banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2013, 15:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Evo vracam se malocas sa posla, kraj Bugarske, kad tri djecaka dolaze, dvojica imaju malo preko metar i po, a treci je "izrastao" pa ima bogme i jedno 50ak kila, sjedaju na bocne stepenice i otvaraju dvolitarku nektar.

Ma nemaju djeca 12 godina najvise, golobrado, ni u pubertet nije krenulo, prva djecija lica i gradja.

U sred bijela dana, prolaze ljudi sa posla, idu po malu djecu iz skole, ma bez pardona.

Pa kuda ovo vodi?

Poslednji put menjao zidarR dana 15 Okt 2013, 15:45, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 15:35 
U alkoholizam...

Edit:

Citiraj:
sjedaju na bocne stepenice

Bozemeprosti na hladan beton?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 15:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
a ja kad sam išao u istu tu bugarsku školu,morao sam kecelju nositi (sa izvezenim imenom ili inicijalima),i ulaziti u školu u redovima dva po dva,držeći se za ruke 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zato je od tebe ispao covjek! (Dobro, nije, al' tako se kaze :P ) a ko zna kako ce oni zavrsiti. Cinjenica je da imamo sve vise alkosa.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Schlager je napisao:
a ja kad sam išao u istu tu bugarsku školu,morao sam kecelju nositi (sa izvezenim imenom ili inicijalima),i ulaziti u školu u redovima dva po dva,držeći se za ruke 8)

:lol: :lol: :lol:

A ja kad sam isao tu, samo je ovo poslednje bilo aktuelno, i to prva 4 razreda (mozda i razred-dva manje, ne sjecam se tacno). :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
kao da je prvi put da djeca piju, kao da toga nije bilo prije 20-30 godina

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Neka im neko kaže da je ona dvolitarka 365 piva iz Maxija i jeftinija i bolja.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Tuga pregolema.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 06:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa nismo ni mi nista bolji bili,prvo razvaljivanje sa 14 godina, duvanje tigrovog ljepila sa 12, tako da ono uvijek je tog bilo. Nije bas dobro biti i u staklenom zvonu, jer zivot se ne odvija bas po pravilima, a znjanja sa ulice uvijek dobro dodju.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 08:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Uvijek je bilo cuganja i duvanja i tih stvari, nego ja se zapitam "ljudi moji kuda mi to idemo" kad vidim, čujem ili procitam npr
kako je gomila balavaca razbila lobanju petom balavcu,
kako se nose noževi i pištolji i klinci se bodu i ubijaju radi nekih glupih uvreda i koječega,
svaki drugi dan 2-3 vijesti kako je neko ubio ženu, žena ubila dijete, momak ubio djevojku i tako to

kao da nekako ljudi, a pogotovo omladina sve manje ima želju da budu dobri i pomognu kome mogu, umjesto toga su oni ljuti, nervozni, puni sile i čekaju da ih neka glupost naljuti da naprave sranje....a nemaju veze o životu

:) goli otok mila makja

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 09:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Sve je to lijepo, ali ja nikada nisam vidio klince od 12 godina da piju na javnom mjestu pogotovo ne na stepenicama skole koju pohadjaju i to usred bijela i radnoga dana! Ako se i pilo (a i to tek sa 13-14), radilo se zavuceno kud niko ne prolazi i pod okriljem noci...

Kada sam bio njihovih godina Nova je stvarno bila dzungla, pa to nisam vidio ni dozivio.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
u vrticu i u nizim razredima ja bih ukinuo to drzanje za rucice izmedju djevojcica i pogotovo medju djecacima, ko zna kuda to istopolno pipanje vodi, svi smo to prosli, ali mislim da je nepotrebno

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:37 
Sta tebi pada na pamet...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sad je moderno da tete u privatnim vrtićima daju djeci nekakvo crveno uže, elem djeca se kao gusjenica vuku po gradu, sve jedno za drugim sa užetom u rukama.

A to što klinci piju, pa to je pokazatelj stanja u porodici. Loš odgoj i prizori koji djetetu postaju standardno ponašanje, pa se zato i ne kriju.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
zidarR je napisao:
Evo vracam se malocas sa posla, kraj Bugarske, kad tri djecaka dolaze, dvojica imaju malo preko metar i po, a treci je "izrastao" pa ima bogme i jedno 50ak kila, sjedaju na bocne stepenice i otvaraju dvolitarku nektar.

Ma nemaju djeca 12 godina najvise, golobrado, ni u pubertet nije krenulo, prva djecija lica i gradja.

U sred bijela dana, prolaze ljudi sa posla, idu po malu djecu iz skole, ma bez pardona.

Pa kuda ovo vodi?

Baš čudno da niko nije reagovao.. Utorak, dan, roditelji, djeca, sigurnosne kamere, nastavno i pomoćno osoblje.. Svi su tu.

Mi smo samo dimili na tzv. Frižideru, a alkohol se pio po rođendanima tu i tamo. Sjećam se u trećem razredu na rođendanu jednog Gorana, njegova mama nam je napravila malo kuvanog vina. A lopovluka dječijeg je uvijek bilo i biće.

Ja sam imala situaciju u jednoj školi kada je učenik na prvi čas u jutarnjoj smjeni došao pjan... Kada smo direktor i ja pozvali oca, on se izderao na nas, u fazonu: "Jeste li mu vi dali novac za alkohol ili ja???", te "Evo ti sine još 50km, zovi drugare i idite u kafanu!"

A zabrana točenja alkohola maloljetnim licima, te prodaja istog, vrijedi valjda svuda. No, dovitljivost je osobina koja krasi djecu, tako da mogu uvijek naći nekoga starijeg da im kupi šta im treba.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Peca je napisao:
Uvijek je bilo cuganja i duvanja i tih stvari, nego ja se zapitam "ljudi moji kuda mi to idemo" kad vidim, čujem ili procitam npr
kako se nose noževi i pištolji i klinci se bodu i ubijaju radi nekih glupih uvreda i koječega,
svaki drugi dan 2-3 vijesti kako je neko ubio ženu, žena ubila dijete, momak ubio djevojku i tako to

kao da nekako ljudi, a pogotovo omladina sve manje ima želju da budu dobri i pomognu kome mogu, umjesto toga su oni ljuti, nervozni, puni sile i čekaju da ih neka glupost naljuti da naprave sranje....a nemaju veze o životu

Имаш два начина да се то ријеши. Први уређена држава, добра социјала, рад ред и дисциплина... И други да трпаш на више година у затвор за најмању криминалну активност. Уз наравно прво сређивање врха "криминалног миљеа" како се то популарно каже.
Први примјер ШвеЦка, други примјер Грузија. Гледајући на тренутно стање у нашој назови држави, грузијски модел је много прихватљивији, само нам треба проширење затворских капацитета.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
sinip je napisao:
Peca je napisao:

Имаш два начина да се то ријеши. Први уређена држава, добра социјала, рад ред и дисциплина... И други да трпаш на више година у затвор за најмању криминалну активност. Уз наравно прво сређивање врха "криминалног миљеа" како се то популарно каже.
Први примјер ШвеЦка, други примјер Грузија. Гледајући на тренутно стање у нашој назови држави, грузијски модел је много прихватљивији, само нам треба проширење затворских капацитета.

Samo prvi nacin.
A ako ne radi prva opcija onda usavrsena opet prva opcija.

Druga opcija (represija,zatvor) nigdje ne pije vode od Meksika do Ukrajine ili od Kanade do Somalije,kako os.
To za Gruziju moze biti izuzetak, pitanje da li su i drugi fatkori tu umjesani a ako nisu pitanje koliko dugo to moze da klapa tako.

Pa cak da uvedes na svakog stanovnika jednog policajca da ga prati, da otvoris brojne zatvore, pa ako hoces da uvedes smtnu kaznu za krim djela za koja u drugim drzavama dobijaju 5, ili maksimalno 10 godina sve to u kranjoj soluciji na radi, ne smanjuje i ne mice probleme trajno.

Ocit primjer SAD zatvori su im puni krcati. Nemoj me da ti vadim statistiku,ima tu neko bolji za to od mene.

Kad se sve svede i podvuce, socijalne probleme drustva, krizu drustva ne rijesava zatvor i mnogobrojna jaka policija.

Sto bi rekli sto ne udje sa majcinim mlijekom ne moze sa kravljim.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Brale001 je napisao:
To za Gruziju moze biti izuzetak, pitanje da li su i drugi fatkori tu umjesani a ako nisu pitanje koliko dugo to moze da klapa tako.

Како рекох, тамо су прво ријешили криминални врх јер џаба је "ситну рибу" трпати у затвор (а затвори су им тек прича за себе) кад организатори остану. Остало је дошло "само по себи" и ево траје већ 10+ година, тако да рецимо имаш ситуацију као у СФРЈ за вријеме Тилета да можеш да изађеш из стана а да га не закључаш а у граду од милион и по становника је вијест кад некоме украду ауто или обију стан... Не кажем ја да је то идеално рјешење, нормално је да је оно прво боље, али за мале државе (Грузија је око 4 милиона) је сасвим прихватљиво, док се (ако се) држава не "доведе у ред" по питању социјале и рада.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
i ja cu postaviti isto pitanje, ali zbog ovog talibansko-nacistickog zakona

http://www.banjalukalive.com/press-izbo ... tolom.html

ovo je prestrasno

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]