LemiGO je napisao:
Cini mi se da drzava vise nije nadlezna za platu, tako da sve je na nama obicnim ljudima. Za svoje licne neuspjehe najlakse je kriviti druge. Mladi nece da rade nista, nece da uce, samo seru po citav dan i sta onda ocekivati od drzave. Zivis tu gdje zivis, suoci se sa realnoscu i radi nesto po pitanju da popravis sam svoj zivot, pljuvanjem drugih samo ces puknuti.
Pa nije baš tako. Radim u privredi, izvozim, države dere, a ne daje nikakve bonitete (kao što je prije rata davala, podsticaj izvoza).
Radim mnogo više nego što rade u mnogim budžetskim firmama i sa pravom mogu da kažem da je svako privredno preduzeće krava muzara o kojoj se ne vodi računa.
Kada treba da odem u cips, opštinu ili neku drugu budžetsku ustanovu hajde majčin sine završi ijedan jedini papir u jednome danu! Ne možeš ih nafatati ni za glavu ni za rep nakon pauze.
A meni se radno vrijeme mjeri sekundama, ako karticu provučem minut nakon početka radnog vremena meni piše zakašnjenje, a 5 zakašnjenja (5 minuta) povlači negativan koeficijent na platu.
Evo ja hoću da radim ali nema teoretske šanse da promijenim firmu, jer zna se kako se prelazi u budžetske firme, pa tako mislim da ni omladina nema baš neke šanse da dođe do zaposlenja.
Ako neko kaže da je standard u RS veliki ja ću mu reći ili da je pojedinac koji je imao sreću ili vezu, ili da je slijep pored očiju.