banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2010, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nisam bas vican stavljanju bombasticnih naslova, ali i ovo moze posluziti.
Naime, citajuci postove na raznim temama pogotovo na Turizmu , Lifestylu i Gastronomiji, dosao sam do zakljucka da je prosjecan forumas mnogo bogatiji od prosjecnog gradjanina - svi nekuda putuju, svi obavezno idu na ljetovanje, a mnogi i na zimovanje, kupuje se skupa odjeca, stalno se izlazi, jede se po restoranima, a ako malo pogledamo i ostale teme - svi imaju dobre mobilne , fotoaparate, vozaju se solidna auta(ne radi se samo o dijaspori).
Da li je to samo privid ili je Forumas(ili Forumovac :D ) osoba koja je, barem sto se materijalne strane tice, daleko iznad prosjeka.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Nije :cat:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa ne bih rekao. Mi koji smo prosjecni i ne pisemo na turizmu, lifestyleu i ostalim stvarima gdje se radi o skupim putovanjima ili opremi. I ako napisemo ponekad nesto, onda je to uglavnom skromno ili prosjecno, evo ja sam prvi primjer. Dok tamo pisu oni koji imaju, pa se onda stice privid da svi imaju, ali si zanemario nas puno koji ne pisemo tamo sto znaci i da ne uzivamo luksuzne stvari. Slicno tome prosjecna plata u RS je 800km, ali kad se saberu oni koji su nezaposleni koji imaju 0km ispada prosjecna plata 500km. Tako i ovo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jbg-a, ja pomislio da hoces reci da smo pametniji pa da se posvadjamo na krv i noz :)

Pazi, komp kosta 800+ KM, i njih treba imati da se sprze u nesto skoro potpuno nepotrebno u kuci. Ne olaksava egzistenciju, a poveceva troskove...

Razumijes li sada neke odnose?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jbg-a, ja pomislio da hoces reci da smo pametniji pa da se posvadjamo na krv i noz :)

Pazi, komp kosta 800+ KM, i njih treba imati da se sprze u nesto skoro potpuno nepotrebno u kuci. Ne olaksava egzistenciju, a poveceva troskove...

Razumijes li sada neke odnose?

Znao sam da ce biti odgovor da onaj ko ima komp je iznad prosjeka,ali komp se moze nabaviti i za duplo manje para, pa i jeftinije( ja sam do prije mjesec dana pisao na "makini" koju sam platio sa svim dodacima oko 130e i to jos prije 4 godine).

A i inteligentiji(ima tema o IQ, pa mene bilo sramota da napisem 120 i nesto ispod svih onih koji imaju bar 140 , a test su rjesavali na poslu, dok im je sef nesto govorio, a oni pricali na 2 telefona, igrali Countera, jeli burek i to sve rijesili za 5 minuta :wink: ) .

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:21 
Mexn i je 118 test bio, al me smorio pa sam pri kraju nasumice stiskao... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
jellyfish je napisao:
Pa ne bih rekao. Mi koji smo prosjecni i ne pisemo na turizmu, lifestyleu i ostalim stvarima gdje se radi o skupim putovanjima ili opremi. I ako napisemo ponekad nesto, onda je to uglavnom skromno ili prosjecno,

Tako je. Vecina ljudi ce potencirati da nesto imaju prije nego da nesto nemaju, samim tim se stice utisak da niko ili vecina u nicemu ne oskudijeva. A realnost je znamo sasvim suprotna. Ne bih rekao da je neko ovdje sirotinja, ali vecina je srednji sloj koji kuburi kako-tako, a moze se desiti da u necijim ocima izgleda kao neki imucan covjek (materijalno naravno) ali anonimnost na forumu, dozvoljava da se to desi....A ako si neko malo vjestacki podize dionice...sta fali...mozda to svi radimo u manjoj ili vecoj mjeri.
A vidim prica o kompu aktuelna....do prije 6 mjeseci na ajmo reci krli, a sada nova masina na otplatu...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pravu si u pogledu kupovine kompa, ali znaj da mnogi ne bi mogli podnijeti troskove interneta sve da dobiju masinu na poklon... Osim toga, dosta ljudi pise sa posla... Sto prvo znaci da imaju posao... Pa sve onda ostalo...Mnogi ga nemaju...

Nije da se hvalim, ali dok sam radio dole u pola godine sam kupio dva auta (daleko od novog) i komp (koji i dan danas radi)... Prije toga sam se u oba slucaja slepao o narodnu imovinu...

Ne znam za ispravnost tog IQ testa, ali dosta ljudi studira ili zavrsilo faks ili se bavi otimanjem para od naroda. To ne znaci da smo bog zna sta pametni, ali smo bar obavjesteniji 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Имаш БЛ кафану за пролетеријат - тамо не треба платити за јело :lol: .

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ruja, ne shvatam te najbolje...

Goci, poenta je u tom da je ogromnoj vecini ljudi ovih godina komp prilicno nedostupna igracka...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:43 
Pa i nije toliko nedostupno, znam ih imaju mobilne od 300-400 KM, a nemaju racunare...dodushe ni ne trebaju im, ali cisto radi primjera govorim...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg-a, imam telefon od 20-30 maraka, pa?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nokia 3210? :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TnS, данас сам имала добар ручак у БЛ-кафани :D .
viewtopic.php?f=73&t=46699&start=3540

Гочи, ниси у праву. Људи деле своје искуство са другима. Наравно, они пишу о томе шта jе битно. Када човек пита у коjу кафану је боље да иде, он нема на уму "у коjу кафану идеш сваки дан".

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
laoce je napisao:

8)

:D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

Ne, to je bio goli krsh... Cini mi se da je 1680 ili tako nesto... :-?

Rujka, i dalje te ne shvatam najbolje... :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
ove hadže iz dijaspore nećemo uzimat u obzir

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TnS, шала jе то била ..да имамо кафану на форуму где не треба да плаћамо за jело... па изгледа да то ниjе више шала...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kim, pusti to, radio sam ja i u tvom selu... Tamo nekada kada su izasle ove famozne 3210 i 8210 :roll:

Rujka... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 18:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To što neko ima kompjuter ne znači skoro ništa....Moj kompjuter vrijedi,berem je vrijedio kad je kupljen,više nego što vrijedi ovaj krš što vozim.Znam ih ja puno koji ekstra aute,a nemaju kompjuter.Isto tako i za tel.Jbg,ne može komp staviti na sto u kafani,da pokaže "da ima"....Sve je stvar prioriteta...
Btw,iznad prosjeka sam zbog toga što sam zaposlen i imam kakvu takvu solidnu platu.Mada,meni nije bilo teško ni da radim za 280KM,koliko sam dobijao kada sam počeo.70% mojih vršnjaka to ne bi.Radije će sjediti cijeli dan u kafani uz jednu kafu i čašu vode.Zaboli me onda što nemaju komp i ne mogu si priuštiti internet.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]