Upravo sam vidio na RTRS-u najavu neke akcije gdje se pozivom na neki broj donira 1 KM za bebe
rođene na vidovdan.
Ne znam bi li se smijao ili plakao, ali znam da mi se riga.
Pa ebote ne mogu vjerovat
šta ove bebe rođene dan prije ili poslije ne zaslužuju ništa?
Gadi mi se ova država, narod i društvo u kojem ovakve bedastoće prolaze uz aplauz!
KONFERENCIЈA BEBA
od 26. do 28. juna
Manifetsacija „Konferencija beba” ove godine održava se u 22 opštine u RS. Radio televizija Republike Srpske, po tradiciji, i ovog Vidovdana biće prijatelj beba. Na našem programu tokom tri dana 26, 27. i 28. juna prikazaćemo kako se odvija slavlje na ovoj jedinstvenoj manifestaciji u RS. U našim emisijama obavještavaćemo vas koje su bebe izabrane u tročlano predsjedništvo beba, a naše ekipe na Vidovdan, zajedno sa ljekarima, dežuraće u porodlištima. U subotu 26. juna, u Јutarnjem programu sa početkom u 8:15 saznajte, između ostalog, sve o terminu i mjestu Konferencije beba u svim opštinama. Istog dana, već u 15 časova, donosimo i prve reportaže sa najsimpatičnijim i najmanjim sagovornicima. U nedjelju nastavljamo sa pričama o djeci, a sve sa namjerom da nas bude više. „Nek se rode vrate” - moto je ovogodišnje Konferencije beba, a upravo o povratku roda na prošlogodišnjem Đurđevdanskom festivalu koji organizuje RTRS, pjevali su Nikolina Đekanović i Đorđe Đuračić. Oni će ove godine zapjevati bebama koje se okupe u Parku Petar Kočić u Banjaluci, a više o svemu saznajte u nedjeljnom Јutarnjem programu koji počinje u 8:15. U 13 časova prikazujemo reportažu iz Banjaluke, a od 18! 45 pogledajte kako su se bebe okupile i u drugim gradovima. Posljednjeg dana manifestacije, 28. juna na Vidovdan, redovno izdanje Јutarnjeg programa nazvali smo specijalnim. Kao i uvijek, u 7 časova budite ispred malih ekrana i zajedno sa nama popijte prvu jutarnju kafu koju ćemo pošećeriti najljepšim dječijim osmjesima. A za laku noć, u 22 i30 sumiramo rezultate akcije. I u svim dnevnim informativnim emisijama, bebe će imati svoje mjesto. Tokom 26, 27. i 28. juna u funkciji će biti i broj telefona 1411 na koji ćete moći darovati 1KM bebama rođenim na Vidovdan. Mi ćemo biti tu da vas podsjetimo da što češće birate broj 1411. Vaš RTRS, i sutra sa vama....