Euroth je napisao:
šta mislite o tome, kakva vam je generalno percepcije dužine života, da li ste ikad razmišljali "šta bi bilo kad bi bilo" (ne samo kad biste živjeli 157 godina...bilo koliko, 97, 84, 53, 26...), da li postoji neki broj godina koliko biste željeli živjeti, eventualno zašto...da li uopšte ikad razmišljate o tome...koliko je idealno...i tako dalje
Želim živjeti vječno i ništa manje od toga. Ni najmanje se ne šalim. I da, razmišljam o tome, ovo nije tema o kojoj se ne razmišlja, bar za nekoga kao što sam ja. I itekako bih imao šta da radim svo to vrijeme. U nekim trenucima pomislim da bi mi za ono što želim trebale dve-tri vječnosti

Sa vječnim životom naravno ide i vječna (mladalačka) vitalnost. Dakle ne vječno biti starac, to je jasno.
јан_де je napisao:
Ја први бих, али када би и други живјели дуже...
Онако је баш патња гледати своје савременике, па чак и њихову дјецу како умиру, а ти пустио коријење као живи фосил...
Ovo sam primjetio da se često navodi kao nekakav argument protiv dugovječnosti, samo mogu reći da se sa tim ne slažem. Ljudima se i u ovako kratkim životima dešava da neko od njihovih bližnjih umre/pogine mlad, dakle to nije ništa novo i nije nešto što bi se dešavalo samo ako bi neko imao dugovječnost, i nije nešto zbog čega bi vrijedilo izbjeći dugovječnost. A uostalom i ti bližnji mogu živjeti vječno, što da ne.