VeLiKi u velikoj mjeri se slažem sa tobom. Ni ja ne vidim provod u onome što mnogi rade, niti njihove načine ponašanja (koji su nametnuti kao moderni i koje većina prihvata) vidim kao dobre. I ja imam društvo koje se uopšte ne bi moglo ulopiti u takva ponašanja i te vrste "provoda" i koje bi zbog toga mnogima djelovalo čudno. Jer kad nisi kao većina onda si čudan.
Ali ne vidim dobar provod ni lijepo ponašanje ni u ovome što si ti rekao
VeLiKi je napisao:
skupimo sve para sto imamo odemo na dragstor kupimo 1-2 litre zeste, pepsija da polivamo, razbijemo se i onda nam je pravo dobro i ulazimo u svaki normalniji kafic po redu. svi raspolozeni, svi se zajebavamo i podjebavamo sve ostale
Kažeš da vam je pravo dobro kad se "razbijete", to je problem. Ljudima narkotici i alkohol stvaraju privremenu iluziju da im je dobro, ali to je samo iluzija koja kad prestane još više pogoršava stanje na više načina. A pošto je danas mnogima loše (a sve se svodi na to da ne znaju šta će sa sobom, ne vide svrhu, isfurani su svim i svačim) onda pribjegavaju narkoticima i alkoholu kao i šablonskim i "provjerenim" načinima ponašanja uvezenim iz svijeta i viđenim na TV-u a sve sa željom da pobjegnu od mraka i beznađa u sebi.
Postoje mnogo bolji načini da se čovjek dovede u red, načini koji ne ostavljaju loše posljedice, načini koji su mnogo više ispunjavajući i koji su blagotovorni, načini koji su u krajnjem slučaju i jeftiniji. Ali ti načini su za mnoge teži i doživljavaju ih kao neprijatne a ljudi žele ići linijom manjeg otpora pa radije biraju iluziju dobrog stanja, čak i ako to povlači negativne posljedice, nego da se više potrude i da im stvarno bude dobro.