banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 09:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2013, 14:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Naletih na ovaj post na jednom forumu i sjetih se uzasa kojeg sam doziveo prosle godine na banjaluckoj hirurgiji kada sam posjetio jednog clana porodice koji je tamo operisan.kakav smo mi to narod kad su nam bolnice u ovakvom stanju
-----------------------------

U Dodikovoj državi i Dejtonskoj BiH mrtvaci leze među bolesnicima!

Posetio sam poznanika u bijijeljanskoj bolnici..
Kad udjedte u bolnicu kao da ulazite u magacin sa odnabcenim stvarima..
Zgrada je po izgledu novijeg datuma ali sve klima od brava, vrata, prozora i ostale instalacije...

U sobi lezi njih sest pacijenata, negde su izmesani i žene i muskarci zajedno!..
U jednom krevetu je pacijent koji je danima u komi i prikljucena na aparat za disanje a u drugom krevetu je drugi pacijent koji nešto bunca..
U trecem je umro covek koji je „morao” da odlezi par sati da se ne bi kojim slučajem probodio!

U toj bolnici da budem iskren ako pacijent i dodje mora umreti od sobne situacije i okoline koja ga okruzuje...
I zdrav će da padne u komu ili da naprecac umre ako mora lezati u krevetu do mrtvaca..!

Drzvani lopovi imaju sve za sebe, a jedna bolnica nema osnovnih sredstava za bolesne.. Nemaju odvojenu sobu za one koji umru, nemaju intezivnu negu da stave bolesnike koji su u komi!
Kakva je to bolnica, kakva je to država, ko su uostalom okupatori u BiH koji mesecno kasirju po 50.000 evra a bolnica u Bijeljini nema osnovnih sredstava za zivot i zdravlje bolesnika!

Kad je rodbina odvezla mrtvaca kuci, bolnicko osoblje ako se uopste može nazvati osobljem - strpala je u vrecu pokojnikove stvari i njegovu dokumentaciju o lecenju.
Kad je rodbina pocela da vadi dokumentaciju samo jedan snimak je priladao pokojniku a sva ostala su glasila na razlicita druga imena iz bolnice. Čak je bilo dokumentacije koja je glasila i na zenske bolesnike.

Pitam se ko su zdravstveni radnici u bijeljanskoj bolnici? Ko je direktor bolnice?
Kako uopste oni lece svoje pacijenta i gde skladiste dokumentaciju pacijenata?
Verovatno da i ne lece bolesnike jer dokumentaciju od svih bolesnika bacaju u jednu zajednicku vrecu i kad neko napusta bolnicu onda samo zagrabe rukom iz vrece i ubace nešto od dokumenata sa otpusnom listom..

To dole nedaj boze nikome!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ljudi trebate vidjeti bolnicu u Kasindolu u istočnom Sarajevi, msm, ta je bolnica dokaz da mi Srbi ne zaslužujemo ni mjesnu zajednicu, a kamoli entitet. Najjača scena, kad trebaju negdje unutar bolnice transportovati, premjestiti nekog pacijenta, onda to rade dvojica grmalja pomoću onih nosila smb boje, još iz doba partizana, scena ko iz filma "bitka na neretvi" :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ono je ruglo. Vidio i to i svasta nesto drugo.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 18:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Jun 2012, 21:43
Ja mislim da svako pravi nekakvo iskustvo u vidu zdravstvenih javnih ustanova. Citajuci ovdje u forumu nisam naisao na ozbiljniju diskusiju/dijalog a cini mi se da to ovdje bas nikoga i nezanima. Nisam upucen koliko je mladih a koliko starijih ima ovdje. Ali smo svi ovisni, kad tad, o ljekarima u javnim bolnicama pa sam zacudjen da to nije nimalo zanimljivo.
A bas je steta, u tako relativno mladoj drzavi, inteligentnim narodom, koji, kao da se plasi ovakvih tema i ne zeli da malo snage upotrebi za stvarno ozbiljan dijalog o ozbiljnoj temi. To je svakako neprijatna tema, a kako vidim, ozbiljam dijalog nije stvar za nas narod? Zelio bih da se varam, bilo opet cudno da se ova tema prosiri. Ako drzava zivi, to je zasluga naroda a drzava je onakva kakav je njeno stanovnistvo.
Svakako, i u drugim drzavama na ovom svijetu ljudi umiru u bolnickim krevetima. Ali uvijek pitanje, na koji nacin i kako je pogodjena okolina. I pored svega toga, gore opisana sudbina jete sudbina pojedinca, a smatram da se to nas svih tice. Nikada se nezna kada ce tako nesto stici i do ostalih "pojedinaca".
Veoma gorka situacija, koja se nazalost ne mijenja, a ja to posmatram u Banjaluci. U gradu koji se razvija, ali samo tamo gdje vlada novac i zdravi ljudi.
Ja licno nepatim pod tom situacijom, ali je posmatram i svi pokusaji u lokalnoj javnosti zu "izgubili". Bas se niko neinteresuje. Maximalo interesovanje sam citao u glasu prosle godine, "velike vrucine, sedam pacijenata u sobi". To zvuci kao da covjek treba da bude jos i ponosan da uposte postoje bolnice.
Smatram da narod treba da pocne da se budi i da trudi za izgradnju svoje buducnosti.
Ne zelim pokrenuti nekakvu "revoluciju", vec samo zdrav razum. Dijalog je uvijek najjace sredsto.
Izvinjavam se na svom losem matenjem jeziku, koji mi nije svakidasnji. Zivim u inostranstvu, rodjen u Banjaluci, u gradu koji mi je ipak u srcu, u koji i finansijski investiram i eto, nije mi svejedno...a moglo bi.
Nadam se da ovo nece ostati "mrtva tema"...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]