banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2010, 03:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Пододбор за обиљежавање страдања припадника ЈНA у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, одлучио је да се 18. годишњица страдања први пут обиљежи на мјесту страдања у овој улици.

Већ су упућени захтјеви за обезбјеђење и дозволу одржавања овог скупа федералном и кантоналном МУП-у и Полицијској управи општине Центар Сарајево.

- Обиљежиће се страдање војника ЈНA 3. маја у Сарајеву, а 15. маја у Тузли као знак сјећања на страдање војника у "тузланској колони". У Сарајеву ће се на тај дан окупити сви преживјели из Добровољачке улице и породице страдалих. На овај начин желимо да мирно и достојанство скренемо пажњу на чињеницу да су се злочини десили и над српским народом - рекао је у петак у Источном Сарајеву предсједник Одбора Републике Српске за његовање традиције и обиљежавања значајних датума из ослободилачких ратова Раде Ристовић.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/37929/cir/Obiljezavanje-stradanja-u-Sarajevu.html

Ovo je prvi put i Sarajevo i građani Sarajeva su na ispitu.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 08:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Ne vjerujem da ce ovo mirno proci

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mislim da će morati, ako neke budale to pokvare, kako mogu biti sigurni da neke druge budale neće pokvariti 11. juli u Srebrenici.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim da će morati, ako neke budale to pokvare, kako mogu biti sigurni da neke druge budale neće pokvariti 11. juli u Srebrenici.

Ako to neke budale pokvare, nece puno pokvariti Srbima, koliko ce Bosnjacima povratnicima sirom RS, koje iako cuvane ogromnim obezbjedjenjima i policijom, istini za volju, niko ne dira povodom slicnih manifestacija. Nadam se da nece doci do toga, kao i da ce se organizatori prije ovoga, detaljno dogovoriti u vezi svega, kako u vezi obezbjedjenja, tako u vezi same manifestacije, da se ne dese bespotrebna provociranja, akcije i reakcije.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34

Sve je vec vidjeno..u Tuzli su pre neku godinu sutali vjence,okupila se velika masa naroda..itd

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Apr 2008, 22:28
Citiraj:
ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Пододбор за обиљежавање страдања припадника ЈНA у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, одлучио је да се 18. годишњица страдања први пут обиљежи на мјесту страдања у овој улици.

Већ су упућени захтјеви за обезбјеђење и дозволу одржавања овог скупа федералном и кантоналном МУП-у и Полицијској управи општине Центар Сарајево.

- Обиљежиће се страдање војника ЈНA 3. маја у Сарајеву, а 15. маја у Тузли као знак сјећања на страдање војника у "тузланској колони". У Сарајеву ће се на тај дан окупити сви преживјели из Добровољачке улице и породице страдалих. На овај начин желимо да мирно и достојанство скренемо пажњу на чињеницу да су се злочини десили и над српским народом - рекао је у петак у Источном Сарајеву предсједник Одбора Републике Српске за његовање традиције и обиљежавања значајних датума из ослободилачких ратова Раде Ристовић.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/37929/cir/Obiljezavanje-stradanja-u-Sarajevu.html

Ovo je prvi put i Sarajevo i građani Sarajeva su na ispitu.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Evo i naci-fašistički SAx ima tu temu. Čisto radi usporedbe, da se vidi gdje smo, šta smo i koliko ima smisla zajednička država?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=75192

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mary juana je napisao:
Evo i naci-fašistički SAx ima tu temu. Čisto radi usporedbe, da se vidi gdje smo, šta smo i koliko ima smisla zajednička država?

Iako ne gotivim sa-x forum jer me je odbio za registraciju vise puta, na linku koji si ti naveo vidim da vecina poziva da skup prodje mirno. Ne znam o kakvom fasizmu ti govoris?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:53 
Pripravnik
Pripravnik

mary juana je napisao:

Ima smisla...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 11:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:

Iako ne gotivim sa-x forum jer me je odbio za registraciju vise puta, na linku koji si ti naveo vidim da vecina poziva da skup prodje mirno. Ne znam o kakvom fasizmu ti govoris?

Jelly čitaj malo bolje, šta većina sudionika rasprave misle o tome, a oni koji pozivaju da skup prođe mirno pročitaj s kojim razlogom, a većina poziva na zabranu toga, jer svako oplakivanje i pomen srpskih žrtava oni nazivaju provokacijom četnika, ustvari boje se osude međunarodne javnosti ako bi linčovali te ljude koji dođu na skup.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mujo Mujic je napisao:
Ima smisla...

Brak na silu nikad nije imao smisla, pa ga tako nema ni ovaj brak između naroda u BiH, oni koji ne mogu zajedno najbolje je i u interesu svih je da se mirno raziđu, a za taj razilazak postoje svi uslovi i teritorijalni i ekonomski i društveno politički.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik

mary juana je napisao:
jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:

Jelly čitaj malo bolje, šta većina sudionika rasprave misle o tome, a oni koji pozivaju da skup prođe mirno pročitaj s kojim razlogom, a većina poziva na zabranu toga, jer svako oplakivanje i pomen srpskih žrtava oni nazivaju provokacijom četnika, ustvari boje se osude međunarodne javnosti ako bi linčovali te ljude koji dođu na skup.

"Dobrovoljacka ulica" jeste provokacija, gotovo identicna kao kada bi npr. pripadnici 4. gardijske brigade Split htjeli doci u Mrkonjic grad i obiljeziti zlocin srpskih civila na neduznim hrvatskin vojnicima - provokacija kreirana u izbornom stabu zna se vec koje stranke. Naravno, sitne duse i glupi intelekti mogu gustati provokaciju, ali oni sa imalo soli dobro razumiju da provociranje dugorocno ima negativne posljedice i po jedne i po druge.

S druge strane, obiljezavanje stradanja na Kazanima - zaista zlocina kojeg je pocinio Caco kao komandant brigade ARBiH svirepo ubivsi neduzne ljude - bi bilo OK. Ali naravno, producentima ne odgovara to, vec nastoje provocirati, zna se i zasto!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mujo ne rise!
Gdje su god Srbi na teritorij federacije htjeli obilježiti stradanje Srba nije im dozvoljeno i otjerani su, iz pogrde i povike, sjeti se kad su logoraši iz RS-a htjeli staviti malu pločicu kojom bi obilježili stradanje u sarajevskom logoru u kasarni viktor bubanj kako su prošli, dok muslimani po RS-u ne da stavljaju pomen ploče, već grade spomenike i gdje jeste i gdje nije bilo zločina.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
zato se na mejdanu na otvaranju "djamije" viore zastave sa ljiljanima,ali to oni i hoce, da isprovociraju masu!

a ti mujane ko sto rece mary ne rise

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:17 
Pripravnik
Pripravnik

mary juana je napisao:
Mujo Mujic je napisao:
Ima smisla...

Brak na silu nikad nije imao smisla, pa ga tako nema ni ovaj brak između naroda u BiH, oni koji ne mogu zajedno najbolje je i u interesu svih je da se mirno raziđu, a za taj razilazak postoje svi uslovi i teritorijalni i ekonomski i društveno politički.

Izmedju drustvenih grupa ne postoje brakovi - postoje samo interesi. Kada se interesi zamijene romanticarskim wishfull thinking-om (sto je u sustini uglavnom posljedica interesa neke trece ili cetvrte grupe), onda se obicno dese kataklizme po tu grupu kao sto su npr. gardijske na 15km od Banjaluke ili Scorpioni 15km od Sarajeva.

Uslovi, teritorijalni, ekonomski, drustveno-politicki ne postoje za mirni razlaz ne postoje - tvrditi suprotno je rezultat propagandno-izvitoperenih ulaznih podataka u black box.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

mary juana je napisao:
Mujo ne rise!
Gdje su god Srbi na teritorij federacije htjeli obilježiti stradanje Srba nije im dozvoljeno i otjerani su, iz pogrde i povike, sjeti se kad su logoraši iz RS-a htjeli staviti malu pločicu kojom bi obilježili stradanje u sarajevskom logoru u kasarni viktor bubanj kako su prošli, dok muslimani po RS-u ne da stavljaju pomen ploče, već grade spomenike i gdje jeste i gdje nije bilo zločina.

Pa sto se tice "Gdje su god Srbi na teritorij federacije" to ne mogu komentirati, ali za Sarajevo mogu.

Opet kazem, zlocina u Sarajevu nad Srbima jeste bilo (Kazani, Grahoviste, i sl), ali ono sto se tvrdi da je bio zlocin (Dobrovoljacka, Viktor Bubanj, i sl.) nije tacno - da jeste tvrdio bih isto kao i za Kazane i Grahoviste. Ti dogadjaji se koriste kao provokacija.

Sto se tice muslimana po RS-u, tamo gdje jeste bilo zlocina, neka grade spomenike. Tamo gdje nije, sto se mene tice, slobodno rastjerajte. Isti stav imam i za Srbe u Federaciji.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne bi ti to tvrdio ni za kazane da to vaš vrh nije svalio na Cacu pa tobože to Caco radio na svoju ruku, u ova dva druga slučaja koja si pomenuo nisu imali kome privaliti te zločine jer su oni orkestrirani sa samog vrha, pa kao eto nije ih ni bilo. GADITE MI SE SA TAKVIM STAVOVIMA; A POGOTOVO VI TOBOŽE MULTIETNIĆKI OPREDJELJENI!

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik

mandrak je napisao:
zato se na mejdanu na otvaranju "djamije" viore zastave sa ljiljanima,ali to oni i hoce, da isprovociraju masu!

a ti mujane ko sto rece mary ne rise

Ne razumijem kako ljiljani, kao simbol Bosnjaka, na otvaranju porusene djamije mogu biti provokacija - imam osjecaj kao da hoces da kazes da je obnova djamije provokacija?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A na koji je to onda način srpska zastava u Sarajevu provokacija?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik

mary juana je napisao:
Ne bi ti to tvrdio ni za kazane da to vaš vrh nije svalio na Cacu pa tobože to Caco radio na svoju ruku, u ova dva druga slučaja koja si pomenuo nisu imali kome privaliti te zločine jer su oni orkestrirani sa samog vrha, pa kao eto nije ih ni bilo. GADITE MI SE SA TAKVIM STAVOVIMA; A POGOTOVO VI TOBOŽE MULTIETNIĆKI OPREDJELJENI!

A otkuda znas sto bi ja tvrdio? Vidovit?

Boli me tuki i za moj i za tvoj vrh, cobani sa Zlatibora i Drumitora koji nisu imali poderanih gaca na sebi, a nesrecom su dosli u poziciju da vrlo lako povlace crte na papiru, koje su za posljedicu imale unistavanja tisuca ljudskih sudbina.

Vrijeme bolesnih ljudi, "vrhova", koje na zalost jos uvijek traje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]