balkanski špijun je napisao:
A Banja Luka JESTE provincija zbog takvih kao ti a ne zbog onih što te "pitaju" na fakultetu

Toliko o širini.
Nije ni ovo vic, nažalost...
Nidje veze... Mene kad neko pita u sred grada "Odakle sam" promjenim 3 boje u sekundi...
Od blago zelene, preko tamno plave do jarko crvene... "ODAVDE!!!"
"Ajmo se naci oko 2."
"Moze, ispred Boske." "Ispred krivog sata."
Ne d'o Bog, kad bi rekao ispred pozorista, knjizare, kina....
Nije problem sto je neko dosao sa strane u BL, naprotiv. Dobrodosao. Ali neka se uklopi u ovu sredinu a ne da namece svoj neki vint u glavi... Ja kad odem u ZG, BG, SA, Mostar, Trebinje, CELINAC... pokusavam da se ponasam kao i oni. Jer mi je to prirodno. Je li trebam otici u ZG i reci: "Cova buraz... Druze, debileee"... Pa da baja odvali samarcinu...
Istim tim sto se nalaze "kod sata" ovo ne smeta. Mislim da im je logicno da se ta ulica "modernizuje"... Samo daj asfalta!!! Meni smeta. Ako su je vec skinuli, nadam se da je ta kaldrma sacuvana da ce se upotrijebiti na nekom javnom mjestu, gradjevini, stazi, sta god. Kastel npr.

Kako su Mostarci ponovo digli svoj, divni, stari most? Istim onim kamenom koji je bio u njemu i prije rusenja. I zive za taj most. Svaka im cast. Ja u BL zivim za Kastel, Vrbas, zelenilo, djevojke

, pa i za onu kaldrmu.