banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 08:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dobrodošao na forum

Pozdravljam tvoju dobronamjernost i lijepe želje.
Slažem se sa svim što si rekao.

Ako si čitao teme na ovom podforumu mogao si da vidiš da ovde ima osoba koje poštuju druge nacije i vjere i da ne ispoljavaju fašisoidnu notu osim samo nekolicine koja ne dijeli to mišljenje pa mi se čini da bi ovoj temi prvenstveno bilo mjesto na Politici jer tamo sve bukti od mržnje i netolerancije. Toga ovde nema toliko.
Ne želim reći da ovu temu nisi trebao otvoriti ovde, drago mi je što si je otvorio, već ono što si iznio prvenstveno treba dati na znanje onima na Politici no bojim se da od toga ne bi bilo neke svrhe.

SarajBEG je napisao:
isperite "borga" iz sebe

Lijepo rečeno

Citiraj:
ovo je vrijeme uspona i mira

Što bi se reklo: iz tvojih usta (slova) u Božije uši

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 16:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2003, 19:36
Ja ne mislim da sam više vrijedan od tebe, Bog nas je sve jednake stvorio..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 09:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
SarajBeg,
i ja bih zelio zivjeti u normalnoj sredini i zato te pozdravljam i zelim ti dobrodoslicu.
Nije problem sto si cestitao vaskrs sa zakasnjenjem: VAISTINU VASKRSE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
И ја бих желио живјети у нормалној средини, али нажалост, није до мене.
Нервирају ме ове малоумне и лицемјерне поруке, без икаквог упоришта и на концу без икаквог смисла.
Даље, твоја порука је пуна контрадикторности. Не можемо се ми истовремено држати традиције и прихватити зло и неправду!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 08:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Bojmen je napisao:

"I ja bih zelio zivjeti u normalnoj sredini, ali nije do mene"

Ako svi tako kazu, onda sve mozemo preustiti u ruke onih koji se izdaju za visokomoralne politicare i vodje naroda. Da ne budem pogresno shvacen, ne mislim da treba dizati revoluciju, ali svako se treba potruditi da od sebe da ono najbolje, da poradi na sebi i time doprinese dobru svih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Живота:

Citiraj:
Ako svi tako kazu, onda sve mozemo preustiti u ruke onih koji se izdaju za visokomoralne politicare i vodje naroda. Da ne budem pogresno shvacen, ne mislim da treba dizati revoluciju, ali svako se treba potruditi da od sebe da ono najbolje, da poradi na sebi i time doprinese dobru svih.

Знаш како, ,,високоморални политичари'' су резултат високоморалног народа. Ако хоћеш да политичари буду бољи, онда са обновом/поправљањем требаш кренути од ,,дна'', не од врха.
Да ли у свему томе ,,револуција'' може да нађе своје мјесто не бих ти сада знао рећи, углавном, чињеница је да су нам и људи и политичари педери у души, а због чега је до тога дошло и шта треба даље радити да се то поправи посебна су питања.

СарајБЕГ:
Citiraj:
A sto se tice kontradiktornosti "tradicija i zlo i nepravda" vjerovatno je to za neku drugu temu ali zar je rjesenje da svaki put na zlo odgovorimo vecim zlom. Nekko i nekad to mora zaustaviti, ja sam spreman prekinuti krug, gdje se svakih 50 godina svetimo jedni drugima za nesto sto je uradjeno 500tinjak godina prije. Ja mogu oprostiti, jeste da necu zaboraviti ali samo oprastanjem stizemo tamo - u carstvo bozije kako god to neko nazivao. Svi smo mi od boga stvoreni i bog nam je dao sansu da mu budemo blizu onda kada dodje vrijeme za to. nema tu puno ni filozofije ili teologije. svi smo tu privremeno dajteda to vrijeme utrosimo najbolje sto znamo!
i na kraju samo (pravo me krenulo) da cestitam PRVI MAJ!

Овако, мени први мај ништа не значи, сматрам да је то најобичнија глупост.
Даље, што се тиче прекидања круга, наравно да су сви нормални људи за то, али видиш, постоји неки поступак.
Педи Ешдаун каже "заборавите прошлост, гледајте будућност". Педи је мајмун и будала, и ако тако будемо радили исти к* ће нам се опет десити.
Ја јесам за подвлачење црте и рјешавање ствари, али прије свега ту требају да се неке ствари дефинишу и признају.
Не можемо ми подвући црту тако да они педери из Хрватске кажу да је у Јасеновцу убијено 1000 Срба, а да муслимани кажу како су они аутохтони народ у Босни, малтене старосједеоци Европе, а Срби Власи са планина који су ту дошли у 18. вијеку.
Па ево ти пођи од себе, твој надимак садржи БЕГ-а у себи, а сви ми знамо ко су били аге и бегови.
Територијално, Срби су изгубили читаву Крајину, ко зна више колико их је оданде побијено, покатоличено, протјерано задњих вијекова; отет нам је већи дио Босне и Херцеговине, са претензијом да се отме и остатак; украдено нам је Косово, и ради се на томе да нам на сличан начин отму Војводину и још неке области.
Док се то ради, и док се не направи баланс, нема никаквог подвлачења црте и заборављања.
Не кажем ја сада да Муслимани треба да иду у Анадолију или Хрвати у Међугорје, већ да је потребно споразумно поправити ствари и утрасирати пут у будућност.
Да још напоменем, споразумно не значи када дођу они из НДЦ-а, Сороша, секти и других организација и још више нам роваре и разваљују и ово мало што је остало, да би припремили тзв. денацификацију и друге процесе.
То сматрам актом агресије и нетолеранције, исто као масакре по Јасеновцу или насилну исламизацију.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2003, 11:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2002, 11:58
Najlakse je reci "nije do mene ili moraju prvo oni ili ovi priznati. "
Zasto cijeli zivot zivimo egoisticno? U suprotnom nikada ne bi doslo do nesporazuma.
Jedan covjek sa dobrom voljom ne moze promijeniti svijet, ali zajedno mozemo uraditi puno toga. Osim toga, vremena je tako malo, a zasto to ne iskoristiti?

Pozdrav svima

S.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2003, 08:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
bojmen je napisao:

Овако, мени први мај ништа не значи, сматрам да је то најобичнија глупост.
Даље, што се тиче прекидања круга, наравно да су сви нормални људи за то, али видиш, постоји неки поступак.
Педи Ешдаун каже "заборавите прошлост, гледајте будућност". Педи је мајмун и будала, и ако тако будемо радили исти к* ће нам се опет десити.
Ја јесам за подвлачење црте и рјешавање ствари, али прије свега ту требају да се неке ствари дефинишу и признају.
Не можемо ми подвући црту тако да они педери из Хрватске кажу да је у Јасеновцу убијено 1000 Срба, а да муслимани кажу како су они аутохтони народ у Босни, малтене старосједеоци Европе, а Срби Власи са планина који су ту дошли у 18. вијеку.
Па ево ти пођи од себе, твој надимак садржи БЕГ-а у себи, а сви ми знамо ко су били аге и бегови.
Територијално, Срби су изгубили читаву Крајину, ко зна више колико их је оданде побијено, покатоличено, протјерано задњих вијекова; отет нам је већи дио Босне и Херцеговине, са претензијом да се отме и остатак; украдено нам је Косово, и ради се на томе да нам на сличан начин отму Војводину и још неке области.
Док се то ради, и док се не направи баланс, нема никаквог подвлачења црте и заборављања.
Не кажем ја сада да Муслимани треба да иду у Анадолију или Хрвати у Међугорје, већ да је потребно споразумно поправити ствари и утрасирати пут у будућност.
Да још напоменем, споразумно не значи када дођу они из НДЦ-а, Сороша, секти и других организација и још више нам роваре и разваљују и ово мало што је остало, да би припремили тзв. денацификацију и друге процесе.
То сматрам актом агресије и нетолеранције, исто као масакре по Јасеновцу или насилну исламизацију.

Respekt

Sam naslov teme je vec provokativan,tako da nema govora o dobrim namerama,kao sto to zeli neko da predstavi.
Nazalost ne verujem da ce ovaj mirovnjak ikad odgovoriti na ovaj post i sve mi ovo ipak lici na laganu provokaciju.
Ja sam u svakom slucaju za mir i mirna resenja bilo kog konflikta,ako jedan narod ima pravo da odluci o svom zivotu i o zemlji gde zeli da zivi,onda bi trebao i drugi narod da ima pravo isto tako da odluci,ako su Muslimani imali pravo na svoju drzavu,zasto onda i Srbi nebi imali pravo da odluce da li zele da zive u toj zemlji ili da imaju svohu drzavu ili neko trece resenje.Kad se ispostuje to,onda mozemo pricati o dobrosusedskim odnosima ili o boljem zajednickom zivotu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]