Ево, инспирисан темом о Југославији одлучих да отворим тему у Панславенском покрету.
Ево кратак текст са Википедије као увод.
Панславизам је покрет за уједињење свих словенских народа источне и средње Европе. Јавио се почетком XIX века када су словенски интелектуалци почели да проучавају своју заједничку историју. Политичке тежње за уједињењем Словена нарасле су када је 1848. у Прагу одржан Први свесловенски конгрес који је организовао Франтишек Палацки захтевајући једнака права Словена под аустријском влашћу. Шездесетих година XIX века покрет је добио масовну подршку у Русији којој су се панслависти окретали тражећи заштиту од турских и аустроугарских власти; то је одвело Русију и Србију у рат против Османског царства 1876-77. године. У XX веку националистички сукоби међу словенским народима прекинули су њихову успешну сарадњу.
Значи, у неку руку, можда би још били под Турцима да се није јавила идеја о уједињењу Славена.
Иначе, био сам у прилици да упознам људе из других Славенских земаља и могу да кажем да код њих та идеја живи много више него код нас.
У задње пратим и неке славенске форумиме где сви пишу својим језиком али се опет сви разумију.

Иначе, не треба бити много паметан да се види за шта ми у ствари служимо неким Енглезима, Германима итд.
Јефтина смо радна снага, бијели смо (може то сад звучат расистички али сам сигуран да ће сваки Шваба опет радије пристат да живи крај неког бијелог Славена него са неким Турцима), славенске земље су подјељене ратовима, изманипулисани смо од стране Европе на сваки могући начин.
Да ли је идеја о Славенској унији боља од ЕУ ?
Нисам сад сигуран, но прочитао сам негде.. Када су питали неког великог освајача како ће освојити славенске земље, јер су они велики ратници, он је рекао да нема потребе да их војно освајају него да их посвађају па ће онда бити лако.
Мислим да се ради о Наполеону Бонапарти, нека ме неко исправи ако гријешим.