ajkula je napisao:
Ti ocito nisi bio na zapadu i nisi vidio kako te iste proteste vrse besposleni balavci
Bio sam ja na zapadu i vrlo dobro znam ko protestuje, a ti sutra pogledaj ko su organizatori protesta i kojih sve sindikata zastave će da budu u prvim redovima demonstracija i sukoba sa policijom.
@vuče
Ljude koji ne drže do svog dostojanstva i koji su u 21. st. obično roblje, koji se ne bore za prava i koje poput stoke vodaju i izrabljuju s pravom nazivam stokom.
Kako nazvati ljude koji na tv tvrde da nisu primili (ne znam lupam po 50 plata), a radni staž im nije uvezan zadnjih 8 godina, kako nazvati one čija se prava krše na sve moguće načine, a oni će na dan kad je su ljudi prije više od sto godina ginuli za prava radnika da roštiljaju?
Ponoviću još jednom oni su čak i gori od stoke jer stoka nema razum, a oni ga imaju, ali nemaju ljudsko dostojanstvo, već su poput stoke koju neko vodi na klanje.
Postoji i druga mogućnost, a to je da im je stvarno dobro i da vole da rade bez plata i bez socijalnog, tj. vole što su im plate male i ne uživaju gotovo nikakva prava. Stoga će sutra da proslave to blagostanje, a tom proslavom će iskazati kako im je dobro i da ne treba ništa mjenjati, u tom slučaju se izvinjavam svima koje sam uvrijedio.
Da dodam još, 1. Maj nikad nije ni zamišljen kao proslava gdje se opija i roštilja, već je zamišljen kao dan u kome će radnici da ožive borbu za svija prava i protestima iskažu nezadovoljstvo, ali kod nas je ionako sve nakaradno, kao što je uvijek i bilo.