tough je napisao:
Prije par dana (kontaktirala sam Gregori ne znam da li je uspio vidjet ovo) na BBC2 jedan fantasticno uradjen program, vise zanimljiv nego impresionirajuci, o zivotu na zemlji u roku 5 miliona godina, sve ovo znanje je bazirano na naucnim cinjenicama i znanjem koje mi ljudska bica imamo uopsteno o galaksiji klimi itd. Naravno nakon sto covjek izumire i sa njim mnoge vrste zivotinja, nakon sto je zemlja pod uticajem LEDNOG doba, iz vjeka u vjek one zivotinje koje su prezivjele i mjenjale se prihvatajuci klimu i sa tim bijuci dio tadasnje prirode, kompjuterizovane na ovom programu i izgledom zemlje, mene je ovo prilicno zabavilo. Ali izgledalo nekako logicno uistovremeno.
Ne znam koliko od vas vjeruje u IZUMIRANJE ljudske rase, ali recimo da se zabavimo sa naucnim cinjenicama i da prihvatimo ono sto oni tvrde da je istina, iz tog ugla, sta mislite o zivotu u buducnosti, ne samo klimaticki vec intelektualno isto, vjerujete li da cemo mi ljudi unistiti same sebe ili mozda da cemo kreairati neku vrstu masina koje ce se okrenuti protiv nas, mislite li da cemo postati kao SC FI film primjer lebdjenja i tehnologije da cemo sa svim tim biti korak blize ka pocetku kraja nasih zivota. Mislim samo RECIMO -DA????
...mozda si zivjela prije 5 milijuna g , i zivjet ces ponovo za 5 milijuna g ....