banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: 1. Maj
PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sutra je 1. Maj, sutra će radnici širom Evrope da demonstriraju i da se sukobljavaju sa policijom.
Sutra će radnici širom Evrope da učvršćuju svoje prava i traže još veće, tražiće i veće plate od ionako već velikih, tražiće i niže cijene iako su im niže nego kod nas, zaštićeni su ko niko, a opet imaju svijest i dostojanstvo da pokažu da nikad neće niti im iko može nametnuti da budu roblje.

S druge strane šta će sutra raditi ova naša stoka, oni će da se opijaju i roštiljaju, da uživaju jer im je dobro i nemaju razloga da demonstriraju i bore se za svoja prava.
Ponašanje ljudi ovde implicira da im je do jaja, da nema nezaposlenosti, da su plate dobre, da cijene u trgovinama odgovaraju prosječnim platama, da se poštuju sva prava radnika i da je ovde med i mlijeko.
Ko kaže da nije tako laže, jer sutrašnje slike iz naših gradova i izletišta govoriće više od hiljadu riječi, svi će biti veseli i nasmijani ono pravi teferič, nigdje demonstracija ni sukoba radnika i policije, prava idila jedne sretne i bogate zemlje sa visokim životnim standardom.

Vrh

Tema posta: Re: 1. Maj
PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ti ocito nisi bio na zapadu i nisi vidio kako te iste proteste vrse besposleni balavci i propalice, koje unistavaju tudje, krvavo stecene automobile, lupaju izloge, prozore. Nanose stetu koja je svake godine sve veca i veca. Iz godine u godinu sve gore i gore. Vec danas najavljuju kako se policija priprema za sutrasnji vandalizam.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Meni se cini da si previdio cinjenicu da nismo roboti, no ljudi. Kada bi se ponasali iskljucivo kako nam okolnosti nalazu, bili bi bas to, roboti.

U principu, malo ko je imao razloga da bude sretan (osim cinjenice da je ziv) za vrijeme rata, pa je bilo teferica, i teferica.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
eugene of savoy je napisao:
Sutra je 1. Maj, sutra će radnici širom Evrope da demonstriraju i da se sukobljavaju sa policijom.
Sutra će radnici širom Evrope da učvršćuju svoje prava i traže još veće, tražiće i veće plate od ionako već velikih, tražiće i niže cijene iako su im niže nego kod nas, zaštićeni su ko niko, a opet imaju svijest i dostojanstvo da pokažu da nikad neće niti im iko može nametnuti da budu roblje.

S druge strane šta će sutra raditi ova naša stoka, oni će da se opijaju i roštiljaju, da uživaju jer im je dobro i nemaju razloga da demonstriraju i bore se za svoja prava.
Ponašanje ljudi ovde implicira da im je do jaja, da nema nezaposlenosti, da su plate dobre, da cijene u trgovinama odgovaraju prosječnim platama, da se poštuju sva prava radnika i da je ovde med i mlijeko.
Ko kaže da nije tako laže, jer sutrašnje slike iz naših gradova i izletišta govoriće više od hiljadu riječi, svi će biti veseli i nasmijani ono pravi teferič, nigdje demonstracija ni sukoba radnika i policije, prava idila jedne sretne i bogate zemlje sa visokim životnim standardom.

Zbog ovoga bi te ja banovao otkud ti pravo da ljude nazivas stokom.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Hm, u svakom slučaju ja ću se sutra odvaliti ko stoka.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ti ocito nisi bio na zapadu i nisi vidio kako te iste proteste vrse besposleni balavci

Bio sam ja na zapadu i vrlo dobro znam ko protestuje, a ti sutra pogledaj ko su organizatori protesta i kojih sve sindikata zastave će da budu u prvim redovima demonstracija i sukoba sa policijom.
@vuče
Ljude koji ne drže do svog dostojanstva i koji su u 21. st. obično roblje, koji se ne bore za prava i koje poput stoke vodaju i izrabljuju s pravom nazivam stokom.
Kako nazvati ljude koji na tv tvrde da nisu primili (ne znam lupam po 50 plata), a radni staž im nije uvezan zadnjih 8 godina, kako nazvati one čija se prava krše na sve moguće načine, a oni će na dan kad je su ljudi prije više od sto godina ginuli za prava radnika da roštiljaju? :-?
Ponoviću još jednom oni su čak i gori od stoke jer stoka nema razum, a oni ga imaju, ali nemaju ljudsko dostojanstvo, već su poput stoke koju neko vodi na klanje.

Postoji i druga mogućnost, a to je da im je stvarno dobro i da vole da rade bez plata i bez socijalnog, tj. vole što su im plate male i ne uživaju gotovo nikakva prava. Stoga će sutra da proslave to blagostanje, a tom proslavom će iskazati kako im je dobro i da ne treba ništa mjenjati, u tom slučaju se izvinjavam svima koje sam uvrijedio.

Da dodam još, 1. Maj nikad nije ni zamišljen kao proslava gdje se opija i roštilja, već je zamišljen kao dan u kome će radnici da ožive borbu za svija prava i protestima iskažu nezadovoljstvo, ali kod nas je ionako sve nakaradno, kao što je uvijek i bilo.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
a oni će na dan kad je su ljudi prije više od sto godina ginuli za prava radnika da roštiljaju? :-?
Ponoviću još jednom oni su čak i gori od stoke jer stoka nema razum, a oni ga imaju, ali nemaju ljudsko dostojanstvo, već su poput stoke koju neko vodi na klanje.

Da dodam još, 1. Maj nikad nije ni zamišljen kao proslava gdje se opija i roštilja, već je zamišljen kao dan u kome će radnici da ožive borbu za svija prava i protestima iskažu nezadovoljstvo, ali kod nas je ionako sve nakaradno, kao što je uvijek i bilo.

Postoje dva scenarija: prvi nam govori da su radnici prije sto godina ginuli da bi danasnji radnici mogli rostiljati, prema tome je potpuno opravdano rostiljati; prema drugom, radnici su prije sto godina ginuli, a i ovi danas moraju ginuti, znaci uzaludno je bilo sto su ginuli, pa je onda bolje da rostiljaju. U svakom slucaju, rostilj je opravdan.

Konkretno me zanima, kako ti to znas na koji nacin je zamisljen 1. maj? Jel to kao, ono, taj dan nek se malo dignu, a ostatak dana u godini nek cute (kao sto ni 8. mart nije zamisljen da bi muskarci kupili neki skupi poklon, i na racun toga bili kreteni citavu godinu)? Vidis, meni se vise svidja da sutra svi radnici rostiljaju, teferice, senluce, a strajkove organizuju za vrijeme radnih dana, i to ne sto je 1. maj, vec sto imaju prave razloge za to.

I, da, pred kojom institucijom ces sutra protestvovati? Ili ces to ciniti preko foruma, momacki?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Naš narod je ubiven u pojam sa tonu dinamita!

Živio 1. Maj!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51

Šta je?Nemaš gdje za 1.maj?Ili nemaš sa kim?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za neradnika nema dobre firme, kao sto ni za izrabljivaca nema dobrog radnika.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
toliko si ispunjen time sto ides cak na more sutra, da si ovde dosao prosipati zuc umesto da pakujes stvarcice? Ccc

Joj, sutra graska i brokule na rostilju! Lol

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kod nas su komunisti od toga napravili teferič za svoje ovce, a ovce su i danas očito ovce samo s drugim čobanom.

Samo što su komunisti kod nas tim istim radnicima pružili ono za šta s ginulo u Čikagu,pa su onda mogli i teferič da im naprave.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
oh boze sta sve pustas da hoda zemljom.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Kod nas su komunisti od toga napravili teferič za svoje ovce, a ovce su i danas očito ovce samo s drugim čobanom.

Samo što su komunisti kod nas tim istim radnicima pružili ono za šta s ginulo u Čikagu,pa su onda mogli i teferič da im naprave.

Pa šta ovi danas imaju od toga da bi teferičili. :roll:
O tome i pričam, oni koji teferiče znači da im je do jaja i nemaju razloga da na taj dan iskažu bilo kakvo nezadovoljstvo jer im je dobro, prema tome sutra je prilika, a ne na kafi i po forumu kukati, sutra je dan kad treba pokazati dostojanstvo i moć radničke klase.
Malo mi je čudno da na zapadu radnici demonstriraju jer im je loše, a ovde će da roštiljaju i opijaju se jer im je dobro :roll:
Da ne bude zabune, meni lično je dobro, sam sam svoj gazda i poslodavac i nemam tih problema kao oni nezaposleni, oni sa platom ispod svakog dostojanstva, oni koji čak platu i ne primaju i sl. ali bi uvjek lično podržao borbu radnika za opšte dobro, ali ponavljam nezadovoljni radnici kod nas se čak i ne udostoje da bilo šta pokrenu, pa ni za 1. Maj, ili nezadovoljnih jednostavno i nema!?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Popokatepetl je napisao:

Postoje dva scenarija: prvi nam govori da su radnici prije sto godina ginuli da bi danasnji radnici mogli rostiljati, prema tome je potpuno opravdano rostiljati; prema drugom, radnici su prije sto godina ginuli, a i ovi danas moraju ginuti, znaci uzaludno je bilo sto su ginuli, pa je onda bolje da rostiljaju. U svakom slucaju, rostilj je opravdan.

Muahahahahaha! :D

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja mislim da bi mi trebali da protestujemo i ginemo kako bi se izborili za svoje potomke da imaju i 2. maj neradni, da mogu fino odmamurati ko ljudi.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na zapadu 1. Maj čak i nije praznik, nije neradni dan, ali taj dan Radnici ne dođu na posao već poput svojih kolega koji su izginuli u Chikagu 1886. izađu na demonstracije i iskazuju nezadovoljstvo, a poslodavci im ne mogu ništa. Kod nas su komunisti od toga napravili teferič za svoje ovce, a ovce su i danas očito ovce samo s drugim čobanom.

Aj' sto si ti ubjedjen u sve te budalastine ali sto hoces i nas da ubijedis u iste :lol: Sutra je i te kako praznik. I narod ce i te kako rostiljati. Da si bio danas u prodavnicama da vidis kako se kupuje meso, kao da je sudnji dan :wink: A i majsko drvo postavise, eno muzika trese u 16..

Ne pricaj o zapadu o kojem pojma nemas :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ne pricaj o zapadu o kojem pojma nemas

Osim što imam i pasoš od jedne zapadne zemlje :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ima i Shinavatra pasos Crne Gore. Sta nam to govori?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ne pricaj o zapadu o kojem pojma nemas

Osim što imam i pasoš od jedne zapadne zemlje :wink:

I opet iznosis neistine? :o

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]