banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
PRIJEDOR - Tridesetjednogodišnji Radomir Zorić iz Prijedora u ponedjeljak je izvršio samoubistvo vješanjem u malom podstanarskom stanu u Ulici Šoše Mažara 22, a u kome je živio zajedno sa majkom Brankicom.
Portparol CJB Banjaluka Gospa Arsenović je kazala da na mladićevom tijelu prilikom policijskog uviđaja nisu uočeni tragovi nasilja.

"On je u podstanarskom stanu pronađen obješen o štok na vratima", kazala je Arsenovićeva.

Tragedija je šokirala rodbinu, prijatelje i komšije ovog mladića. Radomir je kao izbjeglica iz Bihaća i dijete poginulog borca Vojske RS živio u veoma teškim uslovima bez riješenog stambenog pitanja i u oskudici.
Njegov ujak Ratko Aničić svjedoči da je Radomir bio veoma dobar i uzoran mladić, te da je pokušavao da se sam školuje, ali da je neimaština učinila svoje.

"Čak je upisao Elektrotehnički fakultet u Banjaluci, ali zbog teške finansijske situacije bio je prinuđen da napusti školovanje nakon završene druge godine fakulteta. Radomirov otac Mile poginuo je na bihaćkom ratištu 1992. godine. Njegova supruga i dvoje djece su u Prijedoru prolazili sve izbjegličke muke, a moja sestra Brankica je bukvalno sama pokušavala da prehrani svoje sinove Radomira i Mišu", priča Aničić.

Citiraj:
Ujak još kaže da Radomir iza sebe nije ostavio ništa osim izbrisanih svih poruka na svom mobilnom telefonu i male ceduljice ispod mobilnog na kojoj je pisalo: "Teško je."

:(
http://www.nezavisne.com/hronika/vijesti/58735/Objesio-se-sin-poginulog-borca.html

Citiraj:
NOVI GRAD - Sedamnaestogodišnji D.M. pronađen je juče u ponoć mrtav u bazenu u banjskom kompleksu "Lješljani" kod Novog Grada.
Iako se u prvi mah posumnjalo da se najvjerovatnije radi o utapanju, mala visina vode u bazenu je izazvala određenu sumnju. Dežurni tužilac Vukašin Kondić naredio je obdukciju tijela maloljetnika koji je tu bio, kako saznajemo, na kampovanju sa drugovima.

"Za sada ne raspolažem pouzdanim informacijama o ovoj tragediji. Beživotno tijelo maloljetnog M.D. pronađeno je u ponoć u bazenu u banji 'Lješljani'. Ljekar mrtvozornik se nije mogao izjasniti na koji je način stradao, mada se u prvi mah pretpostavljalo da se utopio. Međutim, visina vode u bazenu iznosila je samo 45 centimetara", kazao nam je tužilac Kondić, dodajući da Tužilaštvo zajedno sa policijom istražuje ovaj slučaj.

Citiraj:
Prema nezvaničnim informacijama, D.M. je bio učenik završnog razreda prijedorske srednje Ekonomske škole i uskoro je trebalo da maturira. Živio je u prijedorskom selu Brezičani sa bakom i djedom, koji su ga othranili.

Prema priči njihovih komšija, sudbina se gorko poigrala sa ovom porodicom. Saznajemo da je otac preminulog sedamnaestogodišnjaka poginuo u proteklom ratu kao pripadnik Vojske Republike Srpske. Njegova majka je na privremenom radu u Njemačkoj kako bi prehranila dvoje djece, o kojima su brigu preuzeli baka i djed.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijesti/59086/Srednjoskolac-pronadjen-mrtav-u-bazenu.html

Srami se Srpska.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nemam pojma zasto se stalno pominje to "poginuli borac" kao da samohrane majke i djeca bez jednog roditelja zive samo od rata pa na ovamo.
Ja zivim bez oca 24 godine i samnom se poigrao zivot pa se nisam usudio dici ruku na sebe vec se borio kroz zivot jest tesko al se moze i mora.

Nemoj slucajno da nekome padne na pamet da pomisli da ja omalovazavam nase poginule borce

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne kaže se bez razloga da su ti ljudi ugradili ono najvrednije u stvaranje Srpske, pa su time zadužili ovo društvo.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne kaže se bez razloga da su ti ljudi ugradili ono najvrednije u stvaranje Srpske, pa su time zadužili ovo društvo.

ne mogu da dodju na red... jbg, prevelik apetit nasih drzavnika...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58

Opet kazem postujem zrtve i njihove porodice moja zena je izgubila oca i srica na ratistu ja hvala bogu nisam nikog (jest mi brat bio zarobljen al je hvala bogu ziv) ali ne moze pogibija oca prije 18g biti razlog za sdasnje stanje u porodici moraju tu postojati neki drugi razlozi.
Problem je sto novine ispricaju exkluzivu sad kao sin poginulog borca ovo ono ali kasnije kad se klupko pocne odmotavati i pocnu isplovljavati neke druge stvari kroz zivot zrtve onda tih istih novinara nema posto to nije zanimljivo "da je opet narkoman digao ruku na sebe".
Isto kad se posvada srbin i musliman na ulici to je zanimljivo svi objave ali kad musliman radi na baustelu kod komsije srbina ili ornuto to nije zanimljivo i nikad nigdje neces procitati.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

cicak je napisao:

ne mogu da dodju na red... jbg, prevelik apetit nasih drzavnika...

Tim veća sramota što prioritetna grupa čeka 20 godina na rješenje ezistencijalnih pitanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Naravno. To je tako u svim zemljama. Evo Vijetnamski veterani imaju slicnu sudbinu jos je jaka zemlja, sta onda ocekivati ovde. Ja sam to znao da ce to biti tako poslije rata iako su govorili suprotno. Tako da nisam nista ocekivao. Medjutim drugi su vjerovali obecanjima. Ali cak i da hoce drzava ne moze ispuniti to jer je broj boraca velik. Evo federacija je pokusala davati neke nadoknade borcima pa je skoro bankrotirala. I sad kad hoce da uzmu ljudi se bune. Mile je bio od pocetka pametniji. Nije davao nikako, pa sad i ne uzima, i ljudi zadovoljni. Dokle, vidjece se.
Ono sto hocu reci je drzava i da hoce ne moze nista uciniti. Teoretski moze ali prakticno ne moze. Isto kao sto teoretski moze da se istrijebi siromastvo u svijetu kad bi se najbogatiji odrekli svoga bogatstva, ali prakticno ne moze jer najbogatiji to nece. Tako i ovo. To je nerjesiv problem, svako se snalazi kako zna i umije. Glupo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Ne mora za sve biti uzrok rat.
Stres je problem i kod drugih:

http://www.vecernji.hr/vijesti/deseci-t ... nak-136786

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po