GTX je napisao:
Talija je napisao:
Hajde hajde, koji starci u vama čuče.

Sviđa mi se Popov post i vjerujem takođe da ima i onih omladinaca koji će biti bolji nego što smo mi.
U čemu?
Maloljetnici pale babe benzinom po Sarajevu, bodu se noževima po tramvajima, rasturaju gudru po BL, kradu auta po Hercegovini, švercuju bijelo roblje po selima, niđe jednog kvalitetnog zatvora al' glavno da su zgrade institucija "napucane" do bola.
Eh, brate, a ovoga nije bilo prije 10-15 godina, već su to zli današnji klinci izmislili. Ta maaani me se. Svega je ovog bilo i kad sam ja imao 16-17 godina, pa nas to nije sprečavalo da igramo basket, pišemo pjesme, ganjamo klinke, igramo Premier manager u DOS-u, i uopšteno, furamo neke naše fazone. Danas je to u nešto drugačijoj formi, internet se ukorijenio i izmijenio svaki aspekt društva, ali je suština ostala manje-više ista. I danas imaš ove koji dilaju drogu i kradu auta, ali i one koji se bave sportovima, slikaju, prave web stranice i programiraju, ili se jednostavno šetkaju parkićem bez želje za nekom pretjeranom ekstravagancijom.
A da su pametniji nego mi, u to sam siguran. Čini mi se da današnji klinci, "omladina", ima mnogo jasniju sliku šta da radi sa svojim životom nego ranije generacije. Dobro, to se donekle može pravdati društvenim okolnostima, ali ima nešto u današnjim klincima što mi, i pored svega, ulijeva nadu. Mada, meni nada nije pretjerano bitna što se toga tiče, ja čovječanstvu svakako želim sve najgore.