... U svim medijima u cijeloj BiH ima samo ta jedna emisija koja traje tih 60 minuta a koja realno i bez straha proziva i otkriva sve kriminalne radnje, i na srpskoj i na bošnjačkoj strani, i koja govori bez cenzure ono što bi svi drugi rekli da imaju dovoljno muda... A onda naš narod, koji se toliko žali na svoj život i standard, kada se napokon i pojavio neko ko će otvoreno reći zbog koga i čega je toliko nizak i loš, napadne tu istu osobu i brani one za koje i sami znaju da su odgovorni što smo u golom k..cu! Eto koliko daleko sežu primitivizam i glupost u našem društvu...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ali fazon u Bosni je to da,ako pljunes Srbina,(nema veze sto je kriminalac,ubica,profiter),svi Srbi ce skociti da napadas Srbe i RS,,a to je tako zahvaljujuci svakodnevnom filovanju "odozgo". Da ne ispadnem jednosmjeran,znam licno raju sto jedva doceka da negdje u RS napadnu povratnika,opljackaju,ili polupaju nesto muslimansko,da bi mogli pjeniti protiv entiteta,srpske policije...... Kao sto Srbi rado guraju pod tepih sve malverzacije koje vlast cini,jer "cuvaju" RS,tako Bosnjaci radije gledaju i upiru prstom u razbijen prozor na dzamiji,nego u mnogobrojne pomake ka boljitku i mogucnosti zivota za iste(ne kazem da je idila,ali ide nabolje) u manjem entitetu. Isprani mozgovi,i to je to.

E sad,ako se uzme pa uporedi masinerija koja svakodnevno i orkestrirano bombarduje narod(svako svoje) podobnim informacijama,sa ovom sicom poput "6o minuta" ili "Stav magazin", zaista ne vidim razloga,cemu tolika frtutma,pogotovo ako se Bakiri i Vaskovici sluze tolikim "neprovjerenim" i "proizvoljnim" informacijama. Zar je rijec toliko opasna,pogotovo ako je kako tvrde "veliki" neistinita?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 11:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne kažem da je priča o kriminalu bez osnove ali treba to malo dokumentovati i servirati na malo pristojniji nači a ne kafanskim žargonom i vrijeđanjem.Možda bi mene i zanimalo šta oni imaju da kažu ali me taj njihov način prezentovaja toga odbija od te emisije.
SÄFFLE je napisao:
Ali fazon u Bosni je to da,ako pljunes Srbina,(nema veze sto je kriminalac,ubica,profiter),svi Srbi ce skociti da napadas Srbe i RS,,a to je tako zahvaljujuci svakodnevnom filovanju "odozgo". Da ne ispadnem jednosmjeran,znam licno raju sto jedva doceka da negdje u RS napadnu povratnika,opljackaju,ili polupaju nesto muslimansko,da bi mogli pjeniti protiv entiteta,srpske policije...... Kao sto Srbi rado guraju pod tepih sve malverzacije koje vlast cini,jer "cuvaju" RS,tako Bosnjaci radije gledaju i upiru prstom u razbijen prozor na dzamiji,nego u mnogobrojne pomake ka boljitku i mogucnosti zivota za iste(ne kazem da je idila,ali ide nabolje) u manjem entitetu. Isprani mozgovi,i to je to.

Dok god se glasa iz straha od onoga drugog i dok god su kod nas i ne-nacionalne stranke žestoko nacionalno obojene(SNSD,SDP......) nama nema naprijed.Po meni bi trebalo zabraniti predizbornu kampanju za vladajuće stranke.Neka se o njima sudi po rezultatima koje su postigli.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Mislis,zabraniti im uopste prisustvo u medijima,jer ne samo pred izbore,vec 24 sata na dan,kad se god pojave i obracaju narodu,sve je to djelotvorno i koristi svrsi,tj zaposjedanju fotelja u nadolazecim izborima,pa makar isti bili za 2 godine.

Bas taj nedostatak kulture i realnog istrazivackog novinarstva,pokazuje koliko su "kontra"-snage jake,organizovane i placene. Bas zato mi je nejasno cemu halabuka,jer kao sto kazete,njihov senzacionalizam,proizvoljno zakljucivanje i iznosenje nepotvrdjenih cinjenica odvracaju narod od istih.
Mora da tu ima barem 5% istine,dok se reis,Micko i ostali mali bogovi,malo-malo trzaju,a time navode paznju na gorenavedene,ili?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 19:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[/quote]

Dok god se glasa iz straha od onoga drugog i dok god su kod nas i ne-nacionalne stranke žestoko nacionalno obojene(SNSD,SDP......) nama nema naprijed.Po meni bi trebalo zabraniti predizbornu kampanju za vladajuće stranke.Neka se o njima sudi po rezultatima koje su postigli.[/quote]
=D> =D>

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 20:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
SÄFFLE je napisao:
Mislis,zabraniti im uopste prisustvo u medijima,jer ne samo pred izbore,vec 24 sata na dan,kad se god pojave i obracaju narodu,sve je to djelotvorno i koristi svrsi,tj zaposjedanju fotelja u nadolazecim izborima,pa makar isti bili za 2 godine.

Pa ne može im se zabraniti baš svako prisustvo u medijima ali treba nakako svesti priču na ekonomiju,uslove za život,kulturu..............Dosta više sranja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]