mary juana je napisao:
tj. još uvjek je pod uticajem evolucionističke propagande i teorije koju su siledžijski predstavljali i nametali kao naučnu činjenicu iako nisu imali nikakav naučni dokaz i temelj.
Međutim, svakoj sili dođe kraj i činjenice kad tad isplivaju na vidjelo

Cinjenice isplivaju na vidjelo. Sjetimo se srednjeg vijeka kad su ljudi tvrdili da se Sunce i zvijezde okrecu oko zemlje. Oni su bili kreacionisti. I zaista, ako bi tumacili bibliju bukvalno u 1 Mojsijevoj prvi logican zakljucak koji bi se nametnuo je geocentricni sistem. Iako se moze tumaciti i drugacije. E isto tako je i danas. "Kreacionisti" pokusavaju protumaciti to na nacin na koji oni shvataju, dok bibliju mozemo tumaciti i drugacije. Primjer ste ti i tripo. Ti tumacis da je Svemir stariji od 6000 godina, a tripo da nije, a obojica ste kreacionisti.
Zbog toga biblija nije dovoljna, vec moramo traziti i pomoc nauke. Ljudi srednjeg vijeka se jos mogu opravdati jer tad nauka nije bila razvijena i jedino tumacenje koji su oni mogli prihvatiti je geocentricno. Dok danasnji kreacionisti to ne mogu jer je nauka uznapredovala.
Eto, kreacionisti su vec morali prihvatiti cinjenicu da je Zemlja okrugla, da nije srediste svemira, neki kao ti su prihvatili i da nije stara 6000 godina, a neki su prihvatili i da postoje evolutivne promjene u zivim organizmima. Sve je to prihvaceno ne zato sto se nekom svidja, vec zato sto cinjenice i istrazivanja tako govore.
Naravno, neki i dalje ostaju pri svome. Imas danas kreacionista u svijetu koji jos tvrde da je zemlja ravna ploca:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Societyor
http://www.alaska.net/~clund/e_djublons ... ociety.htmDrugi kao tripo nalaze nepostojece dokaze da je Svemir star 6000 godina i vjeruju u to zanemarujuci cak i osnovnu fizicku cinjenicu da svjetlost ne moze ici brze od 300000 km/s. U ove spada i cuveni M. P.
Treci, kao ti ne prihvataju evolutivne promjene, iako prihvataju ovo gore.
Cetvrti, kao ja prihvataju i postojanje evolutivnih promjena, ali ne kazu da je sve nastalo slucajno.
I peti klasicni evolucionisti prihvataju da je sve nastalo samo od sebe.
Ja se ne bih svrstao u ni jedne, iako sam najblizi cetvrtoj grupi. Zasto? Jer nema jos dovoljno dokaza za ni jednu tvrdnju. Ali za ono za sta mislim da ima dokaza, bar na osnovu mog poznavanja cinjenica je da prve tri grupe mozemo eliminisati.
Sad, ja ne znam jesam li kreacionista ili evolucionista. Vjerovatno ni jedno ni drugo. Jer jednostavno nema dovolno naucnih dokaza da iskljucivo tvrdimo ni jedno ni drugo. Ali ono sto ne mozemo negirati je postojanje evolutivnih promjena u organizmima. Ne tvrdim da su nastali slucajno i sami od sebe, ali ne tvrdim ni kao ti i tripo da evolutivne promjene ne postoje. Ako malo pogledas internet vidjeces da niko sa sigurnoscu to ne zna. Ono sto mozemo tvrditi je jedino sto ima dokaze, a dokaza ni za kreacionizam ni za evoluciju nema, iako pozitivnih cinjenica ima i na jednoj i na drugoj strani.
Sto se tice tvrdnje "da sam nasjeo na evolucinisticku propagandu", ni s tim se ne bih slozio, zato sto ja na vecinu stvari gledam sa neutralne tacke vazuci dokaze sa svih strana i onda odredjujem polozaj ravnoteze.