banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
@cortex, @<Enter_name>, naravno da se u nacelu slazem da dobro i skupo idu zajedno. Htio sam da istakenem da placanje premije zbog brenda nije 100% garancija da kupujete i proizvod koji VAMA najvise odgovara. Npr. odredjeni modeli Sony televizora su imali problema s prijemom Eltinog digitalnog signala zato kazem treba pogledati kakva je slika na provajderu i programima koje cete koristiti. Ja imam LG LCD i Philips LED, iako je philips bio prilicno skuplji (zbog mrezne karte, citanja medija preko USB-a, itd.) lg po MENI reprodukuje bolju sliku. Naravno ne govorim generalno nego iskljucivo u slucaju ova dva tv aparata.

Btw, nisam znao da je full hd - 1080p uzeo maha u Evropi. Nasao sam samo ovo: "In the United States, 1080p over-the-air broadcasts still do not exist as of January 2013; all major networks use either 720p60 or 1080i60 encoded with MPEG-2. However, satellite services (e.g., DirecTV, XstreamHD and Dish Network) utilize the 1080p/24-30 format with MPEG-4 AVC/H.264 encoding for pay-per-view movies that are downloaded in advance via satellite or on-demand via broadband." ali to se odnosi na SAD.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
<Enter_name> je napisao:
havit, hoćeš reći da jeftiniji televizori daju bolju sliku? :-? Full HD je odavno zaživio, a to što u našoj državi još nisu odradili ni digitalizaciju... kao što već rekoh, pitanje je da li je 3D sledeća tehnologija, sve dok ne naprave da se može gledati bez naočala - ništ od toga.

Već 3 godine 3D televizori u svijetu se gledaju bez cvikera. A isto toliko vremena, u tom istom svijetu 3D tehnologija je zastarila.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 18:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
1080p ćeš rijetko naći u broadcastu (zbog ogromnog bandwidtha koji traži).

@avatar: možeš li mi navesti jedan komercijalno dostupan TV kod nas (ili Evropi) koji podržava 3D bez naočala? Gledao sam ja to na IBC-u, ali sem tamo nigdje nisam vidio...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Panasonic.
Ali ga djeca ispod 12 godina nesmiju gledati, zbog širine između zjenica . Odrasli imaju mnogo veći " razmak" između očiju nego djeca. Ali 3D slika više recimo u kini i japanu nije toliko interesantna. Drugi tipovi nazovi, televzora su već u opticaju.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 19:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Konkretno model? Imam Panasonica, pratim tu tematiku poprilično, ali takav model u Evropi još nisam vidio...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U eu. nema.
Kina / Japan.
Eventualno možda možda kanada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]