banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2003, 18:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Zanima me vashe mishljenje o Homoseksualnosti (i sl).

Dali je normalno da budu prihvaceni u drustvu sa punim pravima za koja se zalazu (brak, usvajanje djece)???

Hoceli zvucati sasvim normalno kada nase dete sutra kaze: "eto bio sam na picu sa svojim jaranom, mojom curom i njegovim momkom" ?!?

Dali homosexualni parovi trebaju da odgajaju djecu ?

MOLIM VASHE CIJENJENO MISHLJENJE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2003, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
cula sam jednu konstataciju....da homosexualci tano gdje imaju pravo da ulaze u brak i da usvajaju djecu...vecina njih anketiranih od gay populacije....ce UVIJEK zeljeti da usvoje musko dijete....

:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2003, 10:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
zanimljivo "bona" :D

u temi "zapad da ili ne" upravo sam naveo primjer homoseksualnosti i drago mi je da je to ovde tema.

zato cu reci...

nemam nista protiv homoseksualaca, ali imam protiv homoseksualnosti!
a zasto?
moje razmisljanje je sljedece...
sta je uopste seksualnost!? zasto su ljudi seksualna bica? sta ce im seks uopste?
sve to iz samo jednog razloga...a to je da sami sebe prenesemo kroz vrijeme procesom koji se naziva radjanje. radjanje je osnovna svrha ljudkse seksualnosti.
a od svih oblika ljudske seksualnosti (homoseksualnost, biseksualnost,...)
samo jedan oblik postize taj zadatak....heteroseksualnost!

zbog toga, na homoseksualnost gledam kao na bolest, koja je u krajnjoj liniji...neplodonost! isto tako kao sto tretiramo sterilitet kao bolest, tako trebamo tretirati i homoseksualnost...bolest reproduktivnog organa, i to prvog i osnovnog reproduktivnog organa...mozga.

mozak je prvi i najvazniji reproduktivni organ, jer iz njega i potice nasa seksualnost i mnogi uzroci seksualnih smetnji (od impotencije pa nadalje).

na zalost, svjetska zdravstvena organizacija je 1973 izbacila homoseksualnost sa popisa bolesti iz jednog stravicnog razloga...kukavicluka!

kako?
medicina nerazumije u potpunosti mehanizme ljudkse seksualnosti i neumije objasniti uzrike nastanka razlicitih varijeteta u ljudskom seksualnom ponasanju a homoseksualnost je zahvatila veliki procenat populacije. po nekim procjenama 10-15%, ljudi ima neke od homoseksualnih crta.
a medicina, moderna boginja, da nebi morala priznati svoju nemoc i neznanje odlucila je sve to prihvati kao...ljudski izbor :o

tragedija :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
nemam nista protiv homoseksualaca, ali imam protiv homoseksualnosti!

AMIN!
ne moze se protiv toga na silu, ali ja sam za sve oblike suprotstavljanja tome osim primitivnih... u svakom slucaju volim "zaostalost" ovg podrucja kad god se pomene homoseksualnost, narkomanija...
naravno toga ima ovde i vise nego sto mislimo da znamo, ali... kako sam citao/vidio/cuo/skonto... tek ce da dodje ovamo!!!
nazalost, ljudi cuvajte vas zdrav razum.... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 15:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Homoseksulanost je psihička bolest i tako je treba i tretirati (kao teški poremećaj). Isto kao zavisnost od droga.
Mentalni i fizčki poremećaji su mnogo manje problematični i najbolji pristup njihovog liječenja ili ublažavanja je zaista što bolje uključivanje u normalne životne tokove. Ali, neki pokušavaju da se na isti način proturi i homoseksualnost, trpajući sve u isti koš, a to su sasvim različite stvari.
Jer jedno je da su normalne funkcije iz bilo kog razloga ometene i poremećene pa se nastoji da se to prevaziđe, a savim drugo je da normalne funkcije izopačene, pa se tome traži opravdanje.
A homoseksualnost je izopačenost kojoj se oni koji su joj skloni mogu, ako hoće, suprotstaviti, i ne treba je tolerisati kao nešto što je "jače od njih" jer nije.
Uostalom, ako je ljudima moguće zamonašiti se i zarad duhovnog života odreći normalnog seksualnog života sa ženom (ili kao Tesla iz drugih razloga), niko me ne može ubijediti da je to nemoguće onima koji su skloni takvoj izopačenosti kao što je homoseksualnost. Moguće je sigurno, ali oni to neće. To je problem. I sada zato treba neko da se prilagođava toj njihovoj izopačenosti!?
Pa bolje je biti seksualno uskraćen nego se time sramotiti. Ne pred ljudima, nego pred svemirom!
U redu, ako oni "ne mogu drugačije" neka rade kako misle da je najbolje ali u svojim kućama, ne dirajući i ne ugrožavajući nikoga i to sa punoljetnim istoizopačenicima, ali pravo na brak ili kojekakva druga priznanja (osim priznanje da je poremećen) ne treba im dati i treba im na sve načine pokušati pomoći da se te izopačenosti riješe. Ako hoće.
A ako neće, ne moraju, ali diraju li ikoga ili promovišu li se na bilo koji način treba ih strogo i najstrože kažnjavati. Kao i svakog drugog ko ozbiljno ugrožava druge. Pogotovo ako su njihova meta maloljetnici (što je vrlo čest slučaj).
A one koji se zalažu za prihvatanje njihove izopačenosti kao normalne, poturajući to pod ljudska prava i šta ti ja znam, ili su i sami od njih pa se bore za sebe i svoju izopačenu strast, ili su zaslijepljeni toliko da nisu u stanju da normalno rezonuju i da shvate da homoseksualnost može da se prizna kao normalna tek kada homoseksualci budu u stanju da začnu dijete i kada "jingu" više ne bude potreban "jang" da bi činio cjelinu.
Kako je to nemoguće (ili bolje rečeno ovaj svijet nije tako stvoren), onda neka se i ti "borci za ljudska prava" manu ćorava posla, i usmjere na liječenje i sebe i onih za koje se bore.
Bolje je da se prihvate duhovnosti, jer nijedna istinska duhovna osoba i ne pomišlja na takve stvari a kamo li da ih čini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
bigman je napisao:
u svakom slucaju volim "zaostalost" ovg podrucja kad god se pomene homoseksualnost, narkomanija...
naravno toga ima ovde i vise nego sto mislimo da znamo, ali... kako sam citao/vidio/cuo/skonto... tek ce da dodje ovamo!!!

Zaostalost ?? Da dodje ??
Pa covjece ja kad sam imao 14 godina jedva da sam uspio da probam da pushim cigarete a danas se svaki drugi klinac u BL ubija travom i to naveliko, a ne prezaju ni od cega veceg i jaceg.
O pederima se ne zna toliko zato sto ih na svakome koraku hoce neko 'tuci, ubijati, klati' .. pa ne smiju da progovore.

Slazem se da je toga u ratu bilo manje, ali sad ne zaostajemo ni za kim..
Na prostorima citave bivse YU ne postoji adekvatna komuna za lijecenje narkomana.. Ne zato sto ih nema, nego zato sto drzave ne osjecaju potrebu za tim, tj ne misle 'rasipait' novac na to..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2003, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
bigman je napisao:
ne moze se protiv toga na silu, ali ja sam za sve oblike suprotstavljanja tome osim primitivnih... u svakom slucaju volim "zaostalost" ovog podrucja kad god se pomene homoseksualnost, narkomanija...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 09:37 
Majstor
Majstor

vazno!

protiv sam svakog nasilja, pogotovo prema bolesnim ljudima!
na homoseksualca gledam kao na nesretnika i moja zelja je da mu pomognem da bude sretan a ne da ga ubijam, koljem ili vjesam.
ovo je vrlo vazno i zelio bih da se to upamti.

drugo...
kad kazem da bih zelio da im pomognem, nemislim na pomoc onakvu kakvu im cini tzv. otvoreno drustvo, a to je...da izbrise njihovu bolest sa liste oboljenja!

pa kom bolesniku to donosi dobro!?
zar zmirenje prema bolesti i okretanje ledja donosi bolesniku dobro?

prvi korak bi, dakle trebao biti ponovno sagledavanje homoseksualnosti kao bolesti, da bi se mogla pokrenuti kampanja trazenja nacina za njeno lijecenje. dok god mi na to gledamo kao na "ljudski izbor" dotle nemozemo ni naci lijek a prema tome ni usretiti nesretnike.

homoseksualci cine jedino sto mogu...(i shvatam ih),
kad ih drustvo nemoze izlijeciti, oni pokusavaju da promjene drustvo na nacin da njihova bolest bude sto bezbolnija za njih. tako se ide na sklapanje homosksualnih brakova, pa na usvajanje djece a ja se pitam gde bi bio kraj? sta bi ih na kraju sasvim usrecilo?nista osim...lijeka!

rekao bih, da homoseksualci nastoje podjeliti sa nama svoju bolest da bi se osjecali manje bolesnim. pogresno!
i sto je jos gore...tragicno! i za nas i za njih. oboljeva cijelo drustvo a homoseksualci se nece izlijeciti.

ako nekome jos uvijek nije jasno da je homoseksualnost bolest reci cu sljedece...
homoseksualnost je SMRTONOSNA BOLEST!
ne, nemislim na sidu...
mislim na...djecu :cry:

djeca su zrtve ove bolesti.
svaki covjek nosi u sebi objavljeno ili neobjavljeno (rodjeno ili nerodjeno) djete.onog trena kad postane homoseksualac njegovo djete postaje smrtno ranjeno! kako ce njegovo djete doci na svjet?
homosekusalnost je u krajnjoj liniji oboljenje reproduktivnih organa, odnosno prvog reproduktivnog organa...mozga.
i kao sto tretiramo sterilitet tako trebamo tretirati i homoseksulanost, kao nemogucnost da se ima potomstvo.

pa zar treba mudrost da se to vidi?
pa zar medicina to nevidi?
zasto zmirimo pred ociglednim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zaostalost ?? Da dodje ??
Pa covjece ja kad sam imao 14 godina jedva da sam uspio da probam da pushim cigarete a danas se svaki drugi klinac u BL ubija travom i to naveliko, a ne prezaju ni od cega veceg i jaceg.
O pederima se ne zna toliko zato sto ih na svakome koraku hoce neko 'tuci, ubijati, klati' .. pa ne smiju da progovore.

Molim te misko reci mi zasto mislis da si jedva uspio pusiti cigare? nije valjda zato sto ih tada nije bilo...
a zasto je danas tako lako doci do svake vrsre narkotika?

zar nema veze, izmedju ostalog i to, sto se trendovi danas uvoze(wild west), pa nazalost i ovaj najgori...
zar ne mislis da je sistem vrijednosti izbusen poremecen, razderan, i da ce svaki 3 klinac reci kako je trava zdrava...!!!???
takav sistem dozvoljava rupe, jer je tako i na zapadu!!! koliko je snimljeno filmova o travi tada kad si ti jedva pusio, i sada... koja pjesma je bila hit ljetos???
AFROMAN cini mi se...

za nasilnicke metode se slazem, ali mi nemamo pravu politiku ni za sta a kamoli za pravnu i normalnu nenasilnicku borbu protiv, homoseksualnosti, narkomanije, maloljetnicke delikvencije, prostitucije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2003, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Molim te misko reci mi zasto mislis da si jedva uspio pusiti cigare? nije valjda zato sto ih tada nije bilo...
a zasto je danas tako lako doci do svake vrsre narkotika?

Zato sto tad to nije bilo popularno i dostupno kao sad... prema tome po nicemu ne zaostajemo za svijetom, zapadom ili civilizacijom po tom pitanju.

bigman je napisao:
zar ne mislis da je sistem vrijednosti izbusen poremecen, razderan, i da ce svaki 3 klinac reci kako je trava zdrava...!!!???
takav sistem dozvoljava rupe, jer je tako i na zapadu!!! koliko je snimljeno filmova o travi tada kad si ti jedva pusio, i sada... koja pjesma je bila hit ljetos???

Sve se slazem alli kazem da ne zaostajemo ni u cemu od zapada osim u nekim primitivnim metodama terorisanja odnosno rijesavanja problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
bigman je napisao:

Sve se slazem alli kazem da ne zaostajemo ni u cemu od zapada osim u nekim primitivnim metodama terorisanja odnosno rijesavanja problema.

Pa ta razlika je jos jedina stvar koja sprijecava legalizaciju!?bas zbog te stvari mi nismo isti kao i neke zemlje z. evrope! nazalost, ali tako je... a nismo isti sigurno ni kao ostale zemlje koje nisu legalizovale...
zaostajemo mi misko, procentualno, siguran sam...

Citiraj:
Zato sto tad to nije bilo popularno i dostupno kao sad... prema tome po nicemu ne zaostajemo za svijetom, zapadom ili civilizacijom po tom pitanju.

kazes nije bilo popularno, pa ko je popularizovao, da nije taj isti zapad kojem mi trcimo u susret zatvorenih ociju? ako je on popularaziovao, nije li to kod njega sasvim normalna stvar a kod nas jos uvijek nedovoljno poznata...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
al je taj zapad paranoja.....
covjek bi se zaista uplastio...
da nije bio u vrticu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 10:11 
Majstor
Majstor

...no, doba vrtica i djetinjstva je proslo i sad smo "veliki" i nebojimo se.
blago nama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Citiraj:

kazes nije bilo popularno, pa ko je popularizovao, da nije taj isti zapad kojem mi trcimo u susret zatvorenih ociju? ako je on popularaziovao, nije li to kod njega sasvim normalna stvar a kod nas jos uvijek nedovoljno poznata...

Ne, nije ...
Drogu kod nas prodaju domaci dileri a ne crnci ili siptari recimo koji to cine u nekim zapadim drzavama. Ta droga je zabranjena u svim zemljama i ne smatra se normalnom pojavom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2003, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
bigman je napisao:
Citiraj:

Ne, nije ...
Drogu kod nas prodaju domaci dileri a ne crnci ili siptari recimo koji to cine u nekim zapadim drzavama. Ta droga je zabranjena u svim zemljama i ne smatra se normalnom pojavom.

a ne uvoze li nam je siptari i crnci...
a sve je manje zabranjena u tim zemljama...
Citiraj:

kontradikcija??? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 10:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jul 2003, 09:09
Pre svega, zelela bih da napomenem da nisam. niti imam sklonosti ka homoseksualnosti. Medjutim, sve i jedan covek je individualan, zbog toga i razlicit. Razlike medju ljudima bi se trebale toleristai i prihvatati sve dotle dok nisu destruktivne i dok se njima ne povredjuje, kako sama osoba, tako i njena okolina.
Ukoliko dve odrasle i zrele osobe istog pola odluce da zive zajedno, a da na taj nacin ne povredjuju bilo koga, ne vidim razlog zasto bi to kome smetalo. Sta ce one da rade to je iskljucivo njihova licna stvar, sve dotle dok se ne odnose destruktivno na svoju okolinu.
Isto se odnosi i na heteroseksualne ljude. Ukoliko se pristupi nasilju ili se na bilo koji nacin povredjuju drugi ljudi to nije OK. Narocito je to nedopustivo u pogledu maloletnika i dece.
Seksualnost, ili bolje receno seksualno ponasanje je uvek odraz psihickog razvoja svake osobe. Duhovno razvijeni ljudi ce se uvek odgovorno i konstruktivno odnositi i prema sebi i prema svemu oko sebe.
Ukoliko su ljudi (iz bilo kojih razloga) homoseksualci, trebali bi i da prihate cinjenicu da za njih nisu deca. Mislim, da nije fer za decu da se na taj nacin vaspitavaju. Svako dete zasluzuje da bude uz svoja oba bioloska roditelja, koja su u prvom redu zrele i odgovorne osobe. Vecina heteroseksualnih ljudi takodje ne ispunjava uslove da bude roditelj. Osnivanje potomstva trebalo bi biti visoko odgovorna i dobro promisljena odluka posto ce njome biti afektovan veliki broj ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....ajoj....ono....ne daju mi se citati ovakvi dugi postovi...jer mrzim ljude koji na zadato pitanje ne znaju odgovoriti prosto: Ne znam... ili slicno. Za slucaj ne znam najcesece vidim da se melje jedna te ista recenica u N na K varijacija, i slicno....
Nemojmo biti kao robotski zapad... cim nesto novo stigne ograditi se od toga i ubiti to u korijenu... Sta fali sto neko ne voli da tutne svog pipija u zensku prdu...i moramo li svi mi radjati? Na kraju krajeva svaki dan na TV cujemo kako se neka fancy babuskara razvela od superheroja iz filma i utrapila mu(ili on njoj)petoro djece... Danas brak vise lici na biznis nego na obvezivanje pred Bogom, i prije svega pred samim sobom...
Sto se tice homoseksualnosti...ovaj gore sto mulja neko lijecenje i sex kao bolest....moze si to zabiti tamo gdje pederi guraju one kuglice... Ako je data osoba pretpostavila da je covijek seksualno bice, onda moram i ja da je svjesno.... zivotinje nisu svjesne....pa sta? Opet sam procitao davno u novinama slucaj o zooloskom vrtu u Izraelu, gdje zive dva jelena muzijaka i pune jedan drugog....tako su i ovi pametnjakovici kao sto je data osoba rekli...lijecili.... Ubacili im zenku koju su ova dvojica punili... dva dana.... i ostavili je i nastavili puniti jedan drugog:)
Problem je u pristupu...problemu,ako je uopste problem....i ko ih jebe.... nek si raznose supcice,kad nisu kadri zadovoljiti zensko:)zezam se,,,,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ma već smo diskutovali o tome....
sofija je napisao:
Ukoliko dve odrasle i zrele osobe istog pola odluce da zive zajedno, a da na taj nacin ne povredjuju bilo koga, ne vidim razlog zasto bi to kome smetalo. Sta ce one da rade to je iskljucivo njihova licna stvar, sve dotle dok se ne odnose destruktivno na svoju okolinu.

A šta ako su te dvije osobe rođena braća ili otac i sin?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2004, 17:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 18:35
Not now, John! je napisao:
Ma već smo diskutovali o tome....
sofija je napisao:

A šta ako su te dvije osobe rođena braća ili otac i sin?

pa to vec nije samo problem homoseksualnosti

Citiraj:
sta je uopste seksualnost!? zasto su ljudi seksualna bica? sta ce im seks uopste?
sve to iz samo jednog razloga...a to je da sami sebe prenesemo kroz vrijeme procesom koji se naziva radjanje. radjanje je osnovna svrha ljudkse seksualnosti.
a od svih oblika ljudske seksualnosti (homoseksualnost, biseksualnost,...)
samo jedan oblik postize taj zadatak....heteroseksualnost!

zbog toga, na homoseksualnost gledam kao na bolest, koja je u krajnjoj liniji...neplodonost! isto tako kao sto tretiramo sterilitet kao bolest, tako trebamo tretirati i homoseksualnost...bolest reproduktivnog organa, i to prvog i osnovnog reproduktivnog organa...mozga.

mozak je prvi i najvazniji reproduktivni organ, jer iz njega i potice nasa seksualnost i mnogi uzroci seksualnih smetnji (od impotencije pa nadalje).

na zalost, svjetska zdravstvena organizacija je 1973 izbacila homoseksualnost sa popisa bolesti iz jednog stravicnog razloga...kukavicluka!

upravo tako! da je homoseksualnost od pocetka smatrana kako bolest ne bi bila razvijena kako i jeste.A ONA JE OCIGLEDNO BOLEST,JER BOG,PRIRODA ILI VEC KOJA SILA(da se u to ne upustamo)JE SEXUALNOST NAMJENILA U SAMO JEDNO SVRHU-PRODUZENJA VRSTE!!HOMOSEKSUALNOST ISTU NIKAKO NE OMOGUCAVA PA SAMIM TIM....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]