banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BANJALUKA - Radnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Banjaluci već duže vrijeme strahuju za ličnu bezbjednost zbog Osmana Murselovića, izrazito radikalnog kolege za kojeg tvrde da je vehabija iz Prijedora, a s kojim dijele radnu kancelariju u centru Banjaluke.
Zabrinuti radnici UIO BiH posebno su, kako navode, šokirani Murselovićevim vjerskim obredima, koje praktikuje u radno vrijeme i u kancelariji koju dijeli s ostalim kolegama.
"Jednostavno kada otkuca 12 časova vehabija Murselović klekne na koljena i počne da se moli dok se mi ostali zbunjeno gledamo, jer ne znamo kako da reagujemo. Kad bismo svi tako radili, odnosno molili se u radno vrijeme svom bogu, ovo bi bila crkva, a ne radno mjesto", ispričao je zaposlenik UIO BiH i Murselovićev radni kolega koji je želio ostati anoniman.
Murselović se, inače, prije nekoliko dana vratio s prinudnog godišnjeg odmora, na koji ga je, kako nam je potvrđeno u UIO BiH, zbog sumnjivog ponašanja poslao Ismet Hamolić, šef Odsjeka za reviziju i kontrolu u banjalučkoj kancelariji UIO BiH.
Pomenuti je, inače, sin Muharema Murselovića, člana Stranke za BiH i bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini RS.
"Osman Murselović je bio na produženom godišnjem odmoru i vratio se prije desetak dana s još većom bradom i zavrnutim hlačama. Iako je kodeks ponašanja UIO BiH jednak za sve i nalaže da se na posao dolazi i radi u uniformi, Osman je do terorističkog napada u Sarajevu svaki dan dolazio u podvrnutim hlačama i s kapicom na glavi", ispričale su za "Nezavisne" Murselovićeve radne kolege koje zbog lične bezbjednosti nisu željele da im navodimo imena.
Nakon terorističkog napada u Sarajevu, situacija sa vjerskim obredima Murselovića je nešto drugačija. Naime, on se više ne moli u kancelariji, već to čini na obližnjem balkonu.
Murselović je juče za "Nezavisne" potvrdio da vjerske obrede obavlja na radnom mjestu.
"Kamo sreće da imam neko drugo mjesto da se molim Bogu", kratko i tihim glasom je prokomentarisao Murselović, kojeg smo zatekli na izlazu iz zgrade UIO u Ulici Nikole Tesle u Banjaluci.
Murselović je zatim upitao opet tihim glasom: "A ko ste vi, jeste li vi nekakvi novinari", iako smo se nekoliko trenutaka ranije predstavili da smo novinari "Nezavisnih" i da želimo da čujemo i njegovu stranu.
Ratko Kovačević, portparol UIO BiH, potvrdio je juče za "Nezavisne" da se prema kodeksu o ponašanju ove institucije vjerske potrebe mogu obavljati, ali u slobodno vrijeme.
"UIO nikome od zaposlenih ne brani, niti može zabraniti zadovoljavanje vjerskih potreba, međutim svi zaposleni to mogu raditi isključivo u svoje slobodno vrijeme, a ne u toku radnog vremena propisanog u UIO BiH. U skladu s kodeksom ponašanja zaposlenih u UIO, takođe nije dozvoljeno nošenje sportskih tenisica, izrazitih mini suknji, uz tijelo pripijenih pantalona, bluza i majica bez rukava i sa dubokim dekolteom te ostale odjeće i obuće neprikladne liku uposlenog u državnoj službi, kao i nošenje vjerskih, nacionalnih i stranačkih obilježja na način koji bi mogao iritirati druge uposlene u UIO i građane", izjavio je Kovačević.
Osman Murselović je posljednji put u centar medijske pažnje dospio prije nekoliko godina kada ga je otac Muharem Murselović izbacio iz kuće zajedno sa suprugom i troje djece.
Murselović je, kako je tada potvrđeno, svom sinu otkazao gostoprimstvo jer je Osman pripadnik vehabijskog pokreta u BiH.
Nakon izbacivanja iz kuće Osman je polupao stakla na lokalu svog oca "Mursel", a koji se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće Murselovića u Prijedoru.
Osman Murselović ima otvoren Facebook profil iz kojeg se, između ostalog, može vidjeti da je prijatelj s organizacijom "Ebu Talha", čiji su zaštitni znak maskirani džihad ratnici naoružani snajperima.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ra ... 12991.html

Па ако га је отац избацио из куће морао се негдје запослити да би преживио, јер изгледа да Саудијска Арабија и Беч немају толико пара да дају сваком селефији.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Nije valjda da je atribut "izrazito radikalan" zaslužio samo zato što obavlja molitvu na radnom mjestu??
Mislim, da ne pretjerujemo!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ja nemam nista protiv da klanja, ako to traje minut dva, ako traje 10-15 minuta, dao bih mu otkaz.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
A da ga opomeneš ili ne daj bože otpustiš, vadio bi se na diskriminaciju i čitava bi se frka oko toga digla.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Sreca njegova sto radi u Banjaluci, pa mu se moze.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:40 
cula sam ja odavno za njega od kolega koji tamo rade, ali vjerujte mi tamo ima i gorih stvari, diskriminacije i napada na nacionalnoj osnovi, vrijedjanja i maltretiranja od strane muslimanskih sefova prema nemuslimanskim radnicima, odnosno potcinjenima, samo niko ne smije javno da istupi jer se ljudi boje za svoj posao..

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E jbg-a sad. Ko biva da se ostali u Upravi ubijaju od posla.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
E ja da sam mu kolega svaki dan bi osveštavao svoj radni stol i kadio ga tamjanom i to 5 puta dnevno, pa bi vidjeli kome bi prije dopizdilo.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Znate kako?
Stipe Mesić je nedavno bio pokrenuo incijativu da se križevi izbace iz državnih ustanova u HR!
Ta incijativa je izazvala lavinu reakcija iako je sasvim normalna incijativa ako se uzme u obzir da treba razdvojiti religiju od javnih institucija koje koriste građani a koji opet mogu biti iz različitih konfesija.
Međutim, treba znati gdje je granica i u zabranama. Ne vidim razloga za halabuku ako čovjek iskoristi par minuta da bi se pomolio Bogu. Svi znamo koliko efektivnih sati rade državni službenici a koliko vremena provedu čitajući štampu, surfajući po netu ili prepričavajući serije.
Dakle, ne treba zbog toga čovjeka etiketirati kao “radikala”!
Priča o navedenom porodičnom sukobu je totalno irelevantna i udrobljena s ciljem da začini.Bljak!! :confused2:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:50 
pa ja vehabije ne dozivljavam kao normalne obicne islamske vjernike.. samim tim...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
citam clanak i ne mogu da vjerujem..hahhaha....pa ovo je luda zemlja...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
old fashion men je napisao:
E ja da sam mu kolega svaki dan bi osveštavao svoj radni stol i kadio ga tamjanom i to 5 puta dnevno, pa bi vidjeli kome bi prije dopizdilo.

:lol:

Citiraj:
Ne vidim razloga za halabuku ako čovjek iskoristi par minuta da bi se pomolio Bogu.

No problemo, međutim ne valja ići ni u krajnost, Somalijci ovdje u Švedskoj se mole po tramvajima, u centru grada, u školi (ne smijem ništa da im kažem jer onda nisam korektan, tj. nepoštujem različitosti) to ne traje par minuta, i još budu što glasniji da ih svi vide kako se oni mole.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Заболи ме стомак.

Kecman28 je napisao:
Dakle, ne treba zbog toga čovjeka etiketirati kao “radikala”!
Priča o navedenom porodičnom sukobu je totalno irelevantna i udrobljena s ciljem da začini.Bljak!! :confused2:

Ја сам мислио, односно већина мисли да вехабије не морају да зараде за живот, јер вехабија у исто вријеме је и занимање, а неко те плаћа.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
i meni se krese u sred radnog vremena pa se suzdrzim...hahhah....ovo je ludnica ...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Bas me zanima sta bi se desilo kad bi usred operacije, kad otkuca podne operator prostro tepih i poceo klanjati. Ili kod poroda - otkuca 12 , glavica se nazire, a babica kaze : strpite se kojih desetak minuta - podne je, a mi znate, moramo u to doba da se molimo. :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19

A tek sa slaninicom sta bi se moglo uraditi :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
Napravite covjeku Ferhadiju pa nece morati da klanja u uredu ;)

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Hordaš je napisao:
Napravite covjeku Ferhadiju pa nece morati da klanja u uredu ;)

Ma ya ili uraditi ovo:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]