Vrlo se zanimljive se dešavaju.
Svi se sjećamo skečeva iz legendarne "Top liste nadrealista" koji su se posljednjih 15 tak godina sa zadivljujućom (a često i zastrašujućom) tačnošću odigravali ponovo pred našim očima, ali su ih "igrali" ljudi i narodi oko nas (a i u svijetu) i sve je bilo vrlo ozbiljno.
Poznato je da su ta "proročanstva" iz Top liste nadrealista bila potpuno nesvjesna i plod čistog nadahnuća autora (ali sve je dobro znao Onaj ko im je to nadahnuće dao), i vrlo je zanimljivo da se vidi kako će se i kada ispuniti i ostatak njihovih "predviđanja" (u što uopšte ne sumnjam, pogotovo što sam na sasvim drugačiji način došao do istih stvari koje su oni tamo prikazivali).
Pogotovo bi bilo dobro da se pothitno pojavi "hepek", a ni "Šahbaz" ne bi bio na odmet.
Međutim, konkretan povod za otvaranje ove teme je tek jedna od zanimljivih stvari rečenih u jednom skeču, a to je kada je u parodiji TV dnevnika rečeno:
"U Švedskoj problemi...zdrravo!"
Švedska je tu pomenuta samo zato što je poznata kao pojam stabilne države u kojoj nema nikakvih problema. Ali za onog ko je malo pratio ostvarenje dosadašnjih zaista nepromašivih "proročanstava" iz Top liste, ovo bi moglo da zvuči kao ozbiljno upozorenje: kada u Švedskoj budu problemi, dobro otvori oči, to i te kako nešto znači.
Ne znam da li je ikom palo u oči da je nedavno ubijeni Švedski ministar vanjskih poslova (Ana Lind) preminula na vrlo zanimljiv datum:
11.09. .
To je zanimljivo tim prije što je napad izvršen (gle čuda na šopingu u robnoj kući odnosno
tržnom centru u centru Stokholma), i što je 11.09. ujutro (kada sam prvi put čuo vijest o napadu na nju) objavljeno da je izbodena nožem ali da
nije u životnoj opasnosti. Bio sam zabezeknut kada sam sljedeće jutro čuo da je ipak preminula a kada sam se sjetio na koji datum kada je preminula sve je postalo još mnogo zanimljivije.
Paralele sa napadom na SAD prije dvije godine su očigledne!
Takođe je vrlo zanimljiva činjenica da je Zoran Đinđić koji je ubijen šest mjeseci prije toga, i to baš kada je išao na sastanak sa Anom Lind (koja je tada bila u posjeti Vladi Srbije)!!!
Sve zanimljivije i zanimljivije.
Ali prije nekoliko dana desio se još jedan slučaj, takođe sa snažnom paralelom sa vrlo sličnim događajem u SAD. Naime juče ili prekjuče (nisam sto posto siguran) u Švedskoj se desio
elektroenergetski kolaps koji ih je apsolutno iznenadio i potpuno paralisao i sve to mnogo mnogo nalikuje na istovetan sluačaj nedavno u SAD.
Prvo objašnjenje
u oba slučaja bio je udar groma u kritičnu tačku sistema. Kasnije u SAD za sve je okrivljena "svemoćna" Al-Kaida, no bilo kako bilo podudarnosti su vrlo zanimljive.
Za mene je to vrlo očigledno upozorenje i znak: "Počelo je!" A šta je počelo? Pa pogledajte malo epizode Top liste i ono što se još nije ispunilo

.
Sjetite se skeča sa zidom koji dijeli EU i nas ...
Samo ništa od toga bez hepeka i Šahbaza

.
A "neko" se iz sve snage upire da se ne pojave, ali sve je u Božijim rukama, i neke stvari se mogu odlagati, ali ne zaustaviti.
Živi bili pa vidjeli.