banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ukoliko niste pratili, napredna Poljska drzava u sklopu opsirne izmjene svog Krivicnog zakona pored nekih pozitivnih izmjena kao sto su hemijske kastracije pedofila (da, kastracije) uvela odn. izjednacila komunizam sa fasizmom i nacizmom.
Tako da, ako se tamo zadesite, a u koferu imate majicu sa Cheom, Lennjinom, Trockim, SSSR natpisom, sto se kod nas uveliko nosi, a tu spadaju u isti kos, koliko god to degutantno bilo i Hitler i kompanija, prijeti vam dvije godine zatvora.
Eto, tako kazu poljaci. Oni koji su porazili nacizam su u stvari isti kao i nacisti...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... image.html

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
Oni koji su porazili nacizam su u stvari isti kao i nacisti...

Зашто неки људи мисле да Пољаци су невини? Они нису бољи и нису гори од свих осталих...

The Russo-Polish War of 1920-21

The liberation of Poland from the Russian, Austro-Hungarian, and German partitioning powers created a new state, bound together by a fierce national identity and strong historic ambitions, existing in a political vacuum in which borders were determined by the most powerful state. The Allies supported the Curzon line along the Bug River (which matched ethnic lines) for the eastern border. The Poles, under Marshal Joseph Pilsudski (1867-1935), dreamed of re-creating the medieval Polish kingdom that had stretched from the Baltic to the Ukraine. On 25 April 1920, the Poles launched an attack against the newly independent Ukrainian state; by 6-7 May they had conquered Kiev, throwing out both the Ukrainian nationalists and the Red army. The overextended Polish force was vulnerable to a Bolshevik counterattack under Mikhail N. Tukhachevsky (1893-1937) and S. M. Budenny (1888-1973), who fought their way to the Vistula River and the very "gates of Warsaw" (16-25 August). The Soviets, however, were hampered by poor transportation, a shortage of trained troops, and command conflicts between Tukhachevsky aud Egorov/Stalin. With the help of French advisers and military aid, the Poles defeated the counterattack. The Treaty of Riga (18 March 1921) secured a Polish state (smaller in real territory than when the war began) and Bolshevik survival.
http://library.by/portalus/modules/engl ... m=&ucat=9&

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Nije previse vezano za temu, nasao sam jos nesto sto se desava u Poljskoj, da malo prosirimo pricu. A potvrdjuje moju predstavu o toj zemlji kao pretjerano konzervativnoj.
http://www.thenews.pl/national/artykul1 ... gnant.html

Ni nama u tom uzrastu nisu govorili o sexu ali nam se nije desavalo ovo. Malo seksualnog vaspitanja su mogli ubaciti u svoje skolstvo ne bi bilo zgoreg.
A procitao sam i da se prema ovom novom zakonu seks sa maloljetnom osobom ispod 15 godina bez obzira na pristanak kaznjava sa najmanje 3 godine zatvora.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Poljska je zemlja sa najviše neonacista....To dovoljno govori o njima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Пољска је врло конзервативна земља из простог разлога јер су јако оријентисани према вери и католицизму.

Ово изједначавање комунизма и фашизма код њих подржавам.
Кастрацију педофила такође.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
_zoka je napisao:

Siguran? Posto sam ja cuo da je Slovacka :-?

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Можда бројчано Пољска али Пољска има много становника, треба то гледати по просеку нпр. колико неонациста на 1000 становника.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Silvio Dante je napisao:
Пољска је врло конзервативна земља из простог разлога јер су јако оријентисани према вери и католицизму.

Ja se ne mogu sloziti... Mislim da je komunizam mnogo manje zlo od fasizma. Nisam ni za komunizam, al' brate, fasizam i nacizam ne mogu smisliti ocima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 15:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
TaškoBL je napisao:
_zoka je napisao:

Mislim da je Poljska u pitanju.Anyway,poljski pripadnici SFOR-a su jedini,pored Amerikanaca,koji su uperili puške u mene,ne dajuću mi ni da im priđem.Ameri su to uradili dok sam bio u uniformi,a poljaci kada sam se vraćao iz škole.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

TaškoBL je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Ja se ne mogu sloziti... Mislim da je komunizam mnogo manje zlo od fasizma. Nisam ni za komunizam, al' brate, fasizam i nacizam ne mogu smisliti ocima.

Па код њих су од нациста највише настрадали пољски Јевреји (што Пољаке није много погодило очигледно) а за време комунизма су страдали доста Пољаци, тако да кажем код њих то изједначавање подржавам (овде не).

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nisam siguran da će svakom ko nosi majicu Če Gevare moći dokazati ''nošenje simbola koji ukazuje na totalitaristički režim'', jer on i nije baš simbol komunizma. Vidjećemo kako će to funkcionistai u praksi.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zamjerio im se komunizam pa zato. Ali to je normalno zato sto je kod njih bio onaj Ruski komuinizam koji se moze porediti sa fasizmom.
Dok nas YU liberalni komunizam je bio uglavnom ok, pogotovo sedamdesetih i osamdesetih i vise je licio na socio kapitalizam.
Znac komunizam kao Ruski, Sjeverno Korejski, Kambodzanski, Kinseki u vrijeme Mao Ce Tunga, itd se mogu porediti sa fasizmom. Ali glupo je izjednacavati sa jugoslovenski komunizam sa Ruskim i sa fasizmom.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Hm, bila u Poljskoj i sve najljepše o zemlji a napričali su mi sve i svašta, negativno prvenstveno. Hrana im nije baš po mom ukusu, bilo je tu i tamo i ukusnih stvari (sladoled na točenje, oscipki-to je nekakav sir, bijela čorba od kiselih krastavaca-znam da zvuči grozno, ali stvarno je ukusna) ali sve ostalo je bilo bar ok. Dobro pivo, sjajna žubrovka, a i ljudi su bili odlični. ;) Ti pričaš srpski on priča poljski i sve se razumijete. Sve je dobro dok ne počnu da broje... :lol: žinjći, minđi, rinđi... :lol:

Činjenica jeste da zbog određenih istorijskih stvari ne vole ni Rusiju ni Njemačku, ali opet znam i Rusa i Njemaca koji su isto bili u Poljskoj i nisu imali nikakvih problema. Koje istorijske stvari? Mnogo toga, Staljin i Hitler u isti koš, ubijali ih jedni, gušili ih drugi. Na socijalizam su ostali ljuti i mnogo poslije WWII, dok su bili socijalistička zemlja. Čini mi se da je sve nekako kulminiralo zbog lošeg odnosa prema papi Ivanu Pavau II koji je iz Krakova. Čovjeku je bilo zabranjeno da održi misu u mjestu u kom je rođen i živio dok nije postao papa. I onda je trebalo da održi misu negdje u po ničega, što su navodno dopustili, a onda ispala cijela frka oko prevoza, dobijanja odsustva da se ode, blokada puteva i svega.

Jesu prilično religiozni, ali opet ja kao pravoslavac nisam imala nikakvih problema, bez obzira na pravoslavni krst na lančiću i brojanicu koju sam nosila. I niko nije ni pokušao da mi bilo šta prebaci ili nametne oko katolicizma, pravoslavlja ili nečeg sličnog. Ne diram te, ne diraj me.

Edit: bilo je dosta ljudi iz Turske i islamskih zemalja. Takođe nisu imali nikakvih neprilika.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citam ovo i sve mislim da je mirdza potomak Druga, ovaj grofa Drakule...

Niste normalni. Sta bi tek Poljaci rekli za nas iz ex-YU?

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
TaškoBL je napisao:
_zoka je napisao:

A ja sam čuo da je Rusija zemlja sa najviše registrovanih neonacista ili se samo radi o Moskvi kao gradu sa najvećim brojem istih...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pet mladih Poljakinja tokom orgija zatrudnelo sa školskim drugovima

Poljska javnost šokirana je objavljivanjem vesti da je pet maloletnih tinejdžerki zatrudnelo sa školskim drugovima posle orgija.

Devojčice imaju 14 i 15 godina, a njihove neželjene trudnoće posledica su seksualne igre pod nazivom sunce ili zvezda. U toj igri, devojke leže na podu čineći krug spojenih glava i zatvorenih očiju. Momci se smenjuju u seksu sa devojčicama, a ’pobednik’ je onaj koji uspe najduže da izdrži, objasnio je jedan školski drug zatrudnelih tinejdžerki.

Direktorka škole u Ostrodu u koju idu učenice rekla je da su dve već rodile bebe nakon ovakvog orgijanja.

Ovo saznanje izazvalo je bes u konzervativnoj Poljskoj, a angažovano je i državno tužilaštvo koje istražuje slučaj. kako kažu iz tužilaštva, istraga je otežana jer ni roditelji ni profesori ne žele da sarađuju zbog sramote.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Подржавам ово за хомосексуалце.
Они имају пуно право да комунизам изједначе са фашизмом.
Иначе што се тиче Пољака, са моје стране и мог искуства са истим могу само рећи СВЕ НАЈБОЉЕ.
Менталитет доста сличан нашем. Мени се допадају баш. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 14:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
The_new_Statesman je napisao:
Citam ovo i sve mislim da je mirdza potomak Druga, ovaj grofa Drakule...

I ja nesto kontam, ali mi bezze da se javljam. A ako nesto obozavam to su internetski sveznadari...

Citiraj:
Niste normalni. Sta bi tek Poljaci rekli za nas iz ex-YU?

Citiram: "Ludi Balkanci..."

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ako idete u Irsku cuvajte se Poljaka

:) kad hodate Dublinom svaki drugi je ili Poljak ili Litvanac (doduse ima i Brazilaca i Talijana puno ali ni blizu Poljacima)

heheehehehe dobri su dok se ne napiju u istoj kafani sa Ircima, Irci kad se posvadjaju ajmo vani sorka i nazad unutra na pivu poljaci i litvanci odma vade kuhinske nozeve ( zasto ovo zvuci poznato ;) )

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
midza, mislim da je to ''ludi balkanci'' nesto kulturnija varijanta...

chils, kao da je ekipa iz ex-Yu po Zapadnoj Evropi sva prvoklasna...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]