banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Šerijat u oblacima
PostPoslato: 04 Maj 2010, 08:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Citiraj:
Svinjetina i alkoholna pića izbačeni su iz aviona "BH erlajnza"! U ovo su se mogli uvjeriti brojni putnici koji su u proteklom periodu koristili usluge pomenute avio-kompanije.

Poslovnom politikom "BH erlajnza", koja je u većinskom vlasništvu Federacije BiH, iznenađeni su i nadležni organi, posebno zvaničnici iz reda srpskog i hrvatskog naroda, koji smatraju nedopustivim ovakvo ponašanje uprave avio-kompanije.

Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije parlamenta BiH, Branko Dokić, ocijenio je neprimjerenim prilagođavanje načina posluživanja u avionima tradiciji samo jednog naroda, budući da tim avionima putuju i pripadnici drugih religija, kako u BiH, tako i u Evropi. Dokić je to izjavio reagujući na navode da se na jelovniku "BH erlajnza" ne može naći obrok sa svinjskim sastavom, kao ni alkoholna pića. Na meniju je upozorenje da se ne služi svinjetina, sa slikom lanč paketa na kojoj je oslikano prase, prekriženo s dvije crte. Prema pisanju medija, na adresu "BH erlajnza" stiže sve više pritužbi, jer se tokom ljeta ne služe ni alkoholna pića.

- Takva praksa, osim što nije usklađena s evropskim vrijednostima, nije primjerena ni nekim islamskim zemljama, poput Turske, s obzirom na to da se u kompanijama tih zemalja bez problema toči alkohol. Očigledno da pojedinci u Sarajevu od tog grada nastoje napraviti veći Teheren od Teherana. Činjenica je da je Federacija BiH većinski vlasnik "BH erlajnza", ali je neprimjereno prilagođavati načine posluživanja u avionu tradiciji samo jednog naroda. U ovoj zemlji, odnosno u FBiH, živi nekoliko drugih vjera - zaključio je Dokić.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, istakao je da vlasnik kompanije ima pravo da uspostavlja pravila ponašanja unutar firme, ali s obzirom na specifičnosti BiH, takva rješenja ne idu u prilog ostala dva naroda.

- Civilizacijski je da se omogući da građani imaju isti tretman, ako već koriste istu avio-kompaniju. Neću da vjerujem da je to još jedna poruka građanima RS kako treba da se ponašaju, ali mislim da bi bilo mnogo bolje da je to drugačije riješeno - kaže Čubrilović.

Prema njegovim riječima, takva rješenja navode na razmišljanje da li bi i za samu kompaniju bilo isplativo da uspostavi linije za Banju Luku uz takvu marketinšku politiku.

Đorđe Ratkovica, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, rekao je da bi bilo korektno da se putnicima ostavi mogućnost da izaberu koje će jelo naručiti.

- Naš domen jeste bezbjednost letenja, a marketing neke kuće nije stvar ove direkcije. Austrija donedavno nije imala nikakvu poslugu hrane, pa je to izmijenila. To su stvari kompanija, ali marketinški sasvim sigurno nije popularan potez "BH erlajnza" - smatra Ratkovica.

U decembru 2008. godine, nakon potpisivanja sporazuma o kupovini 49 odsto akcija, "Turkiš erlajnz" zvanično je postao strateški partner JP "BH erlajnz" d.o.o. Nakon ovog potpisivanja Vlada Federacije BiH je ostala većinski vlasnik sa 50,9 odsto akcija, dok je ostalih 0,0663 odsto zadržao "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

http://www.fokus.ba/nov/index.php?optio ... y&Itemid=2

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Sjajni su... :lol: :lol: :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Svaka cast. Suska se i o nabavci novih aviona. :lol:
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Turska ljubi dupe EU pa zbog toga nisu previse ekstremni...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
PRAVOSLAVNA ŠERIJATIZACIJA u RS-u drži rekord po tom pitanju!
Krsna slava Republike Srpske se slavi 9. januara!Tad su sve institucije pune popadije.
I to nije sve.To je samo jedan u nizu praznika koji se održava na institucionalnom nivou.
U RS-u se obilježava i krsna slava MUP-a, vojske, opština, gradova, svaka škola ima svog sveca zaštitnika.

Još malo pa će i trafike imati svoje krsne slave a niko ne mari da ovdje žive i drugi narodi ali i ATEISTI!
Toliko o šerijatizaciji!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
sunchica je napisao:
Krsna slava Republike Srpske se slavi 9. januara!Tad su sve institucije pune popadije.
I to nije sve.To je samo jedan u nizu praznika koji se održava na institucionalnom nivou.
U RS-u se obilježava i krsna slava MUP-a, vojske, opština, gradova, svaka škola ima svog sveca zaštitnika.

Još malo pa će i trafike imati svoje krsne slave a niko ne mari da ovdje žive i drugi narodi ali i ATEISTI!
Toliko o šerijatizaciji!

Aj ne pricaj gluposti... U RS ako nista drugo bar su table i nazivi dvojezicni. Eto samo to za pocetak.
A sad lijepo daj taj lenjiar da te kaznim...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
sunchica je napisao:

Toliko o šerijatizaciji!

Aj ne pricaj gluposti... U RS ako nista drugo bar su table i nazivi dvojezicni. Eto samo to za pocetak.

Ja sam Bosnjak - i kad ovo procitah bas se raspizdih do zla Boga. A GLAVNI razlog je - nacin na koji nasi lokalni maloumnici jos uvijek razmisljaju. Hajde recimo da je BH Airlines moja firma. Imam pravo donositi politiku i strategiju firme - to stoji. ZASTO bih sam sebi AUTOMATSKI smanjio trziste eliminacijom potencijalnih klijenata koji piju alkohol i jedu svinjetinu??? Dakle - da i ne pricam o diskriminaciji drugih vjera i nacija. Ovo je klasican primjer zasto su ovi prostori (a isti je nacin razmisljanja i u RS-u, da se razumijemo) plodno tlo za propale investicije, ekonomsku sterilnost, jad i bijedu...vjersko-nacionalna zatupljenost daleko nadmasuje svaku mrvu zdravog razuma. Zato cemo i ostati bijeda. Svi redom.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
NFL fanatik je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
sunchica je napisao:

Toliko o šerijatizaciji!

Ja sam Bosnjak - i kad ovo procitah bas se raspizdih do zla Boga. A GLAVNI razlog je - nacin na koji nasi lokalni maloumnici jos uvijek razmisljaju. Hajde recimo da je BH Airlines moja firma. Imam pravo donositi politiku i strategiju firme - to stoji. ZASTO bih sam sebi AUTOMATSKI smanjio trziste eliminacijom potencijalnih klijenata koji piju alkohol i jedu svinjetinu??? Dakle - da i ne pricam o diskriminaciji drugih vjera i nacija. Ovo je klasican primjer zasto su ovi prostori (a isti je nacin razmisljanja i u RS-u, da se razumijemo) plodno tlo za propale investicije, ekonomsku sterilnost, jad i bijedu...vjersko-nacionalna zatupljenost daleko nadmasuje svaku mrvu zdravog razuma. Zato cemo i ostati bijeda. Svi redom.

Potpisujem!!
Dok ne podjelimo popove/hodze od drzave i politike nema nama ovdje kru'a....oni danas vladaju (i kradu) a sve mi se cini da u ovom danasnjem drustvu nista ali nista ne moze bez popa....jbt-e stvarno sta god se organizuje od strane vlade sve mora ici uz molitvu i popovu pratnju....a u pm

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
sunchica je napisao:

Toliko o šerijatizaciji!

U potpunosti se slažem. Zašto npr. predsjednička inauguracija mora uključivati nekakvu liturgiju, zakletvu u crkvi, šta ti ja znam? Stvarno, šta ako je predsjednik ateista, ili Srbin budista (pošto je jedino sigurno da će biti Srbin)? Ja kao pošteni ateista smatram da institucije treba da budu odvojene od bilo kakvih religioznih znamenja i obreda. Njihovi uposlenici neka vjeruju u šta hoće, ali sam čvrsto ubijeđen da je religija (u ovom kontekstu sinonim za vjeru) privatna stvar, i da je tako treba i upražnjavati.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Da li bi onda izbacio i polaganje ruke svjedoka na Pismo u sudnicama, kada se zaklinje da ce govoriti istinu?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da.Šta ateistu znači kada položi ruku na Bibliju?Poštenome čovjeku je dovoljno da se zakune,makar i na tel imenik.Nepoštenome ne pomaže ni 100 Biblija.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam to imao na umu. Mislim na sam cin polaganja zakletve, dajes rijec nad necim sto se smatra najsvetijim, pred mnogo ljudi, mozda pred kamerama, itd.. U tom pogledu nema razlike, bio ti ateista ili vjernik, zar ne? Jedinu razliku cini upravo ta knjiga.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Da.Šta ateistu znači kada položi ruku na Bibliju?Poštenome čovjeku je dovoljno da se zakune,makar i na tel imenik.Nepoštenome ne pomaže ni 100 Biblija.

Svaka cast zoka! Tako je! Lopov ce se zakunit u milion Biblija!!!

Hristov je napisao:
Nisam to imao na umu. Mislim na sam cin polaganja zakletve, dajes rijec nad necim sto se smatra najsvetijim, pred mnogo ljudi, mozda pred kamerama, itd.. U tom pogledu nema razlike, bio ti ateista ili vjernik, zar ne? Jedinu razliku cini upravo ta knjiga.

Kako za koga Hristov! Bezze je sve to jer ce se ubica ili lopov zakunit u bilo sta...on nema morala on je neposten i svedno je da mu das bilo sta!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti rece: "kako za koga". Pa o tome ja i govorim. Znaci knjiga ipak cini razliku, zato je ne treba ukloniti iz sudnica. Kraj price.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije bitno šta većina smatra najsvetijim (iako je i to upitno) nego šta onaj koji polaže zakletvu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka, procitaj moj post iznad tvog.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ti rece: "kako za koga". Pa o tome ja i govorim. Znaci knjiga ipak cini razliku, zato je ne treba ukloniti iz sudnica. Kraj price.

da ali ne u smislu zato sto je neko vjernik ili ne nego zato sto je neko posten covjek (a uz to i vjerni manje ili vise) a neko kriminalac! Kriminalac je kriminalac i on je u stanju da uradi sve samo da se izvuce....u stvari da je vjernik nebi nikada bio u toj poziciji da postuje Boga i svoju vjeru!!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Ne čini razliku.Meni je svejedno kako se zakunem,sa ili bez Biblije.Ja se svoje zakletve držim.Ako to tebi pravi razliku,možda bi trebao razmisliti o svojim moralnim načelima.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

crni@ Pa ako velik broj ljudi moze da laze i laze dok ne zatrazis da se zakune zivotom svog djeteta, onda te zakletve moraju imati neko znacenje. Naravno ne mozes znati da li je onaj ko daje zakletvu iskren ili ne, ali racunas sa time da ce polaganje zakletve uciniti razliku. Nije to uvedeno iz strasti za ceremonijama.
Sto se tice zabrane alkohola i svinjetine, i kao covjeku i kao hriscaninu mi je to totalno bezveze.

_zoka je napisao:
Hristov je napisao:

Ne čini razliku.Meni je svejedno kako se zakunem,sa ili bez Biblije.Ja se svoje zakletve držim.Ako to tebi pravi razliku,možda bi trebao razmisliti o svojim moralnim načelima.

Zoka druze, ne govorim ni o tebi a ni o meni.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Погледала сам на саjту - готово све одредиште су еуропске... чудно...
Па разумем алкохол, али свињско месо ....

BELGRADE (BEG) 12345-7 11.30 12.15 JA 376 0
COPENHAGEN (CPH) 1------ 09.45 12.15 JA418 0
FRANKFURT (FRA) 1-34--7 15.00 17.25 JA 210 0
GOTHENBURG (GOT) 1------ 09.45 13.45 JA 418 CPH
ISTANBUL (IST) 1234567 18.30 21.20 JA 102 0
1234567 13.55 16.45 JA 2104 0**
STOCKHOLM (ARN) -2------ 09.45 13.55 JA 416 GOT
VIENNA / BEČ (VIE) 1-34---- 07.45 08.55 JA 502 0
ZAGREB (ZAG) 1234—7 18.45 19.35 JA 710 0
ZURICH (ZRH) 1234567 06.30 08.40 JA 306 0

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]