Gest bračnog para iz Bihaća: Bratu i snaji poklonili svoje dete!Citiraj:
Jusuf i Ramiza Goretić iz Bihaća nisu uspeli da dobiju dete pune 24 godine. Njihovu agoniju okončali su Jusfufov brat Bekir i njegova žena Jasmina, koja je odlučila da rodi dete i pokloni im ga. To je danas mala Hatka, koja ima četvoro roditelja, piše "Dnevni avaz".

Pokušaji Jusufa i Ramize Goretić da svoju ljubav krunišu detetom trajali su 24 godine, koliko su u braku. Posle dve Ramizine vanmaterične trudnoće, te bezbroj klinika od Bihaća do Zagreba, šanse Goretića da osete roditeljsku ljubav svele su se na minimum, piše "Dnevni avaz".
Nisu gubili nadu ni kada su se odlučili na usvajanje deteta iz Centra za decu bez roditeljskog staranja u Kulen Vakufu. Međutim, ogromni finansijski izdaci i otežana procedura sprečavali su Ramizu da oseti čari majčinstva.
Njihovu agoniju proživljavao je i Jusufov brat Bekir sa suprugom Jasnom. Poznavajući osećaje radosti i ljubavi koje svakodnevno dele sa svoje četvoro dece, Jasna Goretić je odlučila da rodi dete i pokloni ga Jusufu i Ramizi.
- Suprug i ja smo, nakon višemesečnog razmišljanja, odlučili tako da uradimo - kaže Jasna.
Kada su prvi put čuli za Jasnin i Bekirov predlog, Jusuf i Ramiza su prvo zaplakali od sreće, a onda se, kako kažu, javio strah.
- Mislila sam da će me prevariti kada beba dođe na svet. Tada bi mi bilo još teže - priča Ramiza.
Nakon što je Jasna ostala trudna, svu brigu oko nje preuzela je Ramiza. Posle devet meseci Jasna je na svet donela devojčicu Hatku. Danas mala Hatka odrasta u Bihaću, u toplom domu bračnog para Jusufa i Ramize Goretić, okružena ljubavlju svoje četvoro roditelja. Već je naučena da Bekira i Jasnu takođe zove mamom i tatom.
Ostalo je još, samo, kako kažu, da reše dokumenta za usvajanje u kojima bi trebalo da piše da su Hatkini roditelji Ramiza i Jusuf. To će biti završeno nakon što devojčica navrši tri godine, jer tako zakon nalaže.
Izvor:
KLIK