banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2010, 01:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U organizaciji SNP - Izbor je naš, u hodnicima nekoliko fakulteta poljepljene su slike svega i svačega potkrpljene tekstovima. Ja nisam protiv toga da se o zločinu priča, ali mene je zateklo kada sam vidio te slike bez cenzura. Ovo im je jedan jako loš potez, tu izložbu su mogli napraviti u muzičkom paviljonu ili nekom drugom mjestu pa obavjestiti javnost.

Svako ko je to vidio zgražavao se, jer to nije očekivao. Stavrno sam protiv da se na taj način iskorištava akademska javnost.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ма идиоти, ходници факултета уопште нису мјесто за то. Шта су хтјели постићи са тим? Ја сам видио да се људи згрожавају и окрећу главе кад пролазе, а могу мислити како је тек онима који су изгубили неког на тај начин. Измасакрирана дјеца, људи без глава, остаци који су ископани... Мислим ставарно.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ih, pa otkad oni loze studente na sve moguce nacine. Uvijek je okupljanje za njihove proteste ispred studentskog doma. Prvo ide pola dana lozenje "domoljubivom" muzikom na parkingu ispred doma, pa se onda tako pripremljen ide na Trg.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Neko je obrisao post od golden_brown ali ću ga citirati i nadovezati se

golden_brown je napisao:
Sve u sluzbi sirenja mrznje. :(
Ali danas, ... to sto se radi danas vodi (po meni) iskljucivo u neprijateljske komsijske odnose.

Upravo tako!

Kako putem medija tako i ovde na forumu mnogi stalno potežu teme i pitanja koja će samo povećavati mržnju i netrpeljivost između naroda na ovom području. Sa tim se mora stati pod hitno. Nema nikakvog dobra od priče o zločinima. Te teme su zle, totalno. Sve teme i svaka priča koji imaju za cilj (ili koje samo imaju potencijal) da dolijevaju ulje na vatru su zle i treba ih sasijecati u korijenu. Ionako nam je sva ta mržnja vještački ubačena upravo putem takvih priča, takvih medija, pa smo imali rat pa sve ostalo. Sve je to vještači izazvano jer neko ima koristi od toga, a i zato što ima puno duševno bolesnih ljudi koji vole da potežu priče koje se sve svode na jedno

"moj narod je bolji od tvog naroda jer..."

a u nastavku ide:

"...jer je tvoj narod činio zločine nad mojim"
"...jer je moja vjera bolja od tvoje"
"...jer su vaši ljudi ovakvi i onakvi"
"...jer ste vi u prošlosti radili ovo i ono"

Sve je to šuplja priča bolesnih ljudi koji ne vide ka čemu to vodi. Mada smo mogli vidjeti ka čemu vodi u periodu 1991-1995 ali se ništa nije naučilo i sad se opet utire put ka istom ili sličnom pri čemu bi naša djeca ili već i mi mogli da obrnemo još jedan rat, onako čisto iz dosade.

Može se puno saznati o čovjeku kada se pogleda kakvim temama se na forumu (i u životu) inače zanima i bavi, na kojim temama se redovno javlja.

Priče o Srebrenici ili zločinima nad Srbima i bilo kojim zločinima pričaju samo oni koji svjesno ili nesvjesno žele zlo narodima na ovim prostorima. Ako im je ova moja rečenica čudna onda neka se odmaknu od kompjutera, sjednu ili legnu na kauč ili krevet, zatvore oči, duboko i polako udahnu par puta, i neka se prisjete i objektivno analiziraju šta su oni ili drugi njima slični postigli za svih ovih godina takvim pričama po forumima, TV emisijama, medijima, kolumnama, blogovima, chatovima. Da li je iko postao bolji zbog toga? Da li je iko sretniji danas zbog toga? Da li je možda neka pravda istjerana? Da li su nas te priče približile jedne drugima? Kakva osjećanja te priče stvaraju u nama prema tim drugim narodima? Da li smo oživili mrtve tim pričama? Da li ćemo ih oživjeti? Da li su njihove familije sretnije zbog te konstantne priče o ratu, smrti, zločinima?

Ljudi koji još u sebi nemaju izgrađenu višu svijest će biti onakvi kakvima ih mediji i okruženje učine. Ako im se priča o bratstvu i jedinstvu imaće bratstvo i jedinstvo. Ako im se priča o mržnji imaće mržnju. Ako im se priča da jedno veličaju a po drugom pljuju oni će upiti takvo ponašanje. Ne svi, ali većina hoće, oni slabije svijesti koji nisu u stanju da sami osjete šta treba da gaje i razvijaju a od čega treba da bježe. A danas se ljudima servira sve suprotno od normalnog, čovječnog, humanog. Svi se takmiče ko će više mržnje ispucati, ko će biti "pametniji" u raspravi i iznijeti više tuđeg prljavog veša. Nema više onoga što su mudri i duhovni govorili "tuđa dobra djela ukleši u kamen a ružna djela napiši na pijesku", naprotiv, radi se upravo suprotno. Čak se i vjernici raspravljaju na i o temama koje će samo povećati mržnju i netrpeljivost, na temama o zločinima, ratu, ko je kome šta uradio i sličnom. To su wannabe-vjernici.

Čim sam jutros vidio ovu temu "filozofa sa vrbasa" htio sam je obrisati. Sad ti filozofe kažem da više nikad ne otvaraš ovakve teme ovde, niti bilo kakve teme koje imaju potencijal da razdvajaju narode na ovim prostorima, da ukazuju da je jedan narod bolji od drugog, da je jedan narod zločinačkiji od drugog. Isto se odnosi i na sve ostale učesnike. Nema više ovde nacionalno obojenih tema, nema više Srba, Hrvata, Bošnjaka, nema tema koje se osvrću na rat i njegove posljedice kao i bližu ili dalju istoriju ovih naroda, osim ako bi te teme bile otvorene sa pozitivne strane, iz ugla koji bi zbližavao ove narode.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Hvala ti, Vader!

Ponekad počnem da gubim i nadu i vjeru da još uvijek ima ljudi koji razmišljaju kao i ja.
Nek' si me ubijedio u suprotno.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Vader je napisao:
Nema više ovde nacionalno obojenih tema, nema više Srba, Hrvata, Bošnjaka, nema tema koje se osvrću na rat i njegove posljedice kao i bližu ili dalju istoriju ovih naroda, osim ako bi te teme bile otvorene sa pozitivne strane, iz ugla koji bi zbližavao ove narode.

E, ako ista bude od ovoga, "imaces vazda pivu od mene".

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader apsolutno se slažem sa tobom, temu sam pokrenuo baš kada sam ocjenio da jedan događaj u stvarnom životu širi mržnju, nesvjesno, a na koji ni ti ni ja nemamo uticaj. Odobrenje je vjerovatno izdao režimski rektor Stanko Stanić.

Ali ću isto tako iskoristi priliku da onaj koga zanima ta ružna prošlost ode i pogleda, žrtve dva puta ginu, jednom od ubice, a drugi put kada mi okrenemo glavu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Можда су људи направили изложбу.

Уметничка слобода.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 21:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Dec 2010, 19:40
Mozda hodnik nije pravo mijesto , ali se treba vidjeti koji monstrumi stoje iza TOGA

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
zasto je "toga" velikim slovima?
vader, pozdravljam odluku.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sto rece blaf imas pivu i plus halal ti cufta ako ti uspije "stisavanje" white power tripera koji misle da su speshal zato sto se zovu marko , janko ili suljo

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Vijak je napisao:
Mozda hodnik nije pravo mijesto , ali se treba vidjeti koji monstrumi stoje iza TOGA
Bravo,pozdrav

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 10:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Interesantno kako ovi iz SNP Izbor je naš počinju sve svoje akcije iz kampusa.Zatrujte ljude dok su još mladi.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kontam, ako su slike u restoranu kampusa, onda je tek fail :D

Nakon kampusa, turneja ide u srednje, pa u osnovne škole...a poslje u vrtiće blizu vas!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 10:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo truju nasu nasu omladinu, ako stalno buduemo gledali u proslost necemo imati buducnost, stalno nas ta proslost zeza, mi je zaboravimo, a ona nam se opet ponovi i tako u nedogled.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Прошлост се намеће само кад нема будућности.
То је тако одувијек било и биће.
Дајте људима да раде, да имају пос`о и пун џеп пара, видјећеш колико % њих ће бити брига за прошлост.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Interesantno kako ovi iz SNP Izbor je naš počinju sve svoje akcije iz kampusa.Zatrujte ljude dok su još mladi.

Na fakultet dolaze ljudi već nacionalno osvješteni, ništa nije pod moranjem, tako da priča o nekom trovanju ne stoji.

Međutim ovde se radi o nečemu drugom, danas sutra pojaviće se neko bošnjačko udruženje koje će tražiti isti tretman za svoje žrtve, da mi je vidjeti upravu univerziteta kako će se izvući iz toga.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Na fakultet dolaze ljudi već nacionalno osvješteni, ništa nije pod moranjem, tako da priča o nekom trovanju ne stoji.

da, poznato je da je sa osamnaest godina covjek izgradjen kao licnost u svim pogledima. zna razlikovati dobro od rdjavoga, jasno vidi svoje ciljeve i tezi globalnom dobru.
lupas, zestoko.
ne podnosim klince kojima je rat u sjecanju ostao kao period kad nestane struje pa nemogu igrati komodor, a danas su pokupili svu fildzan-filozofiju svog strica,koji glanca metke uz sljivu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Titine staze revolucije odavno je nagrizla mahovina, ostala samo prdimahovina na forumu da se dosjeća.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cujem da je Canak sav u nekom biznisu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]