banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Нови идоли
PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Иако су претходне двије деценије, народњаци били узори младих у Српској и Србији, у посљедње вријеме ствар се полако мијења. Пјевачи народне музике гурнути су у страну, а спортисти и научници постају нови узори младих.
Пресудну улогу у одабиру идола игра сам карактер младе особе, те способност човјека да процијени које вриједности су боље, а које лошије, те које ће да поштује.
Поред свијести омладине, на избор узора утичу и медији који "форсирањем" одређених личности могу креирати систем вриједности у друштву.

Омладина се све више диви и поистовјећује са водећим спортистима, научницима и историјским лидерима.
Истраживање јавног мњења, које је спроведено крајем 2010. године, потврдило је да су тенисери Новак Ђоковић, Aна Ивановић и Јелена Јанковић, фудбалер Немања Видић, као и научници Никола Тесла и Aлберт Aјнштајн на врху листе узора младих.

Према овом истраживању, естрадне личности потиснули су највише спортисти, велики научници и истраживачи, историјске личности, али и свештеници.
Психолог Aлександар Милић каже да се у посљедње вријеме мијења схватање младих када су етичке вриједности у питању.
- Раније су особине људи са естраде биле прихватљиве, иако је један дио људи са естраде имао наступ који је био испод сваког укуса, етичности и квалитета. Млади су то увидјели, а како спортисти заиста привлаче пажњу својим афирмативним карактеристикама, онда они и треба да буду узори - нагласио је Милић.

http://www.glassrpske.com/vijest/7/plus/53783/cir/Tesla-i-Djokovic-potisnuli-Cecu-i-Ledi-Gagu.html

Ovo su dobre stvari mada ja nisam tako optimističan kao ovaj tekst i istraživanje. Moraće još puno vremena da prođe i da sve dođe na svoje. Taman kada pomislimo da idemo uzlaznom putanjom pojave se Farma, Dvor i slične emisije, koji su rasadnici niskih strasti i koji imaju poguban uticaj na mozak djece.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ja se sjećam vremena kada su i ovim našim nekadašnjim novim klincima uzori bili Arkan, Ivan Gavrilović, Dr. Iggy, Gala, Moćni Rendžeri, Vanilla Ice i ostali nus-proizvodi 90-tih, a to kad čujem da je nekoj maloj tuki uzor Karleuša ne mogu da povjerujem.

Pozdravljam to što su sportisti i slučajni heroji postali uzor mladim Srbima, premda znam da će ih otpiliti odmah nakon par poraza ili kad se više o njima ne bude pisalo.
A o istorijskim liderima da ne govorim, previše se polarizujemo.
Prevrtljiv narod, bebasta omladina opsjednuta mitovima.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mislim da jos veliku ulogu igra "Pink Tv" kod nas koji promovisu smece kao: Veliki Brat, Dvor, Farma, Grand i sl. Kad vidite koje vrijednosti promovisu (npr. Boki, Ekrem Jevric i sl.) onda je sve jasno. Ne znam ko dovede ovo smece od tv ovde. Jedina dobra emisija im je "Zabranjeni forum". Ostalo sve gluposti. Nije mi jasno zasto narod voli gledati takvo smece pored toliko boljih televizija.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
полако, кад појефтини кабловкса доће до еманципације.. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni kao razumnom čovjeku uopšte nije jasno kakav može biti čovjek (ili žena) koji ugled među našom celebirty boranijom smatra privilegijom. Sav taj white trash ''iz našeg sokaka'':
1. iz neuglednih su porodica (poštujem siromašne, ali iskustvo tokom odrastanja utiče na ponašanje);
2. nemaju škole (druga je stvar kupiti diplomu i krenuti na fakultet kad zaradiš na prvoj tezgi, npr. Karleuša, Seka...)
3. tokom svoje karijere, nastupa i javnih ispada vode neuredan privatni život, mijenjaju partnere i prave skandale u čemu uživaju i nadaju se naslovnici;
4. nemaju ukusa u oblačenju i kinđurenju, novac troše kao ludi i besramno se pred zabezeknutom rajom voze u mečkama i džipovima koje si samo kriminalci mogu priuštiti;
5. od primjerenosti njihovih pjesama (najviše se radi o pjevačima) ni 'p', o talentu da ne govorimo a zabavan efekat postižu samo tokom live nastupa kada i ozbiljna, uglađena masa otkida;
...

Na reality showovima samo dokazuju da su i oni mogli raditi u leskovačkim pečenjarama i na pijaci.

Pink, Palma, Minimaksovizija, ZAM, Saša Popović, sve je to srpska televizija u Bobanovo doba.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
nikad se to nece promijeniti. svugdje je to isto. nismo mi izmislili ni 'farmu', ni 'velikog brata', ni 'trenutak istine' ni 'mijenjam zenu' niti bilo kakvo slicno djubre. ovde gdje ja zivim ima jos vise reality soua, a jedan bbc, koji ima fantasticne naucne emisije, jedva sastavlja kraj s krajem...
jednostavno, ideja o tome da 'obican' covjek preko noci postane bogat i slavan, bez da ulozi i mrvicu truda (recimo, tako sto ce da prdi u kuci velikog brata, prica bljuvotine iz privatnog zivota u trenutku istine itd itd) je previse, sto bi englezi rekli, appealing za prosjecan svijet da bi to jedan nikola tesla i novak djokovic mogli da ugroze :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
Mislim da jos veliku ulogu igra "Pink Tv" kod nas koji promovisu smece kao: Veliki Brat, Dvor, Farma, Grand i sl. Kad vidite koje vrijednosti promovisu (npr. Boki, Ekrem Jevric i sl.) onda je sve jasno. Ne znam ko dovede ovo smece od tv ovde. Jedina dobra emisija im je "Zabranjeni forum". Ostalo sve gluposti. Nije mi jasno zasto narod voli gledati takvo smece pored toliko boljih televizija.

Приликом сваких демонстрација у Београду паљени су (или је било покушаја) РТС, Б92 итд. Пинк нико није дирао и то је велила грешка. Тврдим (непобедив сам :D )да извор затупљивања међу Србима лежи у РТВ Пинк. То је прави "извор зла". Јесте да су сви ти ријалити дебилизми увезени, али 90% их је увезао Пинк.

Постављени текст је похвалан и надам се да напредујемо.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Eh, kad je devedesetih jadni ludi Branko Rogošić trubio o tome koliko je Pink poguban, malo je onih koji su ga shvatali ozbiljno :D Rock Express je, naravno, propao, Pink jači nego ikad.

Ali opet, koliko god te televizije i emisije bile gadne, možemo ih samo iskulirati, i učiti djecu istom, i uticati na sve na koje možemo uticati da ih ne gledaju. Ostalo je van naše moći, sloboda tržišta, nikom ništa nije nametnuto silom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne hvatam program Pink (nimalo ne žalim) tako da ne gledam ni Farmu ni Dvor niti šta ti ja znam.
Ali... svaki dan ispiranje mozga na poslu šta se desilo (koji skandal) na Dvoru.
Sinoć čujem na dnevniku dobru vijest, a nađoh je i na netu - nema više direktnog prenosa nijednog rijaliti šoua.

Citiraj:
Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je danas da će na narednoj sednici, u sredu 9. marta, to telo doneti opšte obavezujuće uputstvo za sve emitere u Srbiji da rijaliti programi ne mogu više da se emituju uživo.

"Rijaliti programi suviše su rizična televizijska forma", rekao je Karadžić i najavio kažnjavanje Televizije "Pink" zbog incidenta koji se dogodio u subotu u programu "Dvor". On je naveo da je protiv televizija "Pink" i "Hepi" podneta prekršajna prijava i da su u RRA spremni i na meru zabrane.

Karadžić je najavio da će na sastanku sa predstavnicima Evropske komisije, ukoliko budu želeli da o tome razgovaraju, biti reči i o rijalitima i da će Savet RRA tražiti pomoć da izmene zakona o radio difuziji budu što pre u Skupštini Srbije. Savet bi tako imao ovlašćenja kao bosansko ili mađarsko regulatorno telo - da izriče direktne finansijske sankcije i "zabrani emitovanje određenog televizijskog formata", objasnio je on, navodeći da nijedna prekršajna prijava koju je podneo Savet nije dovedena do kraja.

Aferim.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dešavanja na Farmi (i sada Dvoru) pratila je moja baba na selu zajedno sa cijelim komšilukom, ti ljudi koji baš i nisu previše upućeni u dinamičan gradski život uglavnom se time zabavljaju, i čak oni tvrde kako se pred auditorijumom pokazuju samo budale, bez obzira što ne znaju Đoganijeve ili Firčijeve ranije ispade.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 02:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Silvio Dante je napisao:
Приликом сваких демонстрација у Београду паљени су (или је било покушаја) РТС, Б92 итд. Пинк нико није дирао и то је велила грешка. Тврдим (непобедив сам :D )да извор затупљивања међу Србима лежи у РТВ Пинк. То је прави "извор зла". Јесте да су сви ти ријалити дебилизми увезени, али 90% их је увезао Пинк.

Постављени текст је похвалан и надам се да напредујемо.

PINK je komercijalna televizija, koja servira ono sto podize gledanost, pa samim tim i profit. Zasto se trazi to, a ne nesto drugo, nije do PINK-a.

Sto se paljenja tice, upravo ti koji pale su najvjernija PINK-ova publika. :)

Popokatepetl je napisao:
Eh, kad je devedesetih jadni ludi Branko Rogošić trubio o tome koliko je Pink poguban, malo je onih koji su ga shvatali ozbiljno :D Rock Express je, naravno, propao, Pink jači nego ikad.

Eto vidis, dva stara rokera, Mitrovic i Rogosic. Jedan se prilagodio trzistu, drugi je propao...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
PINK je komercijalna televizija, koja servira ono sto podize gledanost, pa samim tim i profit. Zasto se trazi to, a ne nesto drugo, nije do PINK-a.

upravo tako. al mnogo je lakse krivi pink i zlu ameriku da nam, jadnima, poturaju sund i tjeraju nas pistoljima da to gledamo, nego se pogledati u ogledalo.
al bez brige, kad silvio dante i ovi njegovi konacno izvrse taj drzavni udar o kojem on trubi na drugim podforumima, siguran sam da cemo biti prosperitetni i slobodni kao sjeverna koreja. siguran sam da tamo nema velikog brata...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Živo me zanima šta tvoja djeca gledaju na TV i čime ih filuješ. Taj isti PINK je navukao bofl latino sapunica da ih gledamo narednih 100 godina, i još prikazuje kreveljenje propalih estradnih zabavljača i liječenih narkomana i alkosa koji su propili sve u životu. Narodu koji je ionako stoka bez rogova ispira se mozak i podiže popularnost jednog narkomana Firčija jel taj treba da bude idol tvom djetetu?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Živo me zanima šta tvoja djeca gledaju na TV i čime ih filuješ.

dijete mi ima 7.5 mjeseci i ne filujem ga nicim. uskoro namjeravam da mu pustim crtice.

Citiraj:
Taj isti PINK je navukao bofl latino sapunica da ih gledamo narednih 100 godina, i još prikazuje kreveljenje propalih estradnih zabavljača i liječenih narkomana i alkosa koji su propili sve u životu.

a ko te tjera da gledas latino sapunice i kreveljenje propalih estradnih zabavljaca i lijecenih narkomana i alkosa koji su propili sve u zivotu? niko ti ne brani da ignorises takve gluposti i uzmes, npr, i procitas neku knjigu.

Citiraj:
Narodu koji je ionako stoka bez rogova ispira se mozak i podiže popularnost jednog narkomana Firčija jel taj treba da bude idol tvom djetetu?

na to ko ce biti idol mog djeteta cu ja vjerovatno imati vrlo malo uticaja, bez obzira na to sta mu zabranjivao ili dozvoljavao. cak je veca vjerovatnoca da ce mu neko takav postati idol ako ja pokusam da mu zabranim gledanje takvih stvari, jer je zabranjeno voce uvijek najsladje. dakle, ja sve sto mogu je da probam da ga navedem da sam uspostavi neki normalan sistem vrijednosti, sta god to bilo. a to da on nece znati da postoje narkomani koji pokusavaju da budu slavni ako ih ne vidi na televiziji, u to moze da vjeruje samo budala.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 21:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve to stoji ali ako si kučkin sin ne moraš to svima naglas govoriti (mislim figurativno)
šematski program PINKA ima majmune i narkomane što se krevelje ali u svom programu nema niti jednu emisiju tipa Školski program ili Zimski bioskop kao nekad nego u prijepodnevnom terminu gledaju reprizu dvorskih budala od prethodne večeri je tako?
Ista priča i sa bofl sapunicama od 10 do 13 svaki dan gledam 54218 epizodu Amore grade mio i ostale gluposti :angry3:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Vratite Švabu i Pinkija!!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
Vratite Švabu i Pinkija!!!!

Vratite Bolji život, Srećne ljude, Nindža Kornjače, Moćne Rendžere... :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2011, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
šematski program PINKA ima majmune i narkomane što se krevelje ali u svom programu nema niti jednu emisiju tipa Školski program ili Zimski bioskop kao nekad nego u prijepodnevnom terminu gledaju reprizu dvorskih budala od prethodne večeri je tako?
Ista priča i sa bofl sapunicama od 10 do 13 svaki dan gledam 54218 epizodu Amore grade mio i ostale gluposti

sve to stoji, ali te niko ne prisiljava da gledas njihov program. imas kablovsku, pa ti fino prebaci na neki drugi od 50 programa koje imas. to se zove sloboda izbora. pa ako niko ne bude gledo njihov program, onda ce oni nesto i promijeniti. ali zabranjivati nekom da emituje nesto, ili im razlupati studio samo zato sto ti mislis da njihov program nije dobar i da ne djeluje dobro na mlade je karakteristicno za totalitarna drustva...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 12:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Ista priča i sa bofl sapunicama od 10 do 13 svaki dan gledam 54218 epizodu Amore grade mio i ostale gluposti

sve to stoji, ali te niko ne prisiljava da gledas njihov program. imas kablovsku, pa ti fino prebaci na neki drugi od 50 programa koje imas. to se zove sloboda izbora. pa ako niko ne bude gledo njihov program, onda ce oni nesto i promijeniti. ali zabranjivati nekom da emituje nesto, ili im razlupati studio samo zato sto ti mislis da njihov program nije dobar i da ne djeluje dobro na mlade je karakteristicno za totalitarna drustva...

Nisi me razumio. U tom terminu što sam naveo oni filuju djecu debilizmom i glupostima kad bi trebalo da puštaju recimo Opstanak i sl što sam ja a vjerujem i ti gledao kao mali. Meni nije problem prebacim i dobro znam da je to smeće od programa ali ne zna dijete od 5 godina kontaš?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]