Citiraj:
ja sam pristalica onoga : SVE U SVOJE VRIJEME:)
Apsolutno se slazem.
Ja sam sretni i ponosni tata i mogu da kazem da i pored svih "briznih" dana (bolesti i tako to) ne bih ove godine, koliko sam roditelj, mijenjao ni za sta na ovom svijetu.
Radost, ljubav, osjecaj zadovoljstva i one totalne ispunjenosti u tom "roditeljskom" svijetu - NE MOZE se porediti s drugim stvarima.
Zao mi je sto neki ne zele imati djecu ... jer mislim da ce ostati uskraceni i osakaceni u svakom pogledu.
Ozenio sam se sa trideset i nesto .... dijete dobio par godina poslije.
Prije braka radi sta sam htio, putovao gdje sam htio. Bio svoj gazda - da se tako izrazim.
Ozenio se ... pa onda opet sa zenom - ista stvar ... hocu reci vodio za vecinu normalan zivot.
Vidio puno brda i dolina, kupao se po mnogim morima i okeanima ... ali kad sve sagledas BRDO JE BRDO I MORE JE MORE ... *ebo to, manje vise svako je isto. Nije pijescana plaza - jeste sljuncana nije ni sljuncana jesu stijene ... a tusiranje ti ne gine svakako poslije.
Nismo svi isti i hvala bogu pa nismo.
Doslo dijete na svijet .... ja NOVI COVJEK, sa potpuno novim pogledima na svijet. Promjena ogromna, pocev od sitnica kao npr. izbor namjestaja (nemoj staklo, pazi na ostre ivice ....) pa preko auta ... stana ... mjesta na kojem je stan ... izbora odmora ...ishrane ... slobodnog vremena .... MA SVE, sve se promijenilo ...... ali za mene na bolje. Bar takav ja osjecaj imam, a drugima kako to izgleda - nek izgleda kako hoce.
Citiraj:
djecu ne zelim jer vjerovatno bi ih volio i previshe da bi mi to okoncalo moju slobodu i zivahnost u meni, vec me ucinulo zabrinutim i sekirajucim i dosadnom osobom
Ovo ne kontam .... pogotovo .... DOSADNOM osobom.
To je votazi .... ih da su samo djeca ta koja uticu na sve te nabrojane stvari bilo bi super.
Citiraj:
Sama pomisao da gledam nekog i dajem mu zivot i unaprjed znam u kakav svjet dolazi, vec osjecam potrebu da ga stitim od toga, time sto ga necu dovesti na svjet.
Ovo je blago receno preseravanje (oprostite na izrazu).
Ti si sam napisao da putujes, uzivas, radis sta hoces, smatras da si uspio u zivotu ... osjecas se onako kao princ na tronu .... i sta tu fali (pa da pricas o ovom svijetu kao necemu ogavnom i crnom) ?????
ZIVOT je lijep .... *ebes svijet i pojedince kojima smo okruzeni.