banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2010, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
PRIŠTINA, Švajcarska neće nastaviti sporazum za socijalno osiguranje sa Kosovom, koji ističe prvog aprila, čime će biti pogođeno 170.000 ljudi koji rade u Švajcarskoj.

Na internet stranici najvećeg švajcarskog sindikata UNIA, ističe se da je Vlade Švajcarske odlučila da “bez pregovora i najave” ne nastavi sporazum o socijalnom osiguranju.

To znači da ljudi sa Kosova mogu primati penzije, samo ako ostanu da žive u Švajcarskoj. Ukoliko se vrate na Kosovo, gube pravo na penziju.
Odluku da ne nastave sporazum, vlasti Švajcarske su obrazložili poteškoćama u potvrđivanju zdravstvenog stanja onih koji primaju invalidsku penziju Švajcarske a koji žive na Kosovu.

Najveći švajcarski sindikat UNIA smatra da ove “poteškoće”, ukoliko stvarno postoje, ne mogu opravdati diskriminaciju prema desetinama hiljada ljudi sa Kosova koji su zaposleni u Švajcarskoj i njihovih porodica.

Sindikat zahtjeva od Vlade Švajcarske da ponovo potpiše sporazum o socijalnom osiguranju sa Kosovom.
http://www.capital.ba/bez-svajcarskih-p ... za-kosovo/

---------

Citiraj:
To znači da ljudi sa Kosova mogu primati penzije, samo ako ostanu da žive u Švajcarskoj.

Не разумем... да ли они желе да Албанаци остају код них????

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Nije da mi ne bi bilo drago da to bude, ali mislim da ovakva odluka ladno pada na sudu.
Mozda ova svajcarska desnica nesto pokusava, da i obeshrabri da dolaze ili nesto sl. Sumljam da zele da zadrze Siptare kod sebe. Mislim realno, ko zeli da zadrzi Siptare kod sebe? :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 15:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Besparica je napisao:
Nije da mi ne bi bilo drago da to bude, ali mislim da ovakva odluka ladno pada na sudu.
Mozda ova svajcarska desnica nesto pokusava, da i obeshrabri da dolaze ili nesto sl. Sumljam da zele da zadrze Siptare kod sebe. Mislim realno, ko zeli da zadrzi Siptare kod sebe? :lol:

Ah, ima logike. Ako su primali Sipke, i pustali ih da zaradjuju, a nisu mogli iskontrolisati gdje ce trositi te pare tamo zaradjene, sto se sad ne bi ogradili da ako ce vec tamo ziviti, te pare ostanu u Svacarskoj?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Siptari odrade svoj radni vijek, uplacuju sve sto treba drzavi, a onda ih ovi najure i ne daju im penzije.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Niste skontali, to je zbog invalidskih penzija - dobiju invalidsku penziju, lafo ne mogu se kretati, a po Kosovu grade kuce.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ја свакаквих тема на овом форуму

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
laoce je napisao:
Niste skontali, to je zbog invalidskih penzija - dobiju invalidsku penziju, lafo ne mogu se kretati, a po Kosovu grade kuce.

Ali ne moze se to rjesavati tako generalno. To se mora raditi individualna revizija, od slucaja do slucaja.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Руjа je napisao:
To znači da ljudi sa Kosova mogu primati penzije, samo ako ostanu da žive u Švajcarskoj. Ukoliko se vrate na Kosovo, gube pravo na penziju.

Mislim da ce malo njih imati taj problem. Ko bi se vratio na Kosovo iz Svice.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 23:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
jellyfish je napisao:
Руjа je napisao:

Mislim da ce malo njih imati taj problem. Ko bi se vratio na Kosovo iz Svice.

Neko ko se i iz Njemacke, Austrije i te iste Svice vraca da penzionerske dane prozivi u Srbiji Hrvatskoj BiH penzioner nema sta traziti u velegradu vec se povlaci na selo u vikendicu.
Ja sam znao nekog covu na selu koji je radio par godina mozda 4-5 u Austriji i lafo otisao u tu invalidsku penziju imao penziju ko cijelo selo a i bio je sposobniji, jaci i zdraviji od sviju.
To me nesto podsjeca na (ako se dobro sjecam) Scepana Scekica koji je upao u saht pod pravim uglom i otisao u invalidsku penziju :lol: a radio u Svici

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Odlično! Samo neka idu u Švicu!

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Besparica je napisao:

Kada su već priznali nezavisnost te nakaradne tvorevine što ne bi ostali kod njih. Trebalo bi da sve zemlje koje su priznale nezavisnost KosovE uzmu par desetina a veće zemlje i stotina hiljada Albanaca s Kosova i Metohije.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ako su ljudi uredno zaradili svoje penzije, zasto da im se ne isplate?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
malo smrdi na testiranje antiislamskog projekta (munare) na benignim muslimanima (albanci su za sada jedni od naj liberalnijih muslimana u svijetu* ) pa ako prodje prodje ako ne jovo na novo na neki drugi fazon

*vidjeti pod pecko pivo i skendrbeg

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]