Nešto su me iznervirali neki statusi po fejsbuku sa prepametnim citatima iz knjige i grupe podrške i šta sve ne. Znao sam ukratko koja je njegova priča ali sam morao do wikipedije da vidim detaljnije.
Citiraj:
1993. године, Жарко Лаушевић и његов су нападнути од групе хулигана. Том приликом је Жарко из свог пиштоља ЦЗ-99 усмртио нападаче Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића.
Oсуђен на 15 година затвора због двоструког убиства.
Након укидања пресуде од стране Савезног суда, изречена му је казна 4 године затвора. Будући да је у том тренутку већ издржао 4,5 године, пуштен је на слободу.
Убрзо након тога је напустио земљу и настанио се у Њујорку у САД.
Врховни суд Црне Горе је изрекао казну од 13 година затвора.
Трећег јула 2009. године Лаушевић je ухапшен у Сједињеним Америчким Државама због боравка у САД без визе.
Четрнаестог септембра 2009. године је суд у Њујорку донео одлуку о укидању притвора Лаушевићу.
Помиловао га је 29. децембра 2011. председник Републике Србије Борис Тадић. Српски пасош му је уручио министар унутрашњих послова Ивица Дачић у Њујорку.
О његовом животу направљен је филм „Лауш“ .
После више година посетио је Србију и Црну Гору у мају 2014. године
Je li ima neko ovdje da mi objasni po kojoj logici, po kojem sistemu, je on sad neka veličina koju treba slaviti i citirati?
O njemu se snimaju filmovi? Spreman sam za objašnjenja i molim vas da ne zatrpamo odmah sa spamom kao prošlu temu o njemu..