banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2010, 19:36
E, upravo kao što naslo teme glasi, premalo je šaltera po gradu za kojekakve papire dokimente i slično (naravno sve se plaća, a papiri vrijede vrlo kratko), pa ako se već to zahtjeva, onda otvorite više šaltera u ovom gradu da čovjek ne mora uzeti bolovanje da bi registrovao auto, uzeo pasoš i sl. Posebna je priča oko vremena potrebnog za izdavanje, odnosno produženje pasoša za koje im je potrebno 30 dana. Dalje neću da komentarišem, jer mi to već ide na živce.
Serem se u državu, kako god da se zove.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Da, i ako imaju tri ili više šaltera pola od njih je zatvoreno, tj.nema nikog od službenika. Banke npr.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Banke su privatna svojina,kako će one poslovati,kojim kapacitetom odlučuje njihov gazda.Problem je što javne institucije rade sa pola kapaciteta,tipa CIPS.Odeš da registruješ auto,od četiri šaltera predviđena za to jedan ne radi,žena se zanima nečim drugim,na drugom nikada nema radnika,a ostala dva rade puževim korakom.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Banke sam navela kao primjer, i one su u službi građana kao i CIPS. Ista stvar i kod jednih i kod drugih.

Jednom sam tražila službenicu po kancelarijama nisam mogla čekati, pa se naljutila kao pauza je ... u 13h :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Mar 2011, 20:27
A tek u državnim zdravstvenim ustanovama ?! :angry4: Počev od oranizacije , (ne)kvaliteta rada (''samo da mi smjena prođe'') ....ljubaznost neću ni pominjati .... Ko je bio kod stomatologa na poliklinici razumjeće :cussing:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 17:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Odu gospodje na kafu, u soping, malo da odmore od bijesnih ljudi koji cekaju i sl. ali, to je banalno u odnosu na druge stvari. Problem ovog naroda donekle je i lijenost, bahatost, nepostovanje pravila (mislim, onih koja su potrebna, i koja bi trebala da pomognu drustvu), nehumanost. Ocigledno kod vladajucih, manje ocigledno kod nekih drugih. Prije ce se neko nasmijati necijoj nevolji nego sto ce pomoci. Da kod nas izbije neka katastrofa, vraga bi ti neko ostavio hranu ispred vrata da prezivis i pozvao te da natocis vode kod njega.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 18:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nije grad premalen, vec su kod nas ljudi neorganizovani i bahati, svi hoce da budu neko i nesto, a nemaju realan osnov za to.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 18:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
BMary je napisao:
Banke sam navela kao primjer, i one su u službi građana

Nisu one su u sluzbi vlasnika i nisu duzne tebi udovoljavati.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:

Ajde? Pa ko od koga živi i ko kome pare ostavlja? Državne službe su posebna priča nerad, nemar, neljubaznost i šta sve ne! Odeš u gruntovnicu prije otvaranja šaltera i uzmeš redni broj a on 43!!!! A kreće od broja 1!!!! A totalno neljubazne snajke na šalterima od sabajle, ako ne mogu raditi sa narodom nek čuvaju ovce! A od tri šaltera dva nikad ne rade ili su odsutne radnice (piju kafu)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Toliko zaposlenih u administraciji, a od svih saltera bar pola ne radi. Znam da hoce da ustede na radnicima, ali kad se red otegne po 20m onda je red uposliti jos jednog radnika. Izgleda da po propisu mora biti odredjen broj saltera iako oni nemaju nikakvu funkciju jer nikad ne rade, pogotovo u manjim bankama. Konkretno, ispostava razvojne banke u rosuljama ima dva saltera, uvijek radi samo jedan, jer ocigledno nemaju dva zaposlena nego jednog, a imaju dva saltera. Zasto im taj drugi salter sluzi ne znam, valjda po zakonu moraju biti dva iako se jedan nikad ne koristi. Kad god tamo odem uvijek red "izasao van" i nekoliko ljudi na vani ceka, ne moze cijeli red stati unutra, a uvijek jedan salter radi.
Isti slucaj i u samoposlugama. U "Tropiku" to jest "Tempu" je redovna pojava da radi oko 4-5 kasa iako ih ima dvadeset, a ispred svake po pet ljudi sa punim korpama. Slicno i u "Merkatoru" i ostalim.
Nije grad premalen za ovoliko ljudi, nego je problem sto radi manji broj ljudi na radnim mjestima gdje je predvidjeno vise ljudi kao u primjerima sto sam naveo. A tamo gdje ih ne treba po raznim kancelarijama ima ih previse i niko nista ne radi a primaju platu. A na salterima i kasama gdje treba vise tu stave one jadne ljude da im jedan uradi posla za pet ljudi. Treba li napominjati da oni koji rade najvise dobijaju najmanju platu, a oni po kancelarijama sto nista ne rade i ima ih previse dobijaju najvecu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Sto se tice privatnika, to je jednostavno tako. Niko nece otvoriti vise saltera samo zato da bi brze prosle musterije jer to znaci da on mora platiti vise.
A ova drzavna, gradska i sl. administracija...pa ne znam, nije toliko strasno. Pre sam mislio da jeste, al' onda sam otisao u drugu zemlju, koja bi trebala biti nekoliko puta razvijenija od nase, i doziveo pet puta duze redove i neorganizovanost.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
BMary je napisao:

Naravno da jesu. Od mene, tj. od građana i žive, i oni i njihovi vlasnici.
Ali meni ne trebaju, ne čekam ja za šalterima, što ne znači da ne znam kakva je situacija. Ima onih koji moraju stajati i čekati, zbog njih sam to i napisala.

Problem je što osoba koji radi takav posao smatra da ga ne radi zbog čovjeka koji mu dođe na šalter ili u kancelariju, već zbog šefa ili direktora. Da njemu udovolji.

Nikad nisam čula konobara ili trgovca da je pitao mušteriju "Šta ti čekaš?", ...

Zna se šta sljeduje ako je mušterija nezadovoljna. Građani i u državnim institucijama nešto plaćaju - kupuju, a kupac je uvijek u pravu.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sto se tice banaka i ovdje je isto, uvijek je samo jedan salter otvoren, iako imaju dva, nijednom nisam dosao u banku da su oba otvorena i onda se upitam zasto im sluzi onaj drugi? U prodavnicama je slicno, samo sto tamo ponekad puste vise od jedne kase, kad je guzva. Tu je razumljivo, jer te kasirke nisu samo kasirke, vec slazu rafe, ciste...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BMary je napisao:
Time trek je napisao:
BMary je napisao:

Naravno da jesu. Od mene, tj. od građana i žive, i oni i njihovi vlasnici.

Vlasnik procjeni da li više dobija uštedom koju ostvari ne držeći jednog radnika ili gubi time što će par mušterija svoj posao prenjeti drugdje i u skladu sa tim se ponaša.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Ajde? Pa ko od koga živi i ko kome pare ostavlja? Državne službe su posebna priča nerad, nemar, neljubaznost i šta sve ne! Odeš u gruntovnicu prije otvaranja šaltera i uzmeš redni broj a on 43!!!! A kreće od broja 1!!!! A totalno neljubazne snajke na šalterima od sabajle, ako ne mogu raditi sa narodom nek čuvaju ovce! A od tri šaltera dva nikad ne rade ili su odsutne radnice (piju kafu)

Kako ništa ne znaš :D
Ima jedan čiko koji "rješava" te stvari brzo i efikasno. Tarifa je bila 50 KM (prošle godine). Sasvim slučajno sam ga i upoznala. Ostalo, npr. uknjižavanje ili brisanje založnog prava, takođe u vanrednom roku. Imaju one posla preko glave, ali ispod tezge i tatrane :D
Zato brojevi ne idu od 1.

Ista stvar sa Rješenjima za penziju... Ko zna tetu, dobije za 15 dana, ko ne zna - čeka mjesecima.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
laoce je napisao:
Sto se tice banaka i ovdje je isto, uvijek je samo jedan salter otvoren, iako imaju dva, nijednom nisam dosao u banku da su oba otvorena i onda se upitam zasto im sluzi onaj drugi? U prodavnicama je slicno, samo sto tamo ponekad puste vise od jedne kase, kad je guzva. Tu je razumljivo, jer te kasirke nisu samo kasirke, vec slazu rafe, ciste...

Ja imam skroz drugacije iskustvo. U banci ako sam npr. treca, dolazi druga teta za salter i prima me. U prodavnicama radi vise kasa i ne ceka se dugo a u par prodavnica sam vidjela tablu na kojoj pise - " U slucaju da cekate u redu, duze od 5 min, dobice te 5 Eura" ili u slucaju da radi samo jedna ( jeftine prodavnice tipa Lidl) cim je malo duzi red, otvara se druga kasa.

U BL od svih prodavnica po pitanju kasa i brzine najefikasniji je Tempo. Mercator je blagi uzas :-? ali ono sto je jos gore su nasi ljudi koji ni malo nemaju osjecaj za one koji stoje iza njih. Vise puta sam gledala zenu koja brzinom puza stavlja stvari u kesu. Par puta sam "uskocila" u pomoc, da joj pomogne, da ide brze pa me gledaju kao da sam luda :) Ili ako im kazes da budu malo brzi, onda se naljute kao da si im majku opsovao :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 22:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Ima jedan čiko koji "rješava" te stvari brzo i efikasno. Tarifa je bila 50 KM (prošle godine)

Sve ja to znam, ali ne dam govnima ni bobe ionako sviraju falus za dobru platu koju primaju od poreza koji plaćam. E ne mogu i jare i pare :mad:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 23:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Meni se nekoliko puta desilo u Merkatoru da odem na brzu kasu, al dodje neki lik, istrese punu korpu, daleko vise od 5 (ili koliko vec moze) artikala, a radnica nista ne reaguje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
ajkula je napisao:
laoce je napisao:

Ja imam skroz drugacije iskustvo. U banci ako sam npr. treca, dolazi druga teta za salter i prima me. U prodavnicama radi vise kasa i ne ceka se dugo a u par prodavnica sam vidjela tablu na kojoj pise - " U slucaju da cekate u redu, duze od 5 min, dobice te 5 Eura" ili u slucaju da radi samo jedna ( jeftine prodavnice tipa Lidl) cim je malo duzi red, otvara se druga kasa.

U BL od svih prodavnica po pitanju kasa i brzine najefikasniji je Tempo. Mercator je blagi uzas :-? ali ono sto je jos gore su nasi ljudi koji ni malo nemaju osjecaj za one koji stoje iza njih. Vise puta sam gledala zenu koja brzinom puza stavlja stvari u kesu. Par puta sam "uskocila" u pomoc, da joj pomogne, da ide brze pa me gledaju kao da sam luda :) Ili ako im kazes da budu malo brzi, onda se naljute kao da si im majku opsovao :roll:

Ja ono zaboravih da li si ti u Austriji ili Njemackoj? Ja samo pricam svoja iskustva i nigdje nisam vidio takav natpis, a bio sam u kamari prodavnica (kupoholicar :D ).

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 08:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Meni ostade u ružnom sjećanju gospođa na šalteru u opštini. Dođem ja da izvadim rodni list i državljanstvo, uredno dobijem broj, i čekaj. I čekaj, i čekaj... Oko 45min. Napokon dođoh na red, ona me pogledala i tom je naišla neka druga gospođa iz poreske uprave, pa su se njih dvije počele da žale jedna drugoj kako će da se ukoče od ove klime, kako im je prehladno, kako duva sa svih strana.. i 'ladno se žena okrenula leđima i priča sa ovom. I ja čekaj i čekaj.... I tako 10min. Sve dok mi nije pukao film pa sam joj rekla par stvari!
Moja majka je matičar i nikad se ne ponaša tako.. Zato ovu samo što nisam sravnila sa zemljom... :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]