Hm, bila u Poljskoj i sve najljepše o zemlji a napričali su mi sve i svašta, negativno prvenstveno. Hrana im nije baš po mom ukusu, bilo je tu i tamo i ukusnih stvari (sladoled na točenje, oscipki-to je nekakav sir, bijela čorba od kiselih krastavaca-znam da zvuči grozno, ali stvarno je ukusna) ali sve ostalo je bilo bar ok. Dobro pivo, sjajna žubrovka, a i ljudi su bili odlični.

Ti pričaš srpski on priča poljski i sve se razumijete. Sve je dobro dok ne počnu da broje...

žinjći, minđi, rinđi...

Činjenica jeste da zbog određenih istorijskih stvari ne vole ni Rusiju ni Njemačku, ali opet znam i Rusa i Njemaca koji su isto bili u Poljskoj i nisu imali nikakvih problema. Koje istorijske stvari? Mnogo toga, Staljin i Hitler u isti koš, ubijali ih jedni, gušili ih drugi. Na socijalizam su ostali ljuti i mnogo poslije WWII, dok su bili socijalistička zemlja. Čini mi se da je sve nekako kulminiralo zbog lošeg odnosa prema papi Ivanu Pavau II koji je iz Krakova. Čovjeku je bilo zabranjeno da održi misu u mjestu u kom je rođen i živio dok nije postao papa. I onda je trebalo da održi misu negdje u po ničega, što su navodno dopustili, a onda ispala cijela frka oko prevoza, dobijanja odsustva da se ode, blokada puteva i svega.
Jesu prilično religiozni, ali opet ja kao pravoslavac nisam imala nikakvih problema, bez obzira na pravoslavni krst na lančiću i brojanicu koju sam nosila. I niko nije ni pokušao da mi bilo šta prebaci ili nametne oko katolicizma, pravoslavlja ili nečeg sličnog. Ne diram te, ne diraj me.
Edit: bilo je dosta ljudi iz Turske i islamskih zemalja. Takođe nisu imali nikakvih neprilika.