banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2011, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Došao da vidi "zašto Srbi mrze Amerikance" - i ostao
Čarls Kejter (34) iz Čarlstona u SAD postao je zvezda na Jutjubu nakon što je snimio nekoliko videa u kojima predstavlja svoje viđenje Srbije. Revoltiran lošim stvarima koje je slušao o Srbiji i Srbima, Čarls je odlučio da poseti Srbiju za utiske iz prve ruke, a sada je spreman da se preseli u Zrenjanin.

Prvi susret sa Srbijom Čarls imao je preko grupe „Mrzim SAD” na društvenoj mreži Fejsbuk.
- Aleksandar iz Zrenjanina ostavio je komentar na toj stranici i ja sam mu poslao poruku da sam Amerikanac, da se ne ponosim stvarima koje je moja zemlja radila, ali da mi se nije dopao njegov komentar. Međutim, brzo smo se sprijateljili i poželeo sam da dođem u Srbiju. Kada sam to saopštio prijateljima i porodici, rekli u mi da sam lud, da Srbi mrze Amerikance - priča Čarls za „24 sata”.
Prvi put je u Srbiju došao u maju prošle godine i već posle par dana se zaljubio u zemlju.

- Većina Amerikanaca kada razmišlja o Srbiji misle na ratnu zonu i genocid. To je veoma tužno i totalno pogrešno mišljenje, ali za to su krivi svetski mediji - objašnjava Kejter.
Želeo je da upozna sve prijatelje koje je stekao preko Fejsbuka pa je obišao Novi Sad, Beograd, Elemir, Melence, Ečku, Zrenjanin, ali se spustio i južnije da vidi Niš, Pirot, Blace.

- Srbija je prelepa. Sa mnogo voćnjaka, njiva, brda, potoka, a građevine su unikatne. Ali ono najbolje u vezi sa Srbijom su ljudi. Nikad nisam mogao ni da sanjam da će me tako prihvatiti. Svi su me primili u svoje domove. U Americi odsedaš u hotelu, ali ovde ljudi neće ni da čuju za to. Jeo sam fantastičnu hranu i pio dosta rakije. Žene ovde su me tretirale kao svog sina. Operu mi veš, uvek se brinu za moju bezbednost, gde idem, s kim ću biti. Tretiraju me kao filmsku zvezdu - dodaje Čarls.
Po povratku u Ameriku, Čarls je odlučio da promeni sliku kakvu njegov narod ima o Srbiji.

- Napravio sam video na Jutjubu zato što mi je bilo dosta da slušam kako su Srbi zli i teroristi, pa sam napravio „Svoje viđenje Srbije”. Mislio sam možda će deset ljudi pogledati, ali preraslo je u veliku stvar.
Čarls kaže da voleo da zauvek ostane ovde.

- Trenutno imam stan u Zrenjaninu i tražim posao kao profesor engleskog. U SAD ne možeš ni sa 2.000 dolara mesečno da preživiš, a ovde to ljudi uspevaju i sa 400 i dalje su nasmejani. Volim srpski način života - navodi Čarls.

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/ves ... 2748.phtml

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Svaka mu čast a i tebi što si nam to pokazao. Ja sam stavio link za video koji je postavila Amerikanka koja je došla u Srbiju da se lično uvjeri u sve što je Kejter naveo. Vrijedi pogledati.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SzXDQoaT1pc&NR=1[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=SzXDQoaT1pc&NR=1

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 03:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vader je napisao:
Došao da vidi "zašto Srbi mrze Amerikance" - i ostao

Prvi susret sa Srbijom Čarls imao je preko grupe „Mrzim SAD” na društvenoj mreži Fejsbuk.

Na tom FB samo Srbi mrze Amerikance ili su Srbi najtolerantniji od svih hejtera?

Vader je napisao:
- Trenutno imam stan u Zrenjaninu i tražim posao kao profesor engleskog. U SAD ne možeš ni sa 2.000 dolara mesečno da preživiš, a ovde to ljudi uspevaju i sa 400 i dalje su nasmejani. Volim srpski način života - navodi Čarls.

Mislim da bi u Somaliji živio kao sultan, jer je tamo dovoljno 5 maraka za pet dana.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim da bi u Somaliji živio kao sultan, jer je tamo dovoljno 5 maraka za pet dana.

Hehe, dobar pogodak. I mi koji spadamo u najsiromasnije u Evropi da odemo u Somaliju bili bi tamo "sultani". :P

Iz Srbije ode 10000 ljudi u Ameriku prema 1 sto dodje u Srbiju, a otislo bi vjerovatno i vise da moze, i od toga se ne pravi buka. Kod nas dodje 1 Amerikanac da zivi i odmah ispada da je kod nas bolje. Cudna logika.

Iako shvatam poentu price. A poenta price je da je kod nas bolje druzenje, domacinski odnos itd. Mada i to je diskutabilno. To sto su kod nas ljubazni prema jednom Amerikancu ne znaci da bi bili ljubazni prema svakome.
Konkretno, kad dodje neki Cigan da trazi nesto nekome na vrata ili na ulici ljudi ga otjeraju. To sto su ljudi bili ljubazni prema njemu iz SAD je samo zato sto je "rijetka vrsta".
Mada, priznajem ima toga domacinskog odnosa jos kod nas ponegdje, ali to je vrlo rijetko.
Druzenje je bolje jer ljudi manje rade pa imaju vise vremena. Ali to mozes svugdje, manje radis i imas vise vremena i manje para.
Ali problem je sto su ljudi vezani vise za materijalno nego za nesto duhovno i onda se "dobrota" nekog podrucja procjenjuje prema tome. To je razlog sto neumoljive migracione statistike govore da je preliv stanovnistva daleko veci prema Americi nego prema Srbiji. A logicno je da svako ide gdje mu je bolje, a ne gdje mu je gore. Zasto od nas niko ne ide u Somaliju nego svi idu u Njemacku. Zato sto ljudi vise teze da zive bolje nego gore, a gdje ljudi vise idu po logici bi trebalo biti bolje, pogotovo ako je taj omjer hiljadama puta veci kao u slucaju ovog jednog primjera iz SAD zivi oko milion Srba samo u Cikagu, a gdje su ostali gradovi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
jellyfish je napisao:
Iz Srbije ode 10000 ljudi u Ameriku, a otislo bi vjerovatno i vise da moze, i od toga se ne pravi buka. Kod nas dodje 1 Amerikanac da zivi i odmah ispada da je kod nas bolje. Cudna logika.

Izjava u potpunosti na mjestu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.facebook.com/charles.cather

Čuj Partizan... Što se mene tiče neka se odmah vrati u SAD :)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Naravno, nije to gostoprimstvo, vec uvlacenje, kao vidi Amerikanac nasi ljudi su nadaleko poznati po ulizivanju.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
jellyfish je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

Hehe, dobar pogodak. I mi koji spadamo u najsiromasnije u Evropi da odemo u Somaliju bili bi tamo "sultani". :P

Iz Srbije ode 10000 ljudi u Ameriku prema 1 sto dodje u Srbiju, a otislo bi vjerovatno i vise da moze, i od toga se ne pravi buka. Kod nas dodje 1 Amerikanac da zivi i odmah ispada da je kod nas bolje. Cudna logika.

Iako shvatam poentu price. A poenta price je da je kod nas bolje druzenje, domacinski odnos itd. Mada i to je diskutabilno. To sto su kod nas ljubazni prema jednom Amerikancu ne znaci da bi bili ljubazni prema svakome.
Konkretno, kad dodje neki Cigan da trazi nesto nekome na vrata ili na ulici ljudi ga otjeraju. To sto su ljudi bili ljubazni prema njemu iz SAD je samo zato sto je "rijetka vrsta".
Mada, priznajem ima toga domacinskog odnosa jos kod nas ponegdje, ali to je vrlo rijetko.
Druzenje je bolje jer ljudi manje rade pa imaju vise vremena. Ali to mozes svugdje, manje radis i imas vise vremena i manje para.
Ali problem je sto su ljudi vezani vise za materijalno nego za nesto duhovno i onda se "dobrota" nekog podrucja procjenjuje prema tome. To je razlog sto neumoljive migracione statistike govore da je preliv stanovnistva daleko veci prema Americi nego prema Srbiji. A logicno je da svako ide gdje mu je bolje, a ne gdje mu je gore. Zasto od nas niko ne ide u Somaliju nego svi idu u Njemacku. Zato sto ljudi vise teze da zive bolje nego gore, a gdje ljudi vise idu po logici bi trebalo biti bolje, pogotovo ako je taj omjer hiljadama puta veci kao u slucaju ovog jednog primjera iz SAD zivi oko milion Srba samo u Cikagu, a gdje su ostali gradovi.

Upravo tako.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne valjda kad dodje, ne valja kad ne dodje... Jebite se.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
[quote="shakal"... Jebite se.[/quote]
Eh, kad bi samo tako lako bilo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
jellyfish je napisao:

Iako shvatam poentu price. A poenta price je da je kod nas bolje druzenje, domacinski odnos itd.

Nije. Poenta price je da smo mi nepravedno predsavljeni u svijetu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
shakal je napisao:
Ne valjda kad dodje, ne valja kad ne dodje... Jebite se.

Mi nećemo, ali on hoće :) Ima da odradi pola Zrenjanina :)
Tamo u USA vjerovatno bio jedan u moru prodavača automobila kojeg je pogodila kriza, i koji je nezadovoljan tamošnjmo situacijom... Ovdje došao i postao centar pažnje. A još znamo kako djevojke iz manjih sredina vole strance. Odeš iz BL u Čelzi ili Teslić ti si faca, a šta bi bilo da se on pojavi :lol:
Neće ga ni motkom otjerati iz Srbije :lol:

Zanima me hoće li promjeniti mišljenje o Klintonovima...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

I što nije na ovu sliku

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

dodao dio sa Obamom.

On je Kejter, ja sam hejter :D

Neka ga, i neka ostane. I da posluša jedan komentar, da ne pije rakiju na prazan stomak :)

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
prvo mu ukrali novcenik i telefon pa poslije karticu i pare
kad ga skroz ogule mozda skonta

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
danijell je napisao:

Већ је постао прави србин, ено у коментарима неког македонца прозва србином. - :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]