Када сам добио посао "Фејсбук" администратора прво сам покривао Бањалуку, затим се мој посао проширио на регију и БиХ, а данас покривам подручје готово цијеле југоисточне Европе. Мој главни задатак је спречавање било каквог вријеђања на "Фејсбуку", односно да поправљам чет и браним профиле од хаковања.
Рекао је ово у интервјуу за "Глас Српске" администратор "Фејсбука" за југоисточну Европу млади Бањалучанин, ученик четвртог разреда Електротехничке школе "Никола Тесла" Душко Бијелић.
БИЈЕЛИЋ: Моја овлашћења су да поправљам чет, браним профиле од хаковања, нпр. сваки дан копирам све четове и шаљем их главном администратору, који их дешифрује, те ако буде неких знакова делинквенције или било чега лошег што може да се деси пријављује се властима и спречава. У Бањалуци је било случајева да су спријечене пљачке путем "Фејсбука". На почетку сам добијао неке ситне задатке, како бих стекао повјерење других администратора, и доказао шта знам и да ми могу вјеровати. Касније сам великим трудом и све бољим радом напредовао. Прво сам био администратор само за Бањалуку, затим се то проширило на регију и БиХ, а данас покривам подручје готово цијеле југоисточне Европе. Када напуним 18 година, а то је у септембру, добићу више дозвола, али и обавеза и имаћу звање вишег администратора.
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... rnetu.html-------------------------------------------------------------------
Наш човек влада Фејсбуком