banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 13:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2014, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ovim zapadnjačkim o menadžmentima i tako tim karefekama. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 01:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prekinuto snimanje serije zbog nedostatka para... A covek se tek zahuktao :(

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li neko koliko je potrošeno na snimanje serije "Duga mračna noć"?
Šteta što se ne može upoređivati pošto nisu dostupni podaci o "Ravnoj gori".

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spijo je napisao:
Ma sve je jasno,govorim ti sa stanovišta običnog naroda kome je ta "ideologija" nabačena.Običan narod nije imao pojma o komunističkim idejama jednakosti i socijalne pravde sa jedne i ljubavi prema kralju i buržoaziji sa druge strane kako nam to Radoš prezentuje :) .
1994 god. je objavljen "Riječnik zabluda" u izdanju Ministarstva za informisanje vlade Srbije koji je bio namjenjen upravo pomirenju i istini o 2 WW.U knjizi piše:"Srbi su u drugom sv. ratu masovno stradali kao učesnici dva antifašistička pokreta,pobjedničkih partizana (koji je kontrolisala Titova KPJ i poraženih četnika (monarhista predvođenih generalom Dražom Mihajlovićem)."
Pobjedili su ovi što su kontrolisani,pametnom dosta :D

:D
Spijo to da Rados prezentuje kako je narod vidio dvije strane i suprotnosti, ovako kako ti kazes nisam siguran...

Nemoj mi reci da su Kralja, monarhiju obozavali, ma spaljivali se zbog nje kako Sloveci tako i Hrvati maksimala, jel se to vidi iz serije, naravno da ne.

A tek sto je Srpski seljak, narod volio burzuaziju do ludila ih dovodilo ko ju samo dirne...otkud ti to, i gdje je to Rados tako prikazo.
Spijo, brale ... jel mi gledamo istu seriju. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Uvest će nas Radoš,onako suptilno u tu sliku ljubavi puka prema kralju.Ne brini.Nego hoće li biti pravog sexa između Tite i Davorjanke,kad već fali prave krvi. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nece biti niceg jer nemaju vise kesa i snimanje je stalo do 2015. najmanje

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je Radoš šuknuo Srbima u Bosni. Kako sam čuo od upućenih, šubare su uglavnom nosili četnici iz Bosne, dok su šajkače obično nosili iz Srbije. Ne znam koliko je navedeno tačno, ali sa šubarom je bio jedini silovatelj i koljač do sad.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2014, 00:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ravna gora u greskama:

Citiraj:

Kontroverzna zbog same svoje tematike, u javnosti je izazvala polemike i zbog nekih istorijskih grešaka koje su se scenaristima potkrale

Njih su primetili i sakupili gledaoci - podjednako istorijski stručnjaci kao i amateri.

- Prvi dan nemačkog bombardovanja Beograda, 6. april 1941. je predstavljen kao radni dan, dok je to bila nedelja. Pošto je serija snimana u leto, vide se olistala stabla, dok je u realnosti Aprilski rat vođen u rano proleće.

- Ađutant generala Bore Mirkovića bio je kapetan prve klase Slavko Stebernjak, dok je u seriji nazvan prezimenom Kastratović. U stvarnosti ađutant Bore Mirkovića je emigrirao iz zemlje, dok je u seriji ostao i pridružio se žandarmerijskoj grupi policijske uprave pri Komesarskoj upravi Milana Aćimovića, piše "Kurir".

- Pukovnik Dragoljub Mihailović, centralna ličnost serije, prikazan je od početka sa bradom, iako je počeo da je pušta tek nakon sloma ustanka u Srbiji i početka nemačkih potera, u zimu 1941/1942.

- Akademik Slobodan Jovanović u prvoj epizodi serije oslovljava Vinstona Čerčila sa "ser", iako je on tu titulu dobio tek 1953. godine.

- General Bora Mirković u seriji je prikazan kako nosi sablju, iako oficiri piloti Kraljevine Jugoslavije nisu nosili sablje već oficirske bodeže.

- Takođe, kao brigadni general na rukavima je trebalo da ima jednu generalsku šestokraku rozetnu dok u seriji ima tri koje su oznake za armijskog generala.

- U sceni u štabu koji se nalazio u Han Pijesku, vezista zove aerodrom Batajnica, koji je izgrađan posle Drugog svetskog rata. Predratni aerodrom se nalazio u Zemunu.

- Nemački oficir i lekar koji ispituju potpukovnika Ukmara nose kape i epolete Vermahta, ali imaju oko vrata oznake Vafen-SS-a.

- U sceni kad Nemci pregledaju zarobljene vojnike, ispred stoji mitraljez MG-42, koji nije bio napravljen do februara 1942. godine. Isti mitraljez nosi vojnik Milisav. Kapetan Uzelac nosi automat MP-40 koji isto nije bio u inventaru jugoslovenske vojske.

- Scena u kojoj vojnik razgovara sa majorom Mirkom Stankovićem, navodno je smeštena u 21. april. Vojnik kaže da Draža ne jede meso jer je petak i posti, dok je u stvarnosti 21. april bio ponedeljak.

- U petoj epizodi se vidi scena u kojoj pukovnik Mihailović puši cigaru sa muštiklom, u stvarnosti - koristio je isključivo lulu sa duvanom.

- U šestoj epizodi se pojavljuje kamion FAP koji je prvi put proizveden 1953. godine.

- U osmoj epizodi Josip Broz Tito stiže maja 1941. u Zemun nemačkom ratnom lokomotivom iz 1942. godine. Tita u Zemunu nije dočekao Krcun, već Vladislav Ribnikar.

- Nije ga dočekala ni Veselinka Maslinska. Davorjanka Paunović Zdenka je sa njim došla iz Zagreba. Krcun nije imao automobil, jer je vozački ispit položio posle rata.

- Tito nije držao sastanke politbiroa van Ribnikareve kuće.

- Veselinka Maslinska i Joahim Jaša Rajter su ispratili Tita na oslobođenu teritoriju. Koča Popović je u februaru ili martu 1941 bio isključen iz KPJ zbog lošeg držanja pred klasnima neprijateljem, a ponovo primljen u septembru. Sigurno se nije sastajao sa Titom i vrhom KPJ u Beogradu maja 1941. Ovo isljučenje mu je posle rata obrisano iz biografije.

- U devetoj epizodi, dok se pukovnik Mihailović kreće kroz šumu sa grupom boraca, u uglu ekrana se precizira da se radnja dešava u Kaluđerskim barama na planini Maljen. Kaluđerske bare su na planini Tari.

:wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]