banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: TAXI
PostPoslato: 03 Mar 2010, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Interesuje me kakva su vaša iskustva sa taxi prevozom?

Vrh

Tema posta: Re: TAXI
PostPoslato: 03 Mar 2010, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja se trudim sto manje da ih koristim, nije zbog novca vec striktno zbog usluge, ostalo mi par situacija u glavi zbog kojih tim lesinarima ne dajem pare (bar ne cesto)... Bio sam na nekom rodjendanu u Debeljacima i vracao se taxi-em u dervise... Dodje baja sa Golf II koji je u totalno raspadu i odveze mene sa jednog na drugi kraj sveta i ceh bio 10.10KM i dajem mu ja 20KM a on prebire i sve mi po 10 feninga uvali do 5KM i jednu papirnatu mi dao... Kontam u glavi, crkni stoko, napravio sam ti pazar za celu noc i zbog 10feninga me zajebavas :D :D :D
Ali glavna poenta je da je mali grad i da je poprilicno povezan autobuskim saobracajem, tako da mi se ne isplati davati 5KM (lupam) od starcevice do centra, kada imam bus za 1.40 ili npr da dajem 10KM od starcevice do paprikovca kada za 14. mogu da dodjem tamo... Mislim da usluga i nije toliko dobra s obzirom na cenu, ima par kvalitetnih vozila, ostalo sve nek krdze, da Bog sacuva... Stanje se malo popravilo, ali i dalje nemam potrebu da dajem pare njima pored auta i gradskog prevoza

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 17:17 
Taxi samo nocu i ako sam udaljen vishe od 5 Km od objekta prema kojem trebam ici...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
redovno ako idem da cugam s rajom ili kod nekog u goste i to samo euro-taxi jest da je uvijek za 4 min al su ok likovi i ok vozila

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
U BL iskustva su OK. Uglavnom ti naplati koliko kosta. Ali u BG nikako ne sjedajte u taksi. 90 posto hoce da vas prevari. Ili je taksimetar podesen nepravilno pa udara pet puta vecu cijenu, ili vas voza okolo. U BG nikako ne sjedajte u taksi, to su lopovi nad lopovima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 17:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nisam se dugo vozio taxiem a i 2-3 poznanika mi rade kao taksisti pa kad nazovem obicno trazim da mi posalju "vozilo br ??" i problem rijesen.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Broj taxi-službe na svom telefonu imam memoriranog samo za ''NeDajBože'' slučajeve.
Inače mislim da su ovdje u BL taksisti ljubazni, pošteno naplaćuju i vidim da se u slobodno vrijeme brinu o čistoći vozila.

A to za taksiste u BG apsolutno se slažem :angry1:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Naruchim taxi da me vozi na Fortunu bazen... taxistu zaustavlja murija zbog prekorachenja brzine.....taxista izlazi i raspravlja se sa njima 15 minuta boli ga penis sto je musterija u autu u po ljeta bez klime a tqaximetar radi....vraca se u auto sav sjeban i psuje....stizemo na Fortunu kaze on meni 20 KM...ja se opalim smijati reko evo tebi shefe 10 i zivio.....ostade covjek zacudjen :)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gazda je napisao:
Naruchim taxi da me vozi na Fortunu bazen... taxistu zaustavlja murija zbog prekorachenja brzine.....taxista izlazi i raspravlja se sa njima 15 minuta boli ga penis sto je musterija u autu u po ljeta bez klime a tqaximetar radi....vraca se u auto sav sjeban i psuje....stizemo na Fortunu kaze on meni 20 KM...ja se opalim smijati reko evo tebi shefe 10 i zivio.....ostade covjek zacudjen :)

O tome ja pricam :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 23:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Prošle godine sam se vraćao iz Beograda u BL i kako nikoga nije bilo od porodice da dođe po mene uzmem taksi. Pitam jednog koliko košta prevoz do Česme (oko 3-4 kilommetra), a čova ladno odovara 20 evra. Pitam opet jeli to neka greška jer nema šanse da plaćam 10 maraka po kilometru, a on meni "jesi li ti došao onim beogradskim autobusom ili onim drugim". Pogledam iza kad ono autobus koji vozi iz Švedske.

Zaključak: Za različite putnike različit cjenovnik. Zato kad uzimate taxi na autobuskoj stanici u Banja Luci obavezno prvo pitajte koliko košta vožnja do potrebne lokacije prije nego sjednete u vozilo.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Prošle godine sam se vraćao iz Beograda u BL i kako nikoga nije bilo od porodice da dođe po mene uzmem taksi. Pitam jednog koliko košta prevoz do Česme (oko 3-4 kilommetra), a čova ladno odovara 20 evra. Pitam opet jeli to neka greška jer nema šanse da plaćam 10 maraka po kilometru, a on meni "jesi li ti došao onim beogradskim autobusom ili onim drugim". Pogledam iza kad ono autobus koji vozi iz Švedske.

Zaključak: Za različite putnike različit cjenovnik. Zato kad uzimate taxi na autobuskoj stanici u Banja Luci obavezno prvo pitajte koliko košta vožnja do potrebne lokacije prije nego sjednete u vozilo.

A sto bi mu platio 20 evra :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 00:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
zipo je napisao:

A sto bi mu platio 20 evra :lol: :lol: :lol:

Dotični je vjerovatno mislio da sam Šveđanin ili neki koji je odavno otišao iz ovih krajeva pa da nemam predstave o tome kako se ovdje kreću cijene. Naravno prošetao sam do drugog vozila i za 7-8 maraka stigao kući.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
jellyfish je napisao:
U BL iskustva su OK. Uglavnom ti naplati koliko kosta. Ali u BG nikako ne sjedajte u taksi. 90 posto hoce da vas prevari. Ili je taksimetar podesen nepravilno pa udara pet puta vecu cijenu, ili vas voza okolo. U BG nikako ne sjedajte u taksi, to su lopovi nad lopovima.

U BGD-u treba znati koji taksi prevoznici daju sniženje na usluge prevoza. Ako ih prethodno nazoveš telefonom imaš sniženje. A inače pelješe. Pogotovo ako čuju naglasak sa strane jedino ako ne naletiš na nekoga koji je za vrijeme rata došao iz BiH.

Taxi u Mostaru ne koristim jer nije potrebno. Mostar se može preći cijeli za 4 sata. Dosad sam svega 2 puta koristio taxi u Mostaru. Ovu priliku koristim da upozorim da u Mostaru za mala rastojanja naplaćuju velike iznose. Takođe ne vjerujem im ni na riječ. Prvo kaže jednu cijenu a kada stignem onda malo poveća. Još uvijek nisu čuli za taksimetar. U Zrenjaninu su mi čak u taksiju izdavali fiskalni račun.

Taxi sam koristio jedino dok sam bio na faksu u Zrenjaninu jer sam od autobuske stanice bio udaljen skoro 4 km. Taxi sam koristio samo kada sam bio u žurbi ili ako je vrijeme bilo loše.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 03:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Gazda je napisao:

Kakve veze ima sto radi, kad stojite?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 10:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
jellyfish je napisao:

U BGD-u treba znati koji taksi prevoznici daju sniženje na usluge prevoza. Ako ih prethodno nazoveš telefonom imaš sniženje. A inače pelješe. Pogotovo ako čuju naglasak sa strane jedino ako ne naletiš na nekoga koji je za vrijeme rata došao iz BiH.

Taxi u Mostaru ne koristim jer nije potrebno. Mostar se može preći cijeli za 4 sata. Dosad sam svega 2 puta koristio taxi u Mostaru. Ovu priliku koristim da upozorim da u Mostaru za mala rastojanja naplaćuju velike iznose. Takođe ne vjerujem im ni na riječ. Prvo kaže jednu cijenu a kada stignem onda malo poveća. Još uvijek nisu čuli za taksimetar. U Zrenjaninu su mi čak u taksiju izdavali fiskalni račun.

Taxi sam koristio jedino dok sam bio na faksu u Zrenjaninu jer sam od autobuske stanice bio udaljen skoro 4 km. Taxi sam koristio samo kada sam bio u žurbi ili ako je vrijeme bilo loše.

Evo kako se to radi u Beogradu :)
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ar.sr.html

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Gazda je napisao:

Kakve veze ima sto radi, kad stojite?

Koliko sam shvatio taksimetri nisu povezani sa brzinomjerom, već imaju samo vremenski brojač, a unaprijed je podešeno da je brzina recimo 40-60 km/h. U većini slučajeva odstupanje je dosta malo, ali kada se nađete u gužvi, on odbrojava iako vozilo stoji. Sjećam se da se jednom taksista zaustavio na 2-3 minute da preuzme nešto od kolege, a taksimetar je za to vrijeme otkucao oko 2 marke. Kad smo stigli na odredište smanjio je iznos i sve je bilo uredu. Ovo je jedan pozitivan primjer.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

On i kada stoji nabija cifru, ali sporije nego kada se krece

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mene je izludjivalo sto nikad nisam mogao dobiti racun od taksiste na iznos koji je na taksimetru. Uvijek sluzbeno koristio na istu relaciju a oni umjesto 7KM pisu 20, 30, 50, oni mene "caste". Naglasim da mi treba racun na tu cifru jer je uvijek ista relacija, niti hocu da zakidam na racunu niti ima smisla da ta relacija kosta svaki put drugacije i toliko. Misleci da je covjek napisao kako sam trazio izadjem iz auta ne gledajuci sta je napisao, a on bubnuo 25KM. I jos me gledaju kao u ludjaka sto oni mene caste tako a ja necu. A posebna je prica izmoliti da ti napisu racun - zure, nemaju pecat, bla bla bla. I onda na kraju da pogresan.
Kad sam zvao BEL taxi znao sam broj jednog vozila koje je vozio neki kreten, sivi Opel suza, i samo im kazem da mi ne salju vozilo broj 14.
Ne znam kako radi taksimetar, ali definitivno kuca i u mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BEL taxi je najgori taxi koji postoji, ali ubedljivo najgori... Nisam siguran ni da li jos uvek rade... Ja u imeniku imam jedan broj, ne znam ni koji je taxi, a zovem ga sto neko rece u slucaju nuzde... Samo znam da nije Bel... pas mater :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ja skoro sve BL taksiste znam "poimenice" i stvarno ima svakakvih likova, ali uglavnom u pozitivnom smislu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]