zidarR je napisao:
Evo vracam se malocas sa posla, kraj Bugarske, kad tri djecaka dolaze, dvojica imaju malo preko metar i po, a treci je "izrastao" pa ima bogme i jedno 50ak kila, sjedaju na bocne stepenice i otvaraju dvolitarku nektar.
Ma nemaju djeca 12 godina najvise, golobrado, ni u pubertet nije krenulo, prva djecija lica i gradja.
U sred bijela dana, prolaze ljudi sa posla, idu po malu djecu iz skole, ma bez pardona.
Pa kuda ovo vodi?
Baš čudno da niko nije reagovao.. Utorak, dan, roditelji, djeca, sigurnosne kamere, nastavno i pomoćno osoblje.. Svi su tu.
Mi smo samo dimili na tzv. Frižideru, a alkohol se pio po rođendanima tu i tamo. Sjećam se u trećem razredu na rođendanu jednog Gorana, njegova mama nam je napravila malo kuvanog vina. A lopovluka dječijeg je uvijek bilo i biće.
Ja sam imala situaciju u jednoj školi kada je učenik na prvi čas u jutarnjoj smjeni došao pjan... Kada smo direktor i ja pozvali oca, on se izderao na nas, u fazonu: "Jeste li mu vi dali novac za alkohol ili ja???", te "Evo ti sine još 50km, zovi drugare i idite u kafanu!"
A zabrana točenja alkohola maloljetnim licima, te prodaja istog, vrijedi valjda svuda. No, dovitljivost je osobina koja krasi djecu, tako da mogu uvijek naći nekoga starijeg da im kupi šta im treba.