Digresija je napisao:
Takodje bih uveo obaveznu eutanaziju za sve starije od npr. 85 godina, jer oni nisu vise korisni ni drustvu, niti svojoj porodici... Em se moras oko njih brinuti, em su opterecenje za budzet, em trose prirodne resurse (hrana, struja, voda i td.) ... Ja sam se zarekao - kad ostarim i kad uvidim da vise od mene nema nikakve koristi, te da sam samo teret drugima, zatrazicu eutanaziju ili cu se roknuti sam nekako
Jes' da ce biti drvlje i kamenje od moralista, ali... slazem se sa njim donekle...
Ne bi navodio tacno starosnu granicu od 85 godina ili neku drugu, ali kad covjek postane ne samo beskoristan, vec i teret drugima...
Dok god covjek moze da funkcionise normalno, da se stara o sebi... sto ti kazes zoka_, da okopava bastu, zivotari, zasluzeno uziva u penziji, ode kod doktora jednom u par mjeseci... onda u redu.
Ali, kad covjek postane nesposoban da se stara o sebi, postane senilan, nepokretan, itd... postane teret svojim najblizim, porodici, komsijama, a sire i drustvu uopste, zivot mu se svede na bolnicke cekaonice... fajront.
Kad vidim da baba, koja ocigledno ne radi nigdje, vec je eto izasla malo da proseta (sa naglaskom na "proseta") ulazi u autobus dobrih pola minute, nakon toga prodje cijeli autobus, sjeda na sjediste tako da vjetar duva drito u nju i trazi od mene da zatvorim taj prozor dok je vani +36 stepeni, a ja samo sto nisam oko vrata okacio peskiric k'o kamiondzije... pa licno bi joj odma' skratio muke.
O polugluvim i senilnim starcima na salterima u banci, CIPS-u, itd. kakvu frku i red naprave bolje da ni ne govorim...