WrDa je napisao:
Sta mislite o njima, s obzirom da je veliki dio ljudi koji su otisli u te vode branio nasu teritoriju u zadnjem ratu. Kako su oni danas organizovani i gdje su danas??? ko drzi prevlast?? cuo sam da od svih albanci imaju najluksuznija auta, vozni park samo jednog klana je vrijedan vise od 50 miliona eura.. :O
Vjeruj mi da te to ne zanima. Zgubidani zbog kojeg je običan narod često na lošem glasu, ukratko što se Švedske tiče: Srbi apsolutno glavni od 60-tih do 90-tih, zajedno sa Rusima i onima iz Južne Amerike. Srbi izdaju Ruse, Albanci dolaze krajem 90-tih i iskoriste to, jačaju i jačaju, srpska mafija se raspada, i dalje je tu ali jako slaba (hvala bogu). Albanci, tj vole da ih zovu Kosovare, Šiptari, šta li, su bog i batina. Imaju i više, ali to se vrlo lako primjeti i oni idu u zatvor. U Švedskoj doktor koji ima platu mjesečno 10 000 eura vozi jednoj običnog volva (od recimo 15-20 000 eura) a onda u Švedsku dođe sa 20 eura u džepu neki nepismeni, neobrazovani Albanac (ili Srbin, isti su po meni) i za 2 godine kupi vilu, 2 stana i auto od 500 000 eura. Logično da im tu nešto smrdi.
Mislim isto da je nepotrebna tema, ne vrijedi trošiti vrijeme na ove marginalne likove koji će prije ili kasnije završiti ili u zatvoru ili mrtvi.