banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2012, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
musakica je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
old fashion men je napisao:
pa zar mjesec ne bi bio logičan trening, pošto su već bili i to.

logican za nekog, poput tebe, ko pojma nema o materiji.
cuj trening, pa mjesec nije ni po cemu slican marsu, a pogotovo po udaljenosti od zemlje...
isto kao da kazes olimpijskom plivacu da dok mu ne obezbijedis 50metarski bazen, da malo treninga radi vjezba u djecijem bazenu 2x4m... nidje veze

Pa ako je odlazak na mjesec olimpijskom plivacu tako lagan, a svijet pun skepticizma prema njemu kao olimpijskom plivacu.

Zasto ne prepliva taj djeciji onako usput?

plivaca to kosta par kalorija, a NASU ili bilo koga drugog stotine miliona dolara... osim ako nemas kojih par stotina miliona viska da im poklonis...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Forty Two je napisao:
Pa i sada da odu koji dokaz osim snimaka, fotografija, uzoraka kamenja i sl. ti mogu ponuditi? Opet bi većina koji razmišljaju kao ti tvrdila da je sve prevara.

Pa baš je zanimljivo to što su jedini dokaz koji bi uz današnju tehnologiju 99% razuvjerio ljude da su bili na Mjesecu 'izgubili'... mogu sad ja iznositi teorije da ispravljaju greške na snimkama, pa će ih kasnje prikazati, al to ima možda 1 promil šanse da bude tačno pa se time neću zamarati.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A koji je to famozni dokaz, nekonvertovane snimke? Šta bi one mogle novo pokazati, osim eventualno pružiti nešto kvalitetniji snimak?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Forty Two je napisao:
Pa i sada da odu koji dokaz osim snimaka, fotografija, uzoraka kamenja i sl. ti mogu ponuditi? Opet bi većina koji razmišljaju kao ti tvrdila da je sve prevara.

Pa baš je zanimljivo to što su jedini dokaz koji bi uz današnju tehnologiju 99% razuvjerio ljude da su bili na Mjesecu 'izgubili'... mogu sad ja iznositi teorije da ispravljaju greške na snimkama, pa će ih kasnje prikazati, al to ima možda 1 promil šanse da bude tačno pa se time neću zamarati.

ajd malo budi realan, da su oni izgubili namjesteni snimak, u cemu bi bio problem da ga ponovo produkuju u tajnosti?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Једноставно. Изгубљени су оригинали, сад нико ништа не може да докаже а да друга страна не каже - намјестили сте. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Једноставно. Изгубљени су оригинали, сад нико ништа не може да докаже а да друга страна не каже - намјестили сте. :)

pa nije svaki originalni snimak izgubljen... :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Како сам ја схватио, изгубљени су оригинали првог слијетања. Сви.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:25 
Veteran
Veteran

Izgubljeni su nekonvertovani snimci koji su bili u formatu koji nije bio pogodan za prikazivanje na televiziji, pa je vršena trenutna konverzija u format prihvatljiv za prenos uživo. A kao što reče RSBP ako je već lažirano, znači da je montirano sa više snimaka, zašto jednostavno ponovo nisu napravili taj snimak? I još nešto, video je stizao preko teleskopske stanice u Australiji, zašto takvo komplikovanje ako nešto pokušavaš lažirati?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А тај формат је био ориђиђи и данас би се вјероватно исконвертовао у нешто доста квалитетније од онога што је било тад на ТВ. Па тад снимљено на ТВ траке. А што се тиче компликација, тад нису постојали геостационирани сателири. Ме'ш'чини...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Čuj izgubljeni, ma daj :lol:
to mi zvuči ko kad te reva uhvati u busu bez karte, a ti roviš po džepovima i ono ma tu je bila kupio sam je majke mi, vjerujte mi :lol:
E tako i njihov odlazak na mjesec... ma bili smo majke mi, izgubili smo dokaze, vjerujte nam...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012, 23:02
musakica je napisao:
StigoStriko je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WNWW8swrvWs[/youtube]

Mislim... i dalje bi volio da vjerujem da smo bili na mjesecu poslije ovog videa samo neznam kako ...

Na tom videu se većina pojava površno posmatra.
Idemo redom:

1.Video je snimljen na Zemlji, a nakon toga usporen 2x - nagađanje.
2. To sa zastavom je davno prežvakano i objašnjeno. Zastava se viori (osciluje) zbog toga što ju astronaut njiše. U svim od tih kadrova na kojima se zastava njiše je i astronaut koji ju pomjera. Obzirom da nema atmosfere, pa time ni otpora vazduha, zastava će se i duže njihati dok se ne umiri.
3. Vezano za manipulisanje kamerom: narator pita kako je stotine slika napravljeno precizno ako je teško manipulisati kamerom. Stotine slika je sigurno i odbačeno, a zadržane su one koje su dobro ispale.
4. Dalje, ovo sa sjenkama koje se prostiru u različitim smjerovima: tu tvrde da ima više izvora svjetlosti, jer se sjenke prostiru u različitim smjerovima. Da postoji više izvora svjetlosti postojalo bi i više sjenki, kao na noćnim utakmicama, gdje vidite 4 sjenke fudbalera. Ovdje je stvar u perspektivi i podešavanju fokusa kamere. To bi detaljnije znao objasniti ko se razumije u fotografiju. Ja ću pokušati praktično koristeći CAD softver kroz rendering da objasnim o čemu se radi.
Sjenke objekata će biti paralelne samo u slučaju ortogonalne (paralelne) projekcije. U spojleru postavka i render:
Spoiler:
Slika
Slika

Međutim kamerom (fotoaparatom) je nemoguće napraviti ortogonalnu projekciju. Fotografija napravljena kamerom je u perspektivi, kao u spojleru na primjer, gdje je fokus postavljen na 30mm. Korišten je samo jedan izvor svjetlosti, kako se vidi u stablu modela (Light 1). Vidi se i da linije sijenki cilindra i objekta u pozadini sada nisu paralelne.
Spoiler:
Slika
Slika

Ako se približi prvi objekat, tj. poveća fokus na 50mm, onda je razlika u pravcu sijenki bližeg i daljeg objekta još drastičnija:
Spoiler:
Slika
Slika

5. Vezano za vidljivost astronauta u sijenci lunarnog modula: pa kakva je to tek izvala, da objekat u sijenci ne bi trebao da se vidi. To bi značilo da čovjek postaje nevidljiv kada se pozicionira u ladovinu? Namjerno sam kod ovih renderinga postavio manji objekat (bijelu kupu) u sijenku cilindra. Iako se nalazi u sijenci kupa se jasno vidi.

Skepticizam u nauci je svakako dobar, ali u nekim stvarima na ovoj temi idete u debelu paranoju :) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 21:43 
Veteran
Veteran

@Sinip
I šta bi ti snimak nešto bolje rezolucije pokazao novo? Uostalom imaš dosta fotografija prilično visoke rezolucije
Jesu postojali geostacionarni sateliti, kako bi drugačije imao prenos uživo slijetanja u čitavom svijetu, ali nemaju nikakve veze sa onim što sam napisao. Stanica u Australiji je izabrana da prima podatke jer je u to vrijeme imala najveći tanjir i bila u boljoj poziciji u odnosu na Mjesec u odnosu na druge stanice u svijetu.
Moje pitanje je bilo, ako je već lažirano zašto se izlagati takvom riziku da uključuješ u zavjeru i ljude sa drugog kontinenta, zašto jednostavno nisu izabrali trenutak za prikaz slijetanja kada su američke teleskopske stanice bile u idealnoj poziciji za primanje podataka?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Немам појма шта би/да ли би показао нешто ново, овако никад нећемо ни сазнати. :) ОК, контам ја да су лАмери глупи, али да изгубе такво нешто, м'слим стварноооооо. Могу да се кладим у ш'а 'оћеш да ту има нешто што не треба да се види. :) Да ли холивудске кулисе, летећи тањири ванземаљаца, или нешто треће, можемо само да шпекулишемо. Да, за геостациониране, таман је први Интелсат лансиран 1965. а што се тиче питања "зашто мијешати Кенгуре" па ако ћемо да параноишемо - управо зато, да би ствари биле увјерљивије. :) И ја поставих питање о Area 51, чак и ако занемаримо шпекулације да се тамо налазе срушени летећи тањири, и тај рад, тамо ради гомила лАмера а све је најнормалније под "класифајд" причом и нико од обичних смртника нема појма шта се тамо ТАЧНО дешава и на чему се ТАЧНО ради. Толико о томе да велики број људи не може да сачува тајност.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:15 
Veteran
Veteran

Area 51 je strogo čuvani vojni objekat. Apolo misija je bila civilni projekat sa ogromnim brojem ljudi koji su bili direktno uključeni, pod velikom medijskom pažnjom, sa učešćem pola američke privrede. Nikakve razlike.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Одлазак на Мјесец бих тешко назвао "цивилним" подухватом. Поготово у та доба...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
U USA i služba za odvoz smeća teško da se može nazvati civilna i danas.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:29 
Veteran
Veteran

Pa dobro ne baš civilni, ali nije bio u potpunosti ni vojni.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

definitivno... to sto je javnost nanjusila area 51 nema veze sa sletanjem na mjesec... a nece sigurno niko izdefilovati cemu sve sluzi tajna vojna baza samo da bi pokazali da tamo nema vanzemaljaca...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма ок је то, али то је само фин примјер да маса људи може да чува тајну(е). :) Дуги низ година.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2012, 15:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
musakica je napisao:
NASA nije očekivala da će neko pažljivo proučiti materijal koji su napravili i otkriti da tu nešto nije u redu.Tada ni oni znali da će se jednog dana pojaviti internet i da neće moći blokirati informacije, da će se pojaviti tehnike kojima se lako dokazuje svaka falsifikovana i montirana fotografija i video.

ali su za svaki slucaj izgubili sve"originalne snimke"! :oops:
a sto se dokaza tice juce je bio dokumentarac o 1bogatom ameru koji je rusima platio da ga istreniraju i posalju na onu stanicu, pa mogli bi tako nekog poslati i na mjesec ali ovaj put uz live streaming i bolje dokumentovanje! 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]