civi je napisao:
-umbrella- je napisao:
Jel se na bosanskom kaze skupcina?

Znam da je i na hrvatskom i srpskom skupstina.
tekst sa wikipedije na bosanskom:
"Kosovo (albanski: Kosova, određena forma Kosovë) je država u jugoistočnoj Evropi. Nezavisnost je proglašena 17. februara 2008. godine aklamacijom u kosovskom parlamentu u Prištini. Srbija čiji je dio Kosovo ranije bio se protivi ovoj odluci kosovske skupćine. Smatra se da će ...
Jesi li vidio šta piše na prvoj stranici Wikipedia-e ( na bosanskom jeziku)? Otprilike isto ono što piše i na ostalim stranicama na jezicima "naroda i narodnosti":
Dobrodošli na Wikipediju,
slobodnu enciklopediju koju svako može uređivati.
Dakle, ne traži se nikakva formalna kvalifikacija, što znači da "svaka šuša" može da napiše šta hoće, "koristeći" pravopis i gramatiku po nahodjenju.
Pozivanje na vikipediju je isto kao i pozivanje na bilo koji drugi forum, znači, sa rezervom.
Inače, u pravu si:
skupćina ne postoji kao imenica.
halo kolega...
unesi u adresnu traku
http://www.google.com, kad ti se otvori stranica upiši "skupćina", otvoriće se mnogo stranica u kojima se spominje rijec "skupcina". Sve te stranice dolaze sa kad vec moram reci bosnjackih stranica iz Federacije.
naci ces primjerice na sluzbenom web portalu Bihaca da pise "skupcina opcine Bihac".
wikipediu sam naveo kao jedan od primjera...
Jedini jezik koji ja priznajem u Bosni je srpsko-hrvatski, jer se cisto srpski i cisto hrvatski u Bosni ne govori. Cisto srpski i cisto hrvatski u Bosni postoje kao sto postoji i taj bosanski jezik, kao sto postoji u CG danas i crnogorski. Nesto sto nije prirodno.