Citiraj:
U ekskluzivnom razgovoru za srbijanske "Novosti", Emir Kusturica dodaje: "neki drugi povod za susret sa scenaristom ostvarenja "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu" bio bi prihvatljiv.
"U bosanskoj euforiji ukidanja jugoslovenstva, ja sam se okrenuo svom porijeklu, morao sam znati ko sam i šta sam. To je bila isključivo moja, duboko lična i individualna stvar. Uslijedio je najprljaviji linč, a Sidran je u tome učestvovao. Zašto, nikada nisam do kraja shvatio", kaže Kusturica.
"Nisam osvetoljubiv, nikada ne razmišljam o tim ružnim stvarima koje su se sručile na mene. Zato, neka vrijeme ispred svih nas bude kreativno, usmjereno na dobro, ali bez mog učešća u Sidranovom poslu".
Kusturica dodaje da je susret sa Abdulahom Sidranom ipak moguć, "nema razloga da se ne vide".
"Nove granice su blizu, ja ne živim u Beogradu, ni Sidran ne živi u Sarajevu. Neka on dođe u Mokru Goru ili ja u Goražde, sješćemo i pričati", kaže Kusturica.
http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaji/15674-Emir-Kusturica-Susret-Abdulahom-Sidranom-ipak-moguc-ali.htmlCitiraj:
SARAJEVO, 8. aprila 2010. (Beta) - Režiser Emir Kusturica i scenarista Abdulah Sidran sastali su se dva puta u proteklih sedam dana da bi se dogovorili o novom zajedničkom projektu, koji bi mogao zaokružiti trilogiju filmova "Otac na službenom putu" i "Sjećaš li se Doli Bel". Kako piše sarajevski nedeljnik Slobodna Bosna, prvi susret bio je u Goraždu krajem prošle sedmice, gde je Sidrana posetio Kusturica, dok je tri dana kasnije scenarista uzvratio posetu Mokroj Gori, gde ga je ugostio dvostruki dobitnik kanske "Zlatne palme". Sidran je ranije najavio da "u Italiji postoji jedan veoma imućan čovek, fanatik filmova Emira Kusturice" i poštovalac Sidranove poezije i scenaristike, kao i da taj čovek želi obnovu tandema Sidran-Kusturica i spreman je odrešiti kesu". "Šteta je što nemam pravo da dajem u javnost njegovo ime. On je oduševljen tekstom scenarija "Prvi put s ocem na izbore" i želi da to u film pretvori rediteljski genije Emir Kusturica", kazao je Sidran.
http://www.kurir-info.rs/aktuelne-vesti/2010-04-08/kusturica-i-sidran-se-dogovaraju-o-novom-projektuMožda je došlo vrijeme obostranog pomirenja na ovim prostorima ili je samo u pitanju privremeni interes, jer će tamo neki italijanski fanatik da odrješi kesu?