banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2003, 16:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Da li vam se cesto cini da kada vam neko postane prijatelj i vi mu potpuno otvorite dusu da se poslije izvjesnog vremena odnosi promjene? :-?
Vec nekoliko puta u zivotu sam imala izuzeno bliske muske prijatelje koji su mi bili izuzetno dragi i sa kojima sam mogla pricati bas o svemu koa i sa najboljom drugaricom, ali u nekom cudnom momentu stvari se iznenada promjene. Nekada se to desi poslije par mjeseci a nekada i poslije par godina. U sve to sam jako duboko vjerovala- razlika izmedju polova. Glupost. ALi, svaki put kada sam se jako intelektualno sa priajteljem zblizila oni bi mi priznali skrivenu ljubav. I to me je uplasilo, tako da sto sam starija sve manje biram prijatelje odvojeno od moga partnera i uvijek to nekako ide zajedno.
Da li iskrena priajteljstva izmedju musakrca i zene postoji ? I koliko dugo kod vas vec to traje? Svi primjeri manji od 3-4 godine su jos uvijek na testiranju? Dakle? Da ili ne? :P :P :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2003, 17:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2003, 16:28
slazem se.. i kod mene se to desi vise puta :( i kad imam momka desi se! tesko je imati jarana i ne osjecati nesto vise od prijateljstva jer kad tad osjetit ces nesto vise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2003, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
To je staro pitanje... Odgovor se jednostavno nalazi.

Pretpostavi da si sa drustvom negde na vikendici i da moras deliti krevet sa nekim jer vas je previse a kreveta premalo.

Da li bi imala problema da podelis krevet sa prijateljicom ?
Da li bi imala problema da podelis krevet sa prijateljem ?

Ako u oba slucaja ti nebi imala problem, mozda bi tvoj prijatelj imao. Samo... mi imamo problem da delimo krevet sa muskarcima. A drugi problem koji imamo je da ostanemo na svojoj polovini ako ga delimo sa zenskom osobom koja nam nije nista u rodu. Problem kako god okrenes.

Zakljucak: Sa zenske strane je jos i moguce imati cisto prijateljski odnos osoba suprotnog pola. Sa muske strane ne. Ako to shvatite, nema razloga da se plasite. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2003, 08:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Moguće je, iako rijetko. Ako jedno ili drugo nemaju vezu s kojom su zaista zadovljni - izuzetno teško, pogotovo na duže staze što vaše iskustvo i govori.
Takođe, ako motiv prijateljstva sa osobom drugog pola nije ništa drugo nego nezadovoljstvo postojećom vezom ili nadomjestak za nepostojeću vezu (što je vjerovatno bio slučaj sa vašim prijateljima), stvari su jasne - to nije prijateljstvo, barem ne u onom obliku do kojeg je vama stalo.
Pravo prijateljstvo u kojem muškarac iskazuje bliskost i naklonost prema ženi, ali ne i tjelesnu privlačnost prema njoj (koju onda muškarci miješaju sa ljubavlju) moguće je ako muškarac razvije odnos prema ženi kao prema sestri.
Ali opet kažem, to je praktično skoro nemoguće ukoliko nema vezu ili brak s kojim je zaista zadovoljan, pa i onda je vjerovatno da će se tu i tamo morati oduprijeti nekom iskušenju koje i ne mora dolaziti iz njega samog.
Mislim da je slična situacija i kad bi stvari bile obrnute (žena prema muškarcu) ali o tome ne mogu da govorim jer nisam žensko (a moguće da nisam nikad ni bio, ili ako jesam tek možda jednom ili dvaput).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2003, 13:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2002, 12:09
U susretnu dva pola, da li mora biti bola? Ljudi, pa normalno da ima prijateljstva izmedju muskaraca i zena, ali izmedju muzijaka i zenki – NE. Vidite, ja imam prijateljicu nevjerovatno dobru, bas pricamo zajedno, igramo kosarke ponekad, idemo zajedno na fax, druzimo se, a poslije toga vodimo ljubav, he he he he.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2003, 17:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Ha, gumice, dobar ti odgovor. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2003, 23:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Nov 2003, 17:34
Postoji. Samo je prostor malo skucen.
Rodbinu ne biramo. Poslovni partneri su nam uglavnon nametnuti ekonomskim kriterijumima. Sami biramo ljubavne partnere i prijatelje. To su odnosi medjusobnog afiniteta, za pocetak nam se nesto mora dopasti. U partnerskim odnosima je jasno da nam se mora dopasti i fizicko oblicje onog drugog i da mora da proradi hemija. Sve ostalo je isto kao i kod prijateljstva Podrazumeva duhovnu prisnost, poverenje, zanimljivost, trista svasta. Ljubav u sebi sadrzi prijateljstvo. Prijateljstvo u sebi sadrzi ljubav, svakojaku, sem telesne. Ko uspe da opstane u tom suzenom manevarskom prostoru, moze da ima prijateljicu tj. prijatelja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2003, 11:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2003, 18:48
moje misljenje je da postoji to prijateljstvo :to potvrdjuju moja druzenja sa ortacima
valjda je bitno ko je kakva osoba i kako se ljudi poznaju, naravno i sta hoce i ocekuju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 09:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
naravno da je moguce prijateljstvo izmedju muskarca i zene.
ako izmedju muskarca i zene postoji ljubav onda postoji i prijateljstvo jer ljubav podrazumjeva prijateljstvo.
nemoze se nekog voljeti a nebiti mu prijatelj.

no, ovde se htjelo nesto drugo pitati.
moze li postojati prijateljstvo a da nepostoji seksualna privlacnost.

da i to je moguce, premda mi se cini rijetkost u danasnjem drustvu. ljudi danas prvenstveno u suprotnom polu vide seksualni objekat i tako im je teze prihvatiti drugu osobu a nezeljeti sa njom seks.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
NORMALNO DA POSTOJI!?
Vrlo je rijetko, ali postoji, u stvari to ne zavisi ni od cega osim sopstvene rijesenosti da zelis sa osobom supr. pola, razgovarati, druziti se, igrati kosarke, saha... nebitno! :o
nekad jedna strana nije sigurna u "ciljeve" druge, i sve do trenutka dok to ne sazna za sigurno, nece biti prijateljstva (pravog)! :lol:

ne treba se ogranicavati ni sa cim! to se samo desi... bar u mom slucaju...
i da btw:
Citiraj:
Svi primjeri manji od 3-4 godine su jos uvijek na testiranju?

ja sam jos na testiranju??? 3,5 god???
NE VJERUJEM! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
buahhh...

pa zasto negirati prijateljstvo
izmedju muskarca i zene
ako nasuprot toga postoji uvijek onaj
faktor koji niko ne moze
kontrolirati - a to je
seksualna privlacnost

jeb.. ga to sad dodje kao problem
a ne kao nesto prirodno.

kao.... izvini pocela si da me privlacis
seksualno - ne mozemo biti prijatelji....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 23:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
da da bigman, ja tebe jos uvijek testiram hahahah
ma salim se, naravno, ali u svakom slucaju prijateljstvo definitivno postoji izmedju suprotnih polova, moze biti rijetko, ali ga ipak ima
i pored duge veze sve se moze kad se hoce, ako rascistis sam sa sobom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
:D :D :D
ma naravno da postoji
npr. jednog amigosa
gledam apsolutno drugarski
i kad mi neko kaze
bas je sladak i slicno
ja se nasmijem :D
mislim :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2003, 10:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Drago mi da nisu svi povuceni losim primjerima i nadam se da ce ta prijateljstva kao takva i dalje da traju. :)

Govorim cisto iz licnih primjera. :cry: Sa jednim prijateljem sam se druzila 5-6 godina i nikada bas nikada nisam pomislila da ima bilo sta vise od cistog bratskog druzenja, jer ja sam se na kraju krajeva zabavljala sa njegovim najboljim prijateljem. Nekoliko godina iza toga smo nas dvoje izasli samo poslije dugo vrmena da se "istracamo" i to je zavrsilo njegovim priznanjem daje sve ove godine bio zaljubljen u mene, ali da nije rekao nista jer sam izlazila sa nj najboljim prijateljem. :roll: :roll:
Bila sam totalno sokirana, jer sam o njemu razmisljala kao o svom rodjenom bratu!!!

Tako Bigman da se i malo duza prijateljstva od tvoga mogu malo drugacije zavrsiti. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2003, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
jesi cuo Bigman, mora da pazis, nemoj da ti se tako nesto desi... :lol:
bez uvrede, samo ga poznajem :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2003, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nema frke Shicy. :lol:

Bogu hvala da su iskustva razlicita. Ne bi valjalo da su ista. Gdje bismo onda svi mi bili? :lol:

I nisam jos napisala da takva prijateljstva ne postoje, ali su vrlo rijetka. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2003, 01:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Dec 2003, 01:59
Moja iskustva su razlicita..... bilo je ortaka koji su se vremenom zaljubljivali i tu zaljubljenost nisu ni krili.... bilo je onih koji se nisu izjasnjavali, ali su odisali posebom toplinom u mom prisustvu...:) a bilo je i onih koji su mi i dan danas dobri drugovi i gledaju me samo kao 'ortaka', a ne kao devojku...kao da polne razlike i ne postoje:). Dakle, koliko ljudi, toliko cudi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2003, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ne kontam...otkud ti znas kako tebe neko gleda? ne mozes jednostavno zaviriti u covjeka i procjeniti da te poistovjecuje sa sestrom. znas, neki to vjesto kriju, bez obzira na njihovo "nezainteresovano" ponasanje :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2003, 22:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 19:00
Жао ми је, али морам и ја да кажем да не вјерујем у такво пријатељство, још посебно ако нису то двоје ни ружни :-)

Увијек на крају испадне тако да једно од њих двоје показује љубомору на остале који се приближавају "другу/другарици", и још мало касније онда мора изаћи на видјело да ту има нешто више од пријатљства - макар са једне стране.

А сад да ли је то љубав или не, не знам. Ја бих прије рекао да је у питању посесивност (извињавам се ако има грешака у правопису или ако се појаве неке чудне ријечи, морам рећи да сам само први разред основне завршио у СФРЈ, остатак у Швабији)

Босна, 1992.:
- Хоће л' бит' оно рата?
- ...ма јок!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 19:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2003, 23:03
Meni iskustvo govori da je to ipak moguce.. imam par izvanrednih prijateljica i nikada nismo ni pomisljali na nesto izvan prijateljstva..

svidja mi se to sto sa prijateljicama nemam onu vrstu konkurencije i zavisti kao sa prijateljima..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]