banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 13:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2010, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 14:21
Kao što znamo slobodno vrijeme postaje sve više jedan od velikih problema savremenog društva. Najčešće zbog toga što nije dobro organizovano i ne posvećuje mu se velika pažnja, jer se misli '' ma to je samo neko besposličarenje i gubljenje vremena ''.
Niko za ozbiljno ne shvata taj problem organizovanja slobodnog vremena, da se iskoristi na najbolji mogući način, da se ličnost upravo tim slobodnim vremenom unapredi i stvori od sebe pozitivnu osobu.

E sada recite vi meni kako vi provodite svoje slobodno dragoceno vrijeme, kako ćete svoju djecu savjetovati da ga provodi ?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
pitanje i nije toliko tesko koliko je tesko realizovati sve zamisljeno.
nisi napisao o kom se uzrastu radi.slobodno vrijeme mladjeg osnovca, vjerovato, jer dijeca toliko brzo danas sazrijevaju da tesko mozes reci da postoji stariji osnovac koji vec odavno nema usvojene, i navike i hobije i afinitete.
tacnije znaju sta hoce.

voljela bih da mi dijete ograniceno koristi internet i tv.
bitno je raditi sa malim, malim djetetom i vidjeti u kom se pravcu razvija.
i potencirati bavljenje sportom, bilo kakvim.

presudan je grad u kome zivis tj.sta ti on pruza.
ne mogu reci e ici cu sa sinom na macevanje,ili podvodni hokej,kad znamo da je najrealnije vozanje bicikla ili igranje wow-a

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 19:52 
Igram kantera, surfam...

Djete nek ga koristi kako 'oce...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 23:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Opsednuti Facebookom ("Nađemo se na fejsu" zamenilo "ćao")

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 04:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
moja djeca trenutno plivaju, igraju kosarku i igraju se klasicnih igara sa drustvom. navece gledaju nickolodeon i disney i spavanje.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 09:27 
Vader je napisao:

Nije mi jasno koji djavo je toliko FB zanimljiv, bas kad sam bio na sluzbenom putu jedna zena mi prica kako je cerki morala iskljuciti internet jer je cijele noci na FB visila...ja tamo odem cisto da vidim da li ima notifikacija ili ako mi neko nesto treba da posaljem poruku, odigrao sam mozda 2x neki bilijar odkad imam FB i to je to...

Citiraj:
moja djeca trenutno plivaju, igraju kosarku i igraju se klasicnih igara sa drustvom. navece gledaju nickolodeon i disney i spavanje.

Ti ih forsiras ili to rade zato sto to vole??

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vader je napisao:

Sinoć gledam reklamu BH telekoma... prikazuje tipa koji ulazi u restoran i traži sto za dvoje i preko puta sebe postavlja laptop i cura sa laptopa kaže - diiivno, ovdje nisam prije bila!
Kasnije "zajedno sjede" u kinu i gledaju tv, on prebacio ruku preko laptopa...

Crni humor, ali polako to postaje realnost, lični "uživo" kontakti se zamjenjuju virtuelnim i vodi se sve više virtuelni život.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Nekidan mi prijateljica priča o svom bratu. Mali se ne skida sa kantera, u stanju je po 9 sati provesti sjedeći za kompjuterom. Jedno vrijeme je bio prvi u svijetu, da bi nakon povratka sa ekskurzije pao na dvjesta i neko mjesto, što je naravno bila tragedija i morao se dobro potruditi da se vrati u top 10. :roll: Mogu misliti kolika je to zaraza, ne daj Bože nikome samo mogu da kažem.
Drago mi je što ipak spadam u generaciju koja je znala za igralište, blato, snijeg, selo, vozanje biciklom i rošulama i crtani prije dnevnika. Mislim da je danas najteže biti roditelj. Naravno da je nekome ko je djetinjstvo proveo kod bake na selu ili igrajući se sa djecom iz ulice neshvatljivo što se njegovo dijete druži preko internetske mreže i igra igrice. Ali ono nije naučilo drugačije. Sve je u načinu vaspitanja, bitno je dijete na pravi način odvući od kompjutera i naučiti ga na to da kvalitetno provodi svoje slobodno vrijeme, da se bavi sportom, sviranjem, jezicima,...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Djeca uzrasta 10-15 godina.....

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:11 
Citiraj:
Jedno vrijeme je bio prvi u svijetu

Hahaha kako kenja...ja pratim CS scenu i vjeruj da niko odavde nije nikada bio prvi na svijetu u kanteru tako da moze se samo sprdati... :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Mogu misliti kolika je to zaraza, ne daj Bože nikome samo mogu da kažem.

Znam i ja nekad i 6 sati zaredom igrati...ne vidim u cemu je problem ako tako ubijam slobodno vrijeme?
Ali svaki dan po 9 sati ako igra, alal mu vera...to je onda vec opsesija...

Poslednji put menjao Milan dana 12 Jul 2010, 14:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ljudi moji nećete vjerovati, gledam neko veče film i na kraju sam se zaprepastio šta rade klinci od 10 - 15 godina u slobodno vrijeme, kada niko ne vodi brigu o njima, kada su raspušteni, kada roditelji kažu '' šta me briga šta radi '', kada ne znaju šta će od sebe. Preporučujem film da se pogleda. Naziv je '' Them '' (French: Ils) iz 2006.

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka

tensSa je napisao:
Citiraj:
Jedno vrijeme je bio prvi u svijetu

Hahaha kako kenja...ja pratim CS scenu i vjeruj da niko odavde nije nikada bio prvi na svijetu u kanteru tako da moze se samo sprdati... :lol: :lol: :lol:

Znala sam da ćeš se javiti :P Ma ko zna na kojoj je to listi... neka dječija vjerovatno :lol: Ali nije ni bitno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2010, 22:31
Citiraj:
Znam i ja nekad i 6 sati zaredom igrati...ne vidim u cemu je problem ako tako ubijam slobodno vrijeme?

Ja mislim da je veliki problem omladine to što vrijeme '' ubija '' na takav način. Ako već neko ima slobodnog vremena na pretek, pa ne zna šta da radi od sebe, bolje bi mu bilo da negdje volontira. Znate li vi koliko ima djece kojima je potrebno samo malo pažnje da se osjećaju da postoje. Jeste li ikad obišli ustanove u Banja Luci kao što su: CENTAR ZA OSNOVNO OBRAZOVANJE I VASPITANJE I REHABILITACIJU SLUHA I GOVORA, DOM ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA '' RADA VRANJEŠEVIĆ '',CENTAR '' ZAŠTITI ME '' ZA VASPITNO – OBRAZOVNI RAD SA DJECOM SA MENTALNIM POREMEĆAJIMA ???????? Tu treba posveti slobodno vrijeme koje imate na pretek i da se uradi nešto značajno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 14:24 
Imas jednu jedinu tabelu...to ona malo kenja...cisto da kao brat bude zajeban...

@Red roses

Znam ja sta treba, ali jbg kad nemam volje, ne da mi se po ovoj vrucini na zalost...naravno uvijek odnesem odjece i necega djeci iz doma, ali volontiranje neka hvala...kad odmaram onda ocu da odmaram...tih 5-6 sati je samo za mene i moje uzivanje...zato se i zove slobodno vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sakic je napisao:
Djeca uzrasta 10-15 godina.....

to vise nisu djeca, to smo mi bili djeca sa 15.
a sad sa 15 rade sve sto i ti.
dvije poznanice rade kao padegozi u osnovnim skolama i po njima znam cega se ti tu naslusas i nagledas.
produzene nastave za djecu cije su mame domacice, pod izgovorom ali otvoreno, da one ne mogu stici kod pedikera, frizera soping do 12, da trebaju vrijeme za sebe i da dijete mora ici u produzni boravak.
pa to da ucenik od 13 godina dila marihuanu po skoli(dakle postoje oni i koji kupuju), pa mu zovnu tatu drota po profesiji i ispricaju mu sve, i doticni pri odlasku okrenu se prema djecaku pruzi mu ruku i kaze cestitam.
to je gradska prica.
druga radi u jednom selu kraj karanovca i njena prica je opet tuzna na svoj nacin.
opisuje djecu u jednim cipelama, koja se igraju po dvoristui fizicko rade u priglavcicima.kaze da su jako inteligentna,pametna i sretna dijeca.
problem je sto ce neka od te djece doci u srednju u banjaluku.
kako ce ih nasa vrla World of Warcraft djecica prihvatiti da se samo nasutiti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E jbg-a boa, ako se iko nagledao kojekakvih vrleti na ovom forumu onda sam to ja (mozda i tensSa) i to je vec malo pretjerivanje. Da bijede i sirotinje ima, ima, ali ne znaci da su ta dijeca glupa i da ne znaju razlikovati sta je ok, a sta nije. Jos gore je ocekivati da ne znaju za internet i sva druga tehnoloska cuda.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 18:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
E jbg-a boa, ako se iko nagledao kojekakvih vrleti na ovom forumu onda sam to ja (mozda i tensSa) i to je vec malo pretjerivanje. Da bijede i sirotinje ima, ima, ali ne znaci da su ta dijeca glupa i da ne znaju razlikovati sta je ok, a sta nije. Jos gore je ocekivati da ne znaju za internet i sva druga tehnoloska cuda.

razumijemo li se?
ta djeca su jako pametna, ali sigurno NEMAJU veze sa tehologijom.
oni nemaju mobilne i racunare.
to je selo kraj sela,ide se u opancicima u skolu.
meni da je takvo jedno doslo u razred, a dolazila su slicna, jela bi ih za dorucak.
jer sam ja furala rolere devedesetih i boze moj nisam imala razumjevanja za nekoga ko nije in.
sad ce da ih biju vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
U zadnjih 10 godina slušam kako se djeca mjenjaju nagore, kako se sa 10 godina jebavaju, dilaju i ubijaju... uvijek ista priča, danas djeca nisu što smo mi nekad bili...za dvaes' godina neće biti ko sada tad će bit još gora, tad će se s pet godina jebavat...naravno...Vremena se mjenjaju,naravno, ali siguno ne ovako drastično kako ljudi misle i žele

BTW slobodno vrijeme uglavnom vezujem za komp...nemam FB nalog, ne chatujem i slično uglavnom igram igre...Bolji način gubljenja vremena za mene ne postoji... Al svoje vrijeme ne određujem po kompu, već kad se potrefi...ko hoće nek volontira, veze, igra se sa sobom ili uči.... slobodno, Smatram da sat do dva na dan provedenih na kompu ne predstavlja nikakav problem...
komp je moj hobi, a hobi se vezuje za slobodno vrijeme...1+1=2

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma razumijemo se, vjerovatno sam bio u tom selu.
Ali nisu sva djeca sa sela bistra i pametna, niti su u gradu svi u dodiru sa tehnologijama. Pa sta ako nema internet kuci, nisam ni ja imao video pre pa sam znao sta je i kako radi.

Ja sam seljak, pa sta? I Tesla je seljak, pa i Malbasic :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka

Čekajte malo, ne možemo istovremeno pričati o svom slobodnom vremenu i slobodnom vremenu djeteta!
Jedno je to kad neko ima granice i kao što volta kaže, ne podređuje slobodno vrijeme kompjuteru nego provodi vrijeme za njim kad može. Ali za klinca koji i nema drugih obaveza i još je u fazi učenja i formiranja ličnosti nije ni malo zdravo da svo svoje vrijeme ili većinu njega provede uz kompjuterske igrice.

Poslednji put menjao MonaLisa dana 12 Jul 2010, 18:46, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]