mojaBanjaluka je napisao:
drug hvala
Sjećam se i RADIO BL 2 Nije to dugo radilo, godinu dana??
Znam i BIG kad je krenuo 21.marta 1992.
Sjećam se i nekog radija Krajina i A radija.
Da li je sa Banj brda išla TV SA? 10, 31 i 39 UHF. Nešto mi se čini kao da jest.
Sjećam se 1991. u avgustu da je krenuo TV Beograd sat s Kozare. Ja mislim na 27 UHF.
Zna li ko kad je SRT prešao na 06 VHF? A RTS1 na 33 UHF. Da li se u BL vidjela Kninska TV? Da li je ikad RTS2 imao predajnik u BL?
Kojeg datuma su krenuli TV SIMIĆ, NTV BL, TV SVETI GEORGIJE, ATV?
Tako nesto. Nisam bas siguran. Znam samo da je to bio super radio. Uz Big naravno. Studio A je krenuo u proljece 1994. Isao iz Zavoda distorficara, predajnik bio na Paprikovcu, prva frekvencija 102.0 FM pa se ubijao sa Osijekom. Poslije su ga pomicali po "bliskim" frekvencijama.

Radio Krajina je isla tokom rata. Program emitovan iz nekadasnjeg Doma Vojske. Ne pamtim sta je islo sa Banj brda prije rata. Taj repetitor je i sada generalno male snage i antene su usmjerene ka jugu: Novoselija, Toplice, Karanovac. Nije uopste na istoj strani brda kao i nekadasnji stub Big-a.
Da tacno je da je polovinom avgusta 1991, na frekvenciji TV SA krenuo RTB SAT, i to cini mi se od 18 sati pa do ponoci. Tokom dana normalno isao TV SA2.

Bas na 27 UHF. Poslije je na toj frekvencija pocela TV BANJALUKA, koja je takodje reemitovala program RTB SAT, odnosno kasnije RTS SAT. Cijelo to vrijeme, pa cak i prvih ratnih mjeseci 1992, na 06 VHF nesmetano je isao TV SA 1 dok u najprije nije zamijenjen najprije sa TV BANJALUKA 1 ( sjecam se Olimpijade u Barseloni - bukvalno je bio Olimpijski kanal

) a u konacnici i sa RTS B1 ( odnosno RTS 1 ) RTS nikada Banjaluku nije pokrivao svojim Drugim programom, bar se ja ne sjecam. Treci kanal se mogao upecati, sa Borja, odnosno ko je imao TV Teslic imao je i RTS 3K, jer ga je ta tv kuca reemitovala 20-tak sati dnevno

Kninska televizija se mogla gledati na 05 VHF, cini mi se, mora da je isla sa Pljesevice, nekom ogromnom snagom, pa se mogla gledati u gradu. RTS 1 je poceo emitovati na 33 UHF, tek nakon sto je SRT obavio uvezivanje dva tv sistema u jedan i kada se preselio na 06 VHF. 1996. na toj frekvenciji sa emitovanjem je pocela NTV BL. TV Simic je jedno vrijeme emitovao i sa Kozare na 10 VHF i imao je odlican program, sa puno sporta, najnovijih filmova, dobre muzike, ma bombonica. Znam da je onih prvih par mjeseci dok je emitovao iz Nove Varosi bila lomljava da uhvatis signal.