Svaka cast za temu.
Evo i ja iz Pederacije

da dodam koju.
Ovo nam rade jos od zavrsetka rata, pa ne mogu vise ni 'njih' (politicku elitu) da krivim - kad smo toliko glupi bolje i ne zasluzujemo.
Utjerali su nam strah u kosti (i rat je, naravno, ali se on davno vec zavrsio). Bojimo se jedni drugih. U tom mulju oni lako love...
A ironija je sto je sve to suplja prica. Ironija je da za
njih vec odavno NEMA Srbin, Hrvat, Bosnjak...za njih ima samo 100, 200, 1000, 10,000..
Mile i Tihi su npr. daleko BOLJI izmedju sebe nego sto cemo ja i neki Dragan iz Banja Luke ikad biti. Oni su se nasli u nekim licnim interesima, a nas dvojicu su ubijedili da cemo danas-sutra jedan drugog zaklati...oni kafe ispijaju a meni neugodno otici u Podrinje (to je ilustracija, iskreno niti se bojim suzivota sa Srbima niti mrzim Srbe).
'nacionalnu stvar' samo podmecu svojim ovcicama...pa tako na TV-u svakodnevno makar na jednom kanalu mora se potegnuti nesto od prije 16 godina...pocinjem se vise svadjati sa ljudima koji me napadnu kad j*bem 'sjecanja' i 'obiljezavanja' i 'komemoracije' ciji cilj nisu zrtva - vec cisto drzanje proslosti u podsvijesti ljudi da bi se njima lakse manipuliralo.
Mi tapkamo u mjestu, oni jure u Q7-icama

Svakodnevnica obicnog gradjanina ispunjena nekim 'nacionalnim pitanjima' a na krupnoj sceni se AMA BAS NISTA drasticno nije, niti ce, promijeniti...osim sto smo postali siromasniji