banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2010, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U ekskluzivnom razgovoru za srbijanske "Novosti", Emir Kusturica dodaje: "neki drugi povod za susret sa scenaristom ostvarenja "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu" bio bi prihvatljiv.

"U bosanskoj euforiji ukidanja jugoslovenstva, ja sam se okrenuo svom porijeklu, morao sam znati ko sam i šta sam. To je bila isključivo moja, duboko lična i individualna stvar. Uslijedio je najprljaviji linč, a Sidran je u tome učestvovao. Zašto, nikada nisam do kraja shvatio", kaže Kusturica.

"Nisam osvetoljubiv, nikada ne razmišljam o tim ružnim stvarima koje su se sručile na mene. Zato, neka vrijeme ispred svih nas bude kreativno, usmjereno na dobro, ali bez mog učešća u Sidranovom poslu".

Kusturica dodaje da je susret sa Abdulahom Sidranom ipak moguć, "nema razloga da se ne vide".

"Nove granice su blizu, ja ne živim u Beogradu, ni Sidran ne živi u Sarajevu. Neka on dođe u Mokru Goru ili ja u Goražde, sješćemo i pričati", kaže Kusturica.

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaji/15674-Emir-Kusturica-Susret-Abdulahom-Sidranom-ipak-moguc-ali.html
Citiraj:
SARAJEVO, 8. aprila 2010. (Beta) - Režiser Emir Kusturica i scenarista Abdulah Sidran sastali su se dva puta u proteklih sedam dana da bi se dogovorili o novom zajedničkom projektu, koji bi mogao zaokružiti trilogiju filmova "Otac na službenom putu" i "Sjećaš li se Doli Bel". Kako piše sarajevski nedeljnik Slobodna Bosna, prvi susret bio je u Goraždu krajem prošle sedmice, gde je Sidrana posetio Kusturica, dok je tri dana kasnije scenarista uzvratio posetu Mokroj Gori, gde ga je ugostio dvostruki dobitnik kanske "Zlatne palme". Sidran je ranije najavio da "u Italiji postoji jedan veoma imućan čovek, fanatik filmova Emira Kusturice" i poštovalac Sidranove poezije i scenaristike, kao i da taj čovek želi obnovu tandema Sidran-Kusturica i spreman je odrešiti kesu". "Šteta je što nemam pravo da dajem u javnost njegovo ime. On je oduševljen tekstom scenarija "Prvi put s ocem na izbore" i želi da to u film pretvori rediteljski genije Emir Kusturica", kazao je Sidran.

http://www.kurir-info.rs/aktuelne-vesti/2010-04-08/kusturica-i-sidran-se-dogovaraju-o-novom-projektu

Možda je došlo vrijeme obostranog pomirenja na ovim prostorima ili je samo u pitanju privremeni interes, jer će tamo neki italijanski fanatik da odrješi kesu?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Pa najbolje da se nadju i kao ljudi popricaju a sa direktnom saradnjom lakse i pomirenje stize.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Prave ljude nikad nemožeš zavaditi. E sad da su oni pravili prestave za bagru, moguće je, ipak su to profesionalci.
Što se tiče mene, veliki rispekt obadvojici!

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Drago mi je zbog toga.
Ja strasno gotivim Kustu
i raduje me i sama pomisao
na njegov novi film.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 14:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Као за прво овај пост треба премјестити у подфорум историја.
Дивно је када умјетници сарађују, али мене нешто копка, то нешто може бити блага шизофреничност према дволичности. Само, уопште неће изненадити када би се они вратили својим исконским вриједностима и надапели своје разочаране фанове?!

Чувајте се емоција које уносите у ликове попут њих, јер драматурзи немају граница у својем апстраковању!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
:roll:

Para vrti gdje burgija nece. Ne volim ni jednog, sada jos manje. Bljax.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 16:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 10:56
@Japanese rose
"Para vrti gdje burgija nece"-E to je to ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Nisu oni nikada ni prekidali kontakt.
Fore za malu djecu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]