banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2009, 18:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Na sajtu Elta-kabel-a je postavljeno obavještenje o uvođenju novog servisa,zasad u vidu pilot projekta u Prijedoru, a kasnije i u ostalim sistemima.
Zakuhava se borba za korisnike, a to je super.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Najavljuju nove servise a ni postojece nisu razvili do upotrebne komercijalne vrijednosti. U krajnju ruku je neozbiljno od njih, u Prijedoru je jedino internet na zadovoljavajucem nivou, digitalne CATV nema, bezicne CATV nema, analogna nije postojana ni kvalitetna.
Bolje bi im bilo da se koncentrisu na davno obecane usluge i na kvalitet, pa da povedu malo racuna o cijenama, pa tek onda da sire ponudu i servise.
Sav ovaj novac dobijen od povecanja CATV pretplate investirace u nove servise, a nista od povecanja kvaliteta postojecih, bez obzira sto ce, pretpostavljam, te nove servise koristiti daleko manji broj ljudi nego sto koristi ove trenutno dostupne.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bice i to valjda, cim razmisljaju o novim uslugama svjesni su da ce morati da ispeglaju stare

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
BSE je napisao:
bice i to valjda, cim razmisljaju o novim uslugama svjesni su da ce morati da ispeglaju stare

jesu, bas se primijeti da ulazu veliki trud u popravljanje kvalitete starih usluga. svakog dana u svakom pogledu sve vise napreduju

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Ne znam kakvo je stanje u Banjaluci, ali u Prijedoru nemaju nikakvo rezervno napajanje, a nestanci struje znaju biti poprilično česti, tako da kada nestane struje u dijelu grada gdje je njihova glavna centrala - cijeli grad nema ni Interneta ni CATV, koliko god traje prekid u napajanju električnom energijom.
Baš me zanima hoće li tako pustiti i fixnu telefoniju, pa da usred razgovora puca veza zbog toga što je elti nestalo struje ili imaju nekakav drugi deal sa Telekomom.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
corttex je napisao:
Ne znam kakvo je stanje u Banjaluci, ali u Prijedoru nemaju nikakvo rezervno napajanje, a nestanci struje znaju biti poprilično česti, tako da kada nestane struje u dijelu grada gdje je njihova glavna centrala - cijeli grad nema ni Interneta ni CATV, koliko god traje prekid u napajanju električnom energijom.
Baš me zanima hoće li tako pustiti i fixnu telefoniju, pa da usred razgovora puca veza zbog toga što je elti nestalo struje ili imaju nekakav drugi deal sa Telekomom.

Tu vam dajem djelomicno za pravo. U Prijedoru je katastrofalno stanje sto se tice napajanju sa strujom i tu ukoliko Elektro nista ne rjesi, moracemo preseliti centralu iz tog djela grada jer u 9 godina postojanja Elta Kabel u 22 grada nikada nije bilo toliko ispada struje. Sto se tice interneta imamo sve pod rezervnim napajanjem, ali od toga nema puno koristi sa ovakvim ispadanjem struje. U Banja Luci imamo pored UPS-ova i automatski agregat za cjelokupnu centralu i svu opremu, pa tu ispadi struje se skoro ne poznaju duze od 2 s. Prijedor planiramo vrlo brzo uvezati sa banjaluckom mrezom, pa onda centrale u Prijedoru necemo ni trebati.

Sto se tice IP telefonije, mislim da smo jedini operater u BIH ,koji ima 2 godisnje iskustvo sa telefonijom u catv mrezama(iz Slovenije) pa ce korisnici biti postedjeni pocetnickih gresaka.
Inace telefonija ce imati i dosta novosti, npr. razgovori izmedju vecine gradova RS ce biti potpuno besplatni, nevezano za vreme trajanja razgovora. Lokalne mreze ce pokrivati i veliki deo gradova Federacije ali o tome vise kasnije.
Mislim da ce brzo postati jasno, da nase pokrivanje veceg djela RS, ce sada doci do izrazaja.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 22:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Sto se tice IP telefonije, mislim da smo jedini operater u BIH ,koji ima 2 godisnje iskustvo sa telefonijom u catv mrezama(iz Slovenije) pa ce korisnici biti postedjeni pocetnickih gresaka.

Nadam se da ce vam to iskustvo prenijeti bolje nego sto su prenijeli iskustvo iz digitalne televizije

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 23:04 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:

Nadam se da ce vam to iskustvo prenijeti bolje nego sto su prenijeli iskustvo iz digitalne televizije

Digitalna televizija je u cjeloj Sloveniji uvedena 5.9.2008 ,a u Banja Luci samo mjesec dana kasnije zato nismo ni mogli imati iskustva.

Sto se tice tv aparata sa dvb-c tunerom u Doboju smo rjesili taj problem, trenutno DVB-C tv aparati sa tunerom primaju 30 kanala od mogucih 32 kanala. Probacemo na isti nacin rjesiti problem u Banja Luci ako problem bude identican. Samo iz tog razloga zadrzavamo dodavanje novih kanala, da se ne bi ponovila ista greska.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Niko da odgovori, pa da vas ja citiram :
"..trenutno DVB-C tv aparati sa tunerom primaju 30 kanala od mogucih 32 kanala.." :evil3:

Pa to je nevidjen uspjeh, i rekord. Svaka cast, samo tako nastavite sa pokusiranjem kunica.

Evo slike FOX Crime kod mene na Gorenje TV-u :
Prikačeni fajl:
DSC02458.jpg
DSC02458.jpg [ 29.95 KiB | Pogledano 1679 puta ]

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 16:04 
Pripravnik
Pripravnik

mic je napisao:
Niko da odgovori, pa da vas ja citiram :
"..trenutno DVB-C tv aparati sa tunerom primaju 30 kanala od mogucih 32 kanala.." :evil3:

Pa to je nevidjen uspjeh, i rekord. Svaka cast, samo tako nastavite sa pokusiranjem kunica.

Hvala za pohvale.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 19:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
info_elta2 je napisao:

:lol: :lol: :lol: Elta ovo tvrdi!!!! Izjava godine van bilo kakve konkurencije! Ako se ta suluda ideja ostvari, može se odmah sigurno pretpostaviti da će tema o telefoniji za sedam dana dostići broj "pohvala" ove o televiziji.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2012, 19:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Avg 2009, 19:11
Ljudi je l` ima neko iskustva sa ovim? Gledam nesto njihov 4D paket i skroz mi je ok cijena. Kakava je usluga? Koliko je stabilan net i telefonija? Imam njihovu kablovsku nemam neke vece zamjerke.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2012, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Koliko je stabilan net, toliko je i stabilna telefonija. A da li je stabilan - zavisi... nekome radi OK, neko ima problema. Lično ga ne koristim, mada dosta mojih kolega koristi. Odnos zadovoljnih i nezadovoljnih je otprilike 2:1 :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 04:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ovo šutnite u telefoniju i telekomunikacije, dosta pretpavanja medijskog dela foruma sa jebenom Eltom.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 10:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jun 2011, 11:43
Ja koristim Elta telefoniju. Nekad sam od Elte imao samo televiziju, a od drugih kompanija Internet i telefoniju. Internet sam onda od Elte uzeo bez vremenskog ograničenja (čini mi se da može i sad), a prije pola godine sam tražio da mi dadnu probni mjesec za telefoniju. Zbog odnosa cijena / kvalitet onda sam prešao na sve te usluge kod Elte (a naravno otkazao kod druge kompanije). Ja imam stabilan internet (pa sam se zato i odlučio za telefoniju), prekid bude, hm... otprilike jednom u toku mjeseca na po par sati. To je za mene tolerantno. (obično rikne sve zajedno) Pored toga, nikakva razlika prilikom razgovora u telefoniji se ne vidi.
Razlika se vidi u cijenovniku i u kontroli poziva. Osim za pozive na fiksne telefone u druge mrežne grupe (osim 051), sve ostalo je jeftinije nego kod prethodnog operatera. Nešto je samo malkice jeftinije, gotovo kao da je identično, ali nešto je jeftinije 75%. Listing se prati on-line, i u svakom momentu možeš da vidiš koliko si koga zvao i koliko te to košta. Identifikacija poziva je isto besplatna.
Kako su prije par nedelja objavili cijenovnik za taj 4D paket, prešao sam na njega, jer mi je finansijski jako isplativ. Ja sam uzeo onaj od 45.90, više mi odgovara nego onaj skuplji.
Sve u svemu, ja sam zadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 11:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Koja je cijena minuta u fixnoj, na sajtu to ne nadjoh?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 12:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
http://elta-kabel.com/downloads/cjenovnik-usluga.pdf

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]